Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 13:00 - За житния кръг в Турия, Сърбия от 8 юни 2014
Автор: lucecita Категория: Други   
Прочетен: 3243 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

За житния кръг в Турия, Сърбия от 8 юни 2014

Лабиринтът в Турия: Разработване на действен план

Статия на Мишел Дженингс (Michelle Jennings), резюме

Този лабиринт с единична пътека, който се появи в Турия, Сърбия, на 8 юни 2014, ни напомня за формацията в Hod Hill с нейния лабиринт вътре. Изглежда, че се подчертава значението на символиката на виещия се път в живота и значението на Вътрешното Пътуване (Пътуването вътре в себе си).


image

 

Снощи четох книгата на Бейли “Изгубеният език на символизма” (BayleyThe Lost Language of Symbolism) и там намерих препратка към друга стара книга, наречена “Лабиринтът на Света и Раят на Сърцето” от Дж. А. Коменски (“The Labyrinth of the World and the Paradise of the Heartby J.A.Komensky) от 1631 г.

Лабиринтът символизира вътрешното духовно пътуване и криволичещата пътека, която всеки следва в живота си. Лабиринтът е много разпространено символ в западните култури.

Този красив житен кръг, създаден до подходяща криволичеща река, сякаш казва: Личният вътрешен живот е отговор на духовните дилеми.

image

 

Лабиринтът има вътрешна "начална" точка, от която човек започва пътуването си към външния свят на живота. Живеейки като съзнателно същество, човек винаги има достъп до вътрешния "източник", и може да влиза отново в лабиринта (подсъзнанието), за да получи нова информация, да разгадае някоя мистерия или да се пребори с някоя негативност, и след това да излезе отново, прероден.


Светлината
(на Любовта) и Нишката (предчувствия, мечти, проблясъци), които ни водят през мрака на собственото ни подсъзнание, се състоят от: нашите емоционални реакции на събития, хора, идеи; нашите интуиции и инстинкти; нашите чувства по отношение на външни събития и нашето възприятие на "съвпадения" или синхронични събития.


Тези нишки (ключове) ни помагат в решаването на безброй тайни и проблеми. За да разберем значението на тези ключове, най-важното е винаги да си задаваме въпроса "Защо?" Това изисква желанието да сме отворени за всеки отговор, който може да се разкрие; то изисква търпение и тишина на ума; то изисква определена самота.

Играчите в мита за Минотавъра: Чудовището негативно потисната психическа енергия предизвиква страх и унищожение; Тезей - героят, позитивното действие, побеждава злото; Ариадна - Женственото, пътеводна Светлина на Интуицията, дава възможност на героя да види пътя си и да оцелее в изпитанието.

Може би на колективно ниво този ясно определен житен кръг ни дава подсказки за това как да подходим към проблемите в негативния свят по съвсем различен начин от сегашните несполучливи опити за ограничаването и смекчаването им. Как можем ние (т.е. ООН, правителства, общества, общности) да зададем въпроса "Защо?" и след това да предприемем подходящи действия в отговор? Как се отнасяме към тези, които се идентифицират с проблемите; които са засегнати от конфликтите; които са посредник за двете? Кои са проблемите? Това са елементите от ситуацията на Световния Лабиринт.

Какво/Кой е МИНОТАВЪРА? Това е целта на "ЗАЩО?". След като си отговорим на тези въпроси, можем да предприемем изцеляващи действия.

Минотавъра е символ на мощните тъмни сили в неосъзнатото, които насърчават измама, жестокост и извращение на властта.


image

 Минотавъра символизира: "психическо състояние на извратено господство" в комбинация с чувства на вина и потискане на негативните чувства в подсъзнанието. В мита за Тезей и Ариадна  жертвите – седем девойки и седем младежи - символизират доброволни лъжи и увъртания на истината, давани за да се поддържа спокойна съвестта.


image


 Като цяло, митът за Минотавъра представлява "духовната борба срещу потисничеството". "Въпреки това, тази борба не може да бъде спечелена без оръжията на светлината, защото, според легендата, не само кълбото с нишката е помогнало на Тезей да победи тъмната енергия на Минотавъра, помогнала е и блестящата корона на Ариадна, която е осветявала мрачните коридори на двореца.


image

 

ИМА ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ В НАСТОЯЩЕТО, КОИТО ОБХВАЩАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!

Защо и как започне тероризмът?
Защо и как мулти-националните компании започнаха да жертват безразборно околната среда и общностите за "прогрес", "печалба" и "икономическия растеж"?
Защо и как правителствата започнаха да пренебрегват доброто на народите, които те управляват?

Това са големи и опасни въпроси, защото отговорите ще изложат наяве отговорните страни, а именно ВСИЧКИ НАС НА ПЛАНЕТАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ, УПРАВЛЯВАЩИ МЕНИДЖЪРИ, ТЕРОРИСТИ, ЖЕРТВИ И ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧОВЕК! Колективен поврат е необходим, за да се предпази Минотавъра от тероризъм, разрушение, алчност, страх, омраза, срам, лудост и от това да се превърне в следващото божество, пред което коленичим.

Тезей е влязъл в лабиринта и убива Минотавъра, докато Ариадна чака отвън със Златната Нишка, закрепена за да води Тезей обратно към живота.

Същественият елемент за превръщане на негативната енергия в нова полезна форма е доверието в Пътеводната Светлина и Любовта, която поддържа вселената. Те се проявяват в сънищата, интуицията, чувствата, също и в знанието, науката, математиката и изкуствата на човечеството през хилядолетията.

Автор: Michelle Jennings ( https://michelle-jennings.squarespace.com/blog )

Линк за статията с още снимки:

http://www.cropcircleconnector.com/2014/Turija/articles.html

 

Снимки на житния кръг в Турия, Сърбия, от 8 юни 2014:

http://www.cropcircleconnector.com/2014/Turija/Turija2014a.html

 

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2580837
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол