Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 21:18 - УРОЦИТЕ НА ТВОРЕНИЕТО. Първи урок
Автор: lucecita Категория: Други   
Прочетен: 3544 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
УРОЦИТЕ НА ТВОРЕНИЕТО. Първи урок

1 април 2013, от Елена

Творението е непрекъснато по своята природа. Всяка частица от света, съществуваща около вас в един или друг вид, не е постоянна величина, а непрекъснато се изменя в зависимост от постъпващите творчески имулси. Ако творението се прекъсне, то вие няма да виждате света фиксиран и постоянен. Даже другите нива на световете, все още недостъпни о улси. Ако твореиски имулси.  непрекъснато се именя за вашето възприятие.

Всяка секунда всеки от вас изпраща в света енергийни импулси на творението, възникващи от вашите мисли, желания и намерения. Като мацване с четката, те създават и описват реалността на света, който се намира около вас. Всеки от вас рисува своята картина на света, но и вашето съвместно творчество се пресича в точките на съприкосновение на вашите реалности.

Сега вие разширявате вашите познания и умения за творене. По-рано вие сътворявахте неосъзнато, разпръсвайки вектора на вашето внимание в различни направления. Сега дойде времето да разберете механизма на творението и да се научите да контролирате своето творчество. Ние се радваме, че вие се събудихте и усетихте в себе си силата на твореца.

И така, първо. Творението е непрекъснато и безкрайно. Всичко, което виждате около себе си, е това, което вие сътворявате в своя свят ежесекундно. Т.е. във всяка секунда от вашето време едновременно се създава множество точки на възприемане на действителността. Детето, раждайки се във вашия свят, отначало не вижда формите, макар че самото то се намира във форма. Светът около него е като сгъстявания на енергия, които се движат, докосват се, сливат се и се разливат, изчезват и се проявяват.

Но възрастните учат детето да твори свят на формите, като му казват: това е стол, това е птица, това е червено. Така постепенно детето се наглася към творящите импулси на своето обкръжение и започва заедно с всички да пресъздава ежедневно картината на света. Попитайте няколко деца за описание на някакъв предмет и всяко от тях ще даде различни отговори. Това е, защото детето още не се е настроило към форматирането на неговата група и вижда своето творение именно такова, каквото го е сътворило. Това е прекрасно свойство на творението – да създадеш света около себе си именно такъв, какъвто ви се иска, това е дар, който ви е подарил Творецът на Всичко Изначално.

Но едно от помраченията на съзнанието е намаляването на вярата в своите сили на творец. Детето иска да сътвори уникално нещо. Но възрастните, свикнали със своята картина за света, го убеждават, че това само така му се струва, че това е невъзможно, че в действителност предметът, който то твори, изглежда другояче. И, рано или късно, детето отстъпва на възрастния авторитет и се наглася към общата картина на света.

И само малцина от вас стават по-свободни в своето творение. Вашите известни художници и музиканти са творчески настроени хора, те са готови да отстъпят от известните канони на творението. Защото всъщност няма никакви канони. Както от пластилин вие можете да изваете всякаква форма, така и от пластичната материя на етера вие можете да създавате всякакви форми и предмети около вас. Ние говорим за творене на обкръжаващото ви възприятие.

Ако това е 3-измерен свят, то вие виждате обектите около себе си твърдо фиксирани. На вашите учени вече е открито това, че основната част от пространството съставлява вакуум или велика проявена или непроявена пустота. Ако разгледаме кристалната решетка на минералите, виждаме празнини между клетките на решетката. Ако наблюдаваме под микроскоп клетка или атом, то и там присъства пустотата. Колкото повече увеличавате ракурса на възприятието, толкова повече наблюдавате присъствието на великата пустота. Вашето възприятие е настроено по такъв начин, че може да пътешества от фиксирано в малкото до разтеглено в голямото. Земята, по която стъпвате, е твърда, но ако надзърнете в микрокосмоса и в макрокосмоса, ще откриете много празнини. И тази велика пустота управлявате вие.

Затова сега вие трябва да повярвате в своите сили на творец. Вие можете да сглобите вашия свят по друг начин. Но мнозина от вас се страхуват да правят това, защото се боят, че ще ги нарекат луди. Фантазиите на вашите художници кубисти са тяхното възприемане и сглобяване на света.риемане набисти -ащото се боят, че ще ги нарекат луди.празнини. и форми и предмети около вас.йствителност  Опитвайте се ежедневно да сглобявате малки части от вашето възприятие за света по нов начин. Това е като да се учиш да ходиш, като се оттласнеш от опората. Вие трябва да проверите на практика, че можете да сътворите всичко, например розов слон. Защото всичко, което виждате наоколо, е фиксирано само с вашето възприятие.

Второ. Качеството и дълбочината на творението зависи от вашата насоченост. Т.е. във всеки от вас има изначален енергиен импулс за творение, който работи автоматично (неосъзнато), също както вашето сърце автоматично помпи кръв във вашия организъм. Така и вашият мозък твори ежесекундно творчески импулси, създаващи реалността наоколо.

Ако тази система не работеше автоматично, всеки от вас щеше да пребивава в различни стадии на творение на съвместната реалност или по-скоро в хаос, в малко подреждане на етерното пространство, което би затруднявало вашето общуване в света. Автоматичното творение и настройката към творящите импулси на обществото изпълняват ролята на сглобяване на общата картина на света. Тези от вас, които започват пътя на сътворяването осъзнато, включват в себе си функцията за управление на творението.

И в зависимост от това, доколко вашето осъзнаване се е освободило от фиксираното възприемане на света, зависи и вашата степен на свобода на творението.

За свободно сътворяване на света е необходимо да се измени фиксацията на възприятието и наличие на свободна за творение сила, която можете да насочите към сътворяване на вашия свят. Защото енергията, която получава всеки, се изразходва не само за жизнените дейности на формите, но и за непрекъснато творене на реалността.
 
Именно затова съществуват много практики, позволяващи да се натрупа достатъчно количество свободна енергия, която може да се насочи за творене, за изменение на възприятието на действителността, за промяна на осъзнаването, за да се получи вяра във възможностите на творенето.

Освен това изменението на форматирането на вашия обичаен тримерен свят е затруднено за мнозина поради свойствата на материята на 3-то измерение (по-плътна, отколкото материята от по-високите измерения) и поради фиксацията на качествата на различните предмети в общата картина на света.

Т.е. ако болшинството хора на планетата, които са виждали слон, са уверени, че той е сив, то да пречупят своето възприятие и възприятието на другите е не просто психологическо действие, а енергийна фиксация на ново възприятие. Казано по-просто, самият слон може да е с всякакви цветове, какъвто го вижда болшинството от човечеството. Ако утре всички се събудят с пълната увереност, че слоновете са розови, всички тези животни биха се оцветили в розов цвят.

Изменението на възприятието на цвета е най-простото изменение на фиксацията на възприятието, достъпно за всеки. Аналогично работи и механизмът за изменение на възриятието на формата, видима от всички. Да речем, квадратни слонове, или слонове с много хоботи.

Трето. Всеки от вас преминава различни статуси на творението съобразно ръста на осъзнаването си. Творението съществува на всички нива и частици на божествения свят. Същности, които вие наричате серафими, творят вселени и планети, архангелите творят законите на взаимовръзките.

Изначалният Бог творец на вашия свят го е сътворил в тази система на развитие, която вие усвоявате. Изначално отдалечавайки се от Великия Абсолют, който е източник на всички видове отделени форми от боговете-творци до микрочастиците, вие се потопявате в различни нива на творението по свой избор. Знания за това са ви давани много пъти.

Вие се обучавате в различни класове на творението едновременно с целия божествен свят. Няма никого във вселената, който не постига нови граници и методи на творението. И великите творци на световете, и серафимите, и архангелите, и владиците, и учителите – всички се учат, по-точно пробват нови пътища на творението. Именно защото творението е непрекъснато и безкрайно, също така не е ограничено нито количеството, нито качеството на сътворяваното.

Вие, които сега четете тези редове, преминавате в класа на осъзнатото творене. Засега творите в по-инертния тримерен свят, но с растежа на вашето осъзнаване, а именно с натрупването на лична сила и вяра във възможностите на своето творение, вие ще се озовете в друга, сътворена от вас реалност.

