Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2018 14:21 - ЗА ПОСЛЕДНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА В.В. ПУТИН
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3355 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На 20.12.2018 г. президентът на РФ В.В. Путин  даде своята 14-та пресконференция.

            Единственият рекорд, поставен на тази пресконференция е броят акредитирани журналисти – 1702 души. Всичкото друго говорене се оказа до болка познато. Това са проблеми, дъвкани и предъвкани 14 години и продължаващи на стоят на дневен ред. Пресконференцията продължи 3 часа и 43 минути, докато преди 10 години беше с един час по-дълга.

            Беше видимо, че Путин и журналистите не са ентусиазирани. У президента липсваше присъщият му  полемичен заряд. Може би е чувствал, че я няма миналата енергетика. Стана ясно, че висшето държавно ръководство живее в някакъв паралелен свят и съди за реалността по усреднени данни.

            Но ето че тази скучност беше неочаквано нарушена. Неизвестен човек от неизвестно издание (той не се представи) зададе следния въпрос: "В момента в обществото е много голяма  нуждата за социална справедливост. Според данни на "Левада-център 66% от руснаците непрежалимо съжаляват за Съветския съюз (виж "Советская Россия" 20.12.2018). Какво е Вашето мнение, възможна ли е реставрация на социализма в Русия днес"?

          Путин отговори с изплашена прибързаност и едва ли не за първи път еднозначно: "Мисля, че това е невъзможно. Обществени промени са толкова дълбоки, че реставрацията на социализма в този смисъл,  който, предполагам, Вие влагате, е невъзможно. Възможни са елементи на социализация на икономиката, на социалната сфера, но всичко това е свързано с големи разходи,надхвърлящи доходите, а това води до задънена улица".

Това изказване окончателно закри темата за възможен "ляв завой" при съществуващата днес руска власт.("Пенять ли на зеркало?" – Екатерина Полугаева – sovross.ru 22.12.2018 г.).

          Как мисли читателят, колко процента би получил Путин, ако той беше направил това изказване преди последните президентски избори? ("РАСЧЕХЛИЛСЯ ..." – cont.ws 22.12.2018 г.). Ако се вярва на Зюганов, 20 % по-малко. И не случайно за много хора именно това изказване на Путин се определя за пуантата на пресконференцията.

            Работата е там, че Путин не един път е определял разпадането на СССР като най-трагичното събитие в историята на Русия и СССР  (има се предвид една фраза на В.Путин прозвучала в Атина при посещението му в Гърция през 2004 г.: "...с разкъсваща сърцето болка нашите народи станаха свидетели на разпадането на великата ни родина, на СССР". Почти същото Путин повтори в обръщението към нацията след трагедията в Беслан.). Но Путин е офицер от КГБ и е полагал клетва да защищава СССР от всякакви посегателства – външни и вътрешни. Но не съм нито чувал, нито чел Путин да се е противопоставял с действия или с бездействия на разпадането на СССР. Това вече намирисва на предателство и на държавна измяна. Тогава не е чудно, че в "нова" Русия се утвърди култа към предателите: Власов, Колчак, Солженицин... Новата 2019 г. се пропагандира като "година на Солженицин". По неговите книжки ще се изучава в училищата и историята на Съветския съюз. А руснаците се сърдят, че в съседна Украина 2019 г. е обявена за "година на Бандера".

            Думите имат някаква стойност само ако нещо им съответства в реалността. Но путинските думи са "нещо в себе си" и към реалността нямат отношение. На 25.05.2017 г. в. "Ведомости" публикува сравнителен анализ как властта изпълнява дадените от нея обещания.(подробности могат да се прочетат в "Мастер разговорного жанра. Выступления Путина имеют чисто развлекательное значение" – cont.ws 22.12.2018 г.). Този анализ е потресаващ, а изводите от него – много тъжни за руснаците.

           Путин е майстор на разговорния жанр. Има Жванецки, има Петросян, а има и Путин. Но едва ли някой руснак планира своето бъдеще съгласно това, което казва Петросян. За 18 години Путин направи много, но не постигна главното, което интересува народа – социалната справедливост. Разбира се, много е сложно да се управлява територия, която не е лидер даже между страните от 3-я свят, но такава е съдбата на държавника, милеещ за народа, а не за  няколко десетки олигарси. (ПОМОГИ БЕДНЯГЕ ПУТИНУ! – Владимир Иванов – cont.ws, 24.12.2018 г.").

           Никой не знае как Путин си представя Русия след 10, 20, 50 години. Но известни догадки по негови действия все пак може да се направят. Защото, какво представлява днешна Русия? – "Крайно антикомунистическа, клерикална и ксенофобска държава с власт на олигарси и "бандити в закона" и извън него, погълната от национализъм и шовинизъм" (war end peace – Александр Желенин – 31.01.2015 г.). И досега никой не знае накъде се е запътила Русия и какво смята да прави ТАМ.

          Путин е твърдо убеден, че Русия върви по верен исторически път. Тогава "колкото по-настойчиво днешният руски елит тръби, че великите постижения на Сталин били постигнати с цената на жертването на тогавашния съветски елит, толкова повече руския народ се убеждава, че без пренасенето в жертва на днешния руски елит нови руски постижения няма да има" (Анатолий Васерман - km.ru, 8.06.2018 г.).

          За всички е ясно, че Путин изгражда националнобуржоазна държава. На него е нужна нация, нацията не търпи народи. Принципът на подобна държава е "държавата корпорация" с доминация на егалитарния капитализъм, където за всеки ще се намери място: и за олигарсите, и за учените, и за обикновенните "малки хора".

         Как ще се развият процесите е трудно да се каже, защото зависи от много непредвидими обстоятелства и трудно преценявани ментални характеристики на руския народ.

            В какво е тайната на "дългожителството" на Путин. В силовото потушаване на протестите на измъчения народ? Но къде са тогава мъчениците? От всички "пламенни" революционери само Ходорковски е в затвора.  Вторият пламенен "революционер" Удалцов получи 15 дена затвор за цялата си многогодишна "борба". Къде са другите жертви, паднали в неравната борба? Но щом не е в потушаването, тогава в какво е?

            Ако не беше Путин, т.е. Русия, стояща срещу господството на Западната империя, всички руснаци барабар с тяхните олигарси, нямаше да бъдат забелязани и с най-силния микроскоп.  И не само те, но и разните там българи, чехи, сърби,  украинци и грузинци. Те щяха да бъдат за империята глухи провинции за бизнес и развлечения.

           При Путин Русия получи максимално възможното съпоставяне на тежестта на грехопадението и неизбежно възникващите от това съпоставяне принуди на обстоятелствата.

            Това означава, че  има шанс, но той е свързан с тежки изпитания.

            Бог прощава винаги, хората – понакога, природноисторическия процес – никога.

           И ако руският народ е принуден мълчаливо да подържа Путин, защото няма какво друго да противопостави на империята на Злото, значи така и трябва, значи че то е хубаво и е за добро. (Валентин Зорин -"Писькин бунт" или Путин это наше все" - left.ru бр. 4/201

         Ще добавим от нас - за Русия може да е хубаво и за добро, но за останалия свят - едва ли! (виж речта на Г.А.Зюганов на заседанието на Държавната дума от 19.12.2018 г. - sovross.ru, 20.12.2018 г.).

            Да не се окаже, че главния извод от пресконференцията е изчерпаното доверия към Путин   (Любов Степушова – pravda.ru, 26.2018 г.)




Гласувай:
8



1. bojinkata - Въпреки многото хвалене на спец...
29.12.2018 16:14
Въпреки многото хвалене на спецслужбите на СССР, ЦРУ го срути, като купи или сложи на власт предателя горбачов. Пък може би самите служби искаха така да стане?!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Други са интересите на Путин.
30.12.2018 01:13
Напомням за челиста Сергей Рольдугин, който за 5 мин. свирене в Кремъл бе възнаграден с 2,5 млрд. долара. Хакери откриха, че преводът е извършен в Панамска офшорка. На кого ли са тези изпрани по този начин пари?
Твърди се, че руската мафия има по света, предимно в САЩ, над 4 трильона долара. От тях над 300 млрд. са на Путин.
При това положение как няма да има социално неравенство. Затова в страната има бандюги, мафиоти и олигарски. Путин е трън в очите на света и е виновен за цялото напрежение навсякъде, цитирам България, САЩ и Молдова, които той изигра на изборите, Унгариия, където Орбан е негов човек....
цитирай
3. krumbelosvet - "Никой не знае как Путин си представя Русия след 10, 20, 50 години" - казва авторът
30.12.2018 07:21
Въпросът е ДРУГ. Дали ЩЕ Я ИМА Русия. С ТОВА се занимава Путин.
Увжаваният от мен професор Гиндев, кой-знай как ВИНАГИ забравя, че и разпадът на СССР, и всичко случващо се след това, е В О Й Н А. И младшият офицер от периферията е направил в тая война ЕДИНСТВЕНО възможното за поста му - спасил е архивите на КГБ в ГДР от разграбване. Твърдо, с риск на живота си.
Кой-знай как постоянно забравя уважаваният професор Гиндев, че държавното управление е изкуство на ВЪЗМОЖНОТО. След като Хрушчов ОПОЗОРИ имато на Сталин, след като Брежнев импотентства цяла епоха, след скоропостижните Черненко и Андропов, след идиота-нобелист Горби и вечно пияния Елцин, СССР и социализнът НЕ МОЖЕХА да бъдат спасени.
И Путин, с примка на шията от УС военни бази и икономически санкции, жертва всичко възможно, даже хляба и маслото, за нуждите на ОТБРАНАТА. И останалите все ище НЕ-ИДИОТИЗИРАНИ от чуждата пропаганда руснаци, РАЗБИРАТ ТОВА.
Авторът - НЕ, за съжаление.
А нормалният в планините пранинар, отново проявява в блога ПСИХОТРННО придобитото си психическо заболяване - макартистки БЯС.
Всички олигарси разграбили Русия, кой-знай как са хазари...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1948497
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031