Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 11:19 - Какво като може щом НЕ трябва?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2725 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В интернет пространството отдавна съществуват не една и две интерактивни платформи, които показват в реално време броят, координатите, направленията и скоростите на летене на всички самолети, по цялото земно кълбо. Много полезна и напълно достоверна информация, особено ако ваш приятел или роднина в момента е някъде във въздуха. Сега ще ви продложа да се запознаете с една от тези платформи и да изпробвате нейните възможности. Можете да го сторите от ТУК.

А ето и как изглежда тя (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Примерът е от Европа, но можете да изберете което и да е кътче от планетата и да го разгледате, колкото подробно искате. Най-долу, в средата на снимката се вижда едно черно правоъгълниче, в което с бели цифри и букви е изписано, че в момента, на екрана се виждат 2601 от всички 6271 самолета летящи около планетата Земя. Управлявайки екрана с мишката можете да сведете бройката им до ЕДИН или колкото си искате. Кликайки с мишката върху избран от вас самолет в ляво на екрана се появява нова колонка с много информация за него.

Защо ви разказвам и показвам това? Много просто!
Световната ядрена мафия много обича да се бие в гърдите, че в момента в света се експлоатират (работят) 450 (четиристотин и петдесет) "мирни" ядрени реактори. Можете да проверите това заклинание от страницата на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ - ТУК). И така! На горната снимка можем да видим над 6000, а сигурно и много повече, движещи се самолети в реално време, с много допълнителни характеристики свързани с тях. В същото време ядрената мафия упорито НЕ желае да създаде подобен продукт, на който да ни показва в реално време как и колко добре работят "мирните" ядрени реактори по света.
Нали са сигурни, надеждни, (без)опасни, яки и какви ли още не, много, много по-яки от самолетите. Защо тогава не искат да ни ги показват, как работят те, за наше "добро" в реално време? На куп. Всичките до един, на едно място, както е със самолетите? Ъ-ъ! Вие май нещо се размечтахте?

Ще ви дам един жокер. Ако някога световната ядрена мафия все пак създаде и пусне публично такава платформа изведнъж ще се получи огромно разминаване. Числото, с което сега ни "радва", от 450 работещи ядрени реактора, изведнъж много трудно ще достигне 370, а може и по-малко. А ако си направите труда да архивирате данните за тяхната работа, ще изпаднете в бездънна почуда, колко надеждни и сигурни са тези машинки.

Приятен полет!

Георги Котев


Тагове:   самолети,   iaea,   planefinder,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863806
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930