Мнозина от вас си задават въпроса: а какъв е светът, в който преминаваме?
И отговорът е много прост: той е такъв, какъвто го сътворявате.
Вие и сега го творите с вашите мисли и фантазии. Много неща правите и по време на сън.

Вие трябва да разберете едно просто нещо. Никой няма да създаде вместо вас вашия свят. Това е просто невъзможно. Вие или сами ще го създадете, или ще настроите своето творение съобразно виждането и възприятието на другите.

Тези светове, които ви описаха в различни ченълинги, в действителност вече са създадени от някои от вас и именно тяхното възприятие ви е предадено за обща представа на бъдещата реалност. Но основният избор е ваш. Вие в буквалния смисъл можете да сътворите ваш 4-мерен свят. И ако още не сте преминали, значи вашият свят още не е сътворен от вас. Всичко зависи само от вас.

На пътя на творението има много капани. Първият капан е пластичността на вашето възприятие. Т.е. ако вие веднъж сте чули или видели, че слонът е сив, то утре вие ще го възпроизведете именно такъв. И само на децата им хрумва да го оцветят с други цветове, защото тяхното възприятие още не е фиксирано.

Така е и с вашето творение на четвъртото измерение. Всички източници, които ви предават информация, се стараят да не фиксират подробни описания на 4-то измерение, защото свойството на вашето съзнание и на вашия ум да се вкопчва в предадените ви детайли пречи на вашето възприятие за творенето. А и това е известно вмешателство във вашия процес на творене. Затова засега се предава устройството на света от 4-то измерение, сътворено от други хора.

Помислете, какъв бихте сътворили вашия свят, ако не знаете нищо за него. Това е интересно. Ние не ви призоваваме напълно да се откъснете от общоприетото възприятие, мнозина от вас още не са готови да се видят, например, течни или хвърчащи в космоса около планетите.

Но вие трябва да разберете, че и това е възможно, ако напълно измените вашия механизъм на възприятие, защото всеки от вас и всичко съществуващо в света е само някаква форма на кристализация на енергията на осъзнаване на Източника.

Четвърто. Световете, сътворени от вас, постоянно взаимодействат. Т.е. в действителност няма единен сътворен от всички вас свят. Има свят, създаден от всеки от вас, и проекции на вашите очаквания на други форми във вашия свят.

Създадените от вас светове сякаш се пресичат в различни точки на вашето възприятие. Това е трудно да се осъзнае, защото вие от детството си сте уверени в непоклатимостта на съществуващата реалност наоколо. В действителност, ако от някой от вас се прекрати функцията на автоматично (неосъзнато) творене, вашият свят ще се разпадне и ще престане да бъде непрекъснат.

Нещо повече, всички други същности и хора, присъстващи във вашия свят, са само многочислени проекции на вашите очаквания. Колко често сте наблюдавали, че щом започнете да квалифицирате или описвате някой човек, той изведнъж започва да се държи в съответствие с вашите очаквания за него. Нещо повече, редицата от събития във вашия живот също работи по този закон. Очаквайки или допускайки някаво събитие, вие рано или късно го реализирате в своя живот.

Това води до много значителен извод за творението. Няма никакви граници на творението, има общоприети. А значи всички закони за взаимодействието, които знаете (например законът за кармата), са само резултат на нечие творение и вие можете да го измените. Наистина, сред вас има такива хора, които са уверени, че за техните деяния “нищо няма да им се случи”, и законите на кармата не ги засягат.

По-рано, когато мнозина от вас бяха още начинаещи в развитието на човешката форма, такава информация беше само за избрани. И различните религиозни учения ви даваха създадените тогава общи закони за причинно-следствената връзка.

Сега, когато навлизате в нова фаза на творението, е време да ви се каже още веднъж: няма нищо невъзможно. Вие можете да сътворите нови закони на своя живот. Например, законите на гравитацията, в които предметите няма да падат, а ще се вдигат нагоре.

Сега за проекциите на същностите във вашите светове. Това не значи, че около вас ходят и живеят нереални хора и животни. Проекцията е нещо като сечение на същността в пречупването на вашия свят. Сякаш всеки от вас разглежда другия човек през своето особено стъкло на възприятие, и в зависимост от качеството и сечението на това стъкло вижда човека дебел или слаб, чернокож или със светла коса, добър или груб и т.н. Именно в такъв механизъм е възможна фрагментация на всяка същност в милиарди реалности, сътворени от безброй много творци.    

Представете си, че милиони хора поискат някоя известна същност да присъства в техния живот, като отчитаме, че всеки от тях сътворява непрекъснато своя уникален свят. Дадената същност няма да може напълно да бъде представена във всеки от тези светове, при това в очакваното възприятие. Зтова всички същности, в това число и вие, не само че се фрагментирате на различни нива на творението (3Д, 4Д и пр.), но и на безброй мироздания, създадени от всеки от вас.

 

Това е едно от проявленията на действието на свободата на избора. Т.е. ако вие избирате присъствието на дадената същност в създадения от вас свят и тя дава съгласие за това, то фрагментът на нейното въплъщение присъства във вашата реалност. От това следва, че всеки от вас едновременно влиза с милиони свои фрагменти във взаимодействие със световете, сътворени от другите хора. И така се твори общата картина на света на всички нива.то въплъщение присътва във вашата реалност.  сътворява непрекъснато своя ии разреза н тов

Тази система изглежда сложна, само ако се разглежда на части, както се опитахме да направим за вас. Ако ние опишем подробно как вашето сърце помпи кръвта във вашия организъм и как се управлява това, разказът за това също може да ви се стори сложен. В действителност, с всеки импулс на творението като в калейдоскоп се събират и разпадат картини на творението и на съприкосновението на вашите реалности, където всяко стъкълце е фрагмент от присъствието на всяка същност в светотворенето на друга същност.

Осмелете се да творите собствени прекрасни светове. Приемете дара на Абсолюта за вас! Всичко това става в рамките на закона за свободата на избора.

Защо всеки от вас не може да избере и законите на своя свят?
Нали ако има закон за свобода на избора, значи никой и нищо не може да ви наложи своя избор, в това число и избор на закони за управление на вашия свят.

Един от примерите за реализация на това е левитацията. И въпросът не е само в откриването на левитационните центрове във вашите тела. Въпросът е във вашия избор.

Ако вие избирате закони на гравитацията (или взаимодействието), основани не на привличане, а на отблъскване или левитиране (равновесна гравитация), вие можете да летите във вашето физическо тяло. Остава само да изберете, да сътворите и да повярвате.

Разбираме, че тази информация в много отношения руши вашите устойчиви ментални конструкции. Но законите на преходните периоди са такива, че откриват завесите над много неща, които по-рано са били тайна за вас. Защото можете да преминете в друго измерение само с необичайни стъпки и методи. По-рано тези, които се опитваха да попаднат в други нива на възприятието, го правеха с най-жестоки практики за натрупване на енергия и за промяна на възприятието. Сега импулсите на божествените разрешения ви дават възможност да измените качеството на своето творение с няколко порядъка. И заедно с енергията, която постъпва на вашата планета, постъпва също и информация.

Ние вече предвиждаме въпросите на тези, които четат тези редове, и техните страхове за това, че свят без закони не може да съществува и ще започне хаос. Не се бойте. Информацията идва при всекиго точно в този момент, когато той е готов за нея. Това е закон за привличането: подобното привлича подобно.

Човек, който не е достигнал качеството на творец в своето осъзнаване, няма да получи тази информация или няма да повярва в нея. Във всички случаи всичко казано е само ключ към промяна на вашето осъзнаване.

А на вас ви предстои да се изменяте самостоятелно. И освен това, до всеки един от вас се намира огромно количество учители и доброволни помощници, които ще ви помагат да усвоите новите механизми и бои за творенето, и ще ви пазят от самите вас. Разбира се, има осигурителни системи. Не бойте се. Редом с вас са любящи родители, които наблюдават как техните деца рисуват своите великолепни светове.

Превод: Лусесита

Източник:

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:893024

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2570621
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол