Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2019 21:12 - Съдбата наваксва с Голямата ябълка на Канада: Правейки това, което естествено идва за Франкенщайн
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2019 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Публикувано на 17/11/2019 от Кевин Аннет  

“Колонизираният човек е скърпена работа на чужда сила. Колкото повече приема закрила от своите завоеватели, толкова повече се научава да мрази себе си и да проектира този неприязън върху собствения си народ.” - Франц Фанон   

За пръв път чух името, което кара много индиянци от западното крайбрежие да тичат за прикритие, когато един много голям мъж ме хвърли към стена. Хващайки ме за гърлото, главорезът изрева в лицето ми: “Еди Джон е ядосан от това, което правиш тук, и той каза, че ако не престанеш с това, ще умреш!"   

Моят нападател беше Дийн Уилсън, сътрудник на племенния съвет Carrier-Sekani в Принс Джордж, Британска Колумбия. Нападението му върху мен се случи във Ванкувър на 12 юни 1998 г., по време на откриващото заседание на единствения независим Трибунал, провеждан някога в канадските индиански резидентни училища.   

Подобно на шефа си, Дийн беше страховит мъж в нашия Трибунал онзи уикенд. Туземните мъже и жени биха се разбягали всеки път, когато той влезе в залата, дори когато някои от тях се бореха да говорят за това, което са претърпяли в християнските лагери на смъртта. Никой не посмя да поиска Дийн Уилсън да си тръгне.

"Това е един от главорезите на Ед Джон.”, нервно ми каза местен мъж. 

"Кой е Ед Джон?”, попитах раздразнено.   

Той поклати глава и промърмори: “Не ти трябва да знаеш.”  

Е, човекът, който ме заплаши със смърт през този ден, през изминалата седмица беше публично обвинен в престъпление. „Големият вожд“ Ед Джон е обвинен в четири обвинения, че „е имал сексуален контакт с жена без нейното съгласие“ - това е нашият дезинфекциран канадски начин да кажем, че е изнасилил някого. Процесът му започва в Принс Джордж на 10 декември.
  image
Еди Джон


Трябва да призная, че когато прочетох новинарската статия за обвинението в изнасилване срещу г-н Джон, повдигнато от един-единствен обвинител, първата ми мисъл беше: „Само една ли?“.   

За онези от вас, които не са ви отворени очите от юмрука на Дийн Уилсън, Ед Джон не е просто обикновен правителствен марионетен шеф. Той е един от най-богатите индианци в Канада, бивш министър на кабинета на БК и делегат на канадското правителство в ООН. В замяна на много отплати, той лично посредничи за продажба на огромни масиви от земите на своите Carrier-Sekani хора в северна Британска Колумбия на многонационални компании. И според поне пет отделни местни очевидци, ръцето му са изцапани с кръв.   

"Еди Джон изби много хора, за да си вземе траплайнсите и минералните права ”, каза Хелън Мишел, жена Carrier и един от свидетелите, по време на закрито записано заседание на нашия Трибунал от 1998 г.  

„Той има свой частен отряд от главорези, който се отървава от хората. Уби братовчед ми, за да получи земята му. Еди подписа цялата ни вода на Alcan и всеки от племенния съвет, който се противопостави, получава еднопосочно пътуване до езерото.”   

Нейният партньор Франк Мартин добавя:  

„Еди е голямата сила на север и той държи всички в ред, като заграбва децата им. Той управлява целия трафик на наркотици и деца около Принс Джордж с някои от полицайте и местните съдии. Федералните гледат в другата посока, защото той играе тяхната игра. Това е неговата награда.”   

Всичко това е светотатство за канадските медии и правителство, които години наред ласкаят и защитават Ед Джон. Той е индианският политик, който винаги е цитиран в пресата, включително във фиаското на "Комисията за истината и помирението" (TRC), където крокодилските му сълзи бяха уловени на живо по телевизията като доказателство, че аборигенските хора "най-накрая прощават" на Християнска Канада, че е направил на индианските деца това, което Ед явно прави през цялото време.   

Когато става дума за своите съучастници, Бяла Канада защитава собствените си. Всеки, който някога е говорил публично срещу Ед Джон, или е изчезнал, или накрая се озовава във финансирани от правителството съдебни дела и потискане, като например премиерът на БК Уджал Досандж (Ujjal Dosanjh) уредил Ед за сметка на данъкоплатците през юли 2002 г. Всеки, който е критикувал назначението на Ед Джон (обвинен в трафик на деца) от Досандж на поста министър на децата и семействата в провинцията (!), получи личен отговор със заплашителен съдебен процес от премиера. Сериозно.  

И затова в началото може да изглежда странно да бъдат повдигнати тези внезапни обвинения срещу Ед Джон, заедно с готовността на главния прокурор на БК да разреши процеса срещу него да продължи. В действителност цялото нещо мирише на сдържаност. Само една жена го обвинява в изнасилване въз основа на инцидент преди четиридесет и пет години. Но Еди Джон Бой прави това и много по-лоши неща много по-скорошни от 1974 г., според още очевидци.  

Попитайте Les Guerin. Той е бивш поддръжник в индианския резерват Musqueam в южен Ванкувър, който е дом на Ед Джон и прекрасната му съпруга Уенди Грант-Джон, друг правителствен човек. Според Лес и клетвената декларация на друг мъж на име Джим Кю, Ед Джон участва в груповото изнасилване на човек с увреждания в частен дом в резервата Musqueam през есента на 2004 година.   

"Ето как поддържат всички в ред, насилието, никога не спира”, каза ми Лес.   

"Ед и Уенди прогониха много семейства от резервата, за да заграбят домовете им. Те управляват компанията Celtic Shipyards, която доставя оръжия и наркотици и малки деца от чужбина. Мамка му, те дори използват Musqueam като място за изхвърляне на тялата. Еди нае брата на Уили, Дейв Пиктън, през 1999 г. и той носеше торби с пръст тук, видях го. По-късно бяхме анализирали някои от погребаните неща в SFU и достатъчно сигурни, че са женски и свински кости, смесени заедно. Но ченгетата не биха го докоснали. Еди е твърде добре защитен.“

image Уенди Грант-Джон

Гангстерството на резерватните "вождове" не е съвсем новост в Канада. Търговията с наркотици, трафика на деца, необузданата корупция и непотизъм (шуробаджанащина) е редът на деня на практика във всеки резерват. Така е създадена системата на Индианския акт, за да се запазят остатъците от коренното население неспособни и да се бият помежду си. Нарича се неоколониализъм.  

Както всеки диктатор от третия свят, началниците на резервати в Канада управляват и накисват и дори елиминират собствения си народ по желание и срещу заплащане на големи пари. И Еди Джон е на върха на цялата тази кървава уредба - факт, който прави публичното му оневинение вероятно неизбежно. И затова не е случайно, че общото съдебно дело срещу него сега се състои от един обвинител, който се появява повече от четири десетилетия след случилото се. Подобно на прикритието на Great TRC, можете да сте сигурни, че няма да се споменава за мъртви хора, допуснати в хода на процеса срещу Ед Джон.   

Човекът е нищо, освен жалка фигура. Ед Джон е наистина като чудовището на Франкенщайн, кръпково създание, произведено от Империята в “резидентско училище”, което се нуждае от поддръжка от време на време.   

Опитвайки се да угоди на господарите си и колкото и да е важен за агендата на Корпоративна Канада за обезверено и безземно туземно население, като всяко изкуствено същество, Ед Джон е заменин и той го знае. В края на краищата, винаги има множество други префабрикувани кафяви продажници, готови и желаещи да завършат унищожаването на няколкото реални коренни жители, които все още са на тяхна земя, за да осигурят водата и минералите на западното крайбрежие за най-високо наддаващия. В наши дни това означава Китай. И затова е повече от важно, че процесът срещу Ед Джон се случва в Принс Джордж, в задния двор на ширещата се китайска империя с течен природен газ, който е отговорен за прогонването на родните семейства и легионите от изчезнали жени извън техните земи и в забвение.   

В края на деня, със или без Ед Джон, все още ще е бизнес, както обикновено в Големия бял север, с удобното добавено докосване на “измитото в червено” Ab-Original повдигане на фасадата на нашия местен, корпоративно воден геноцид. (бел. прев. Ab-Original: Journal of Indigenous Studies and First Nations and First Peoples" Cultures)   

Що се отнася до онези от вас, които се притесняват, че тази статия може да накара Дийн Уилсън да повтори изпълнението върху гърлото ми, или че ще бъда хвърлен в затвора, или по-лошо, аз не бих се тормозил. Гангстерският режим, наречен Канада, който излюпва слузестите си роботи като Ед Джон не обича да привлича вниманието към собствената си мръсотия. Предпочита спретната, ръководена съдебна присъда, която оневинява лакеите им или им дава лек шамар през ръката. По този начин всички останали изфабрикувани канадци могат да продължат да гласуват и да плащат данъците си и да хранят господарите си, тук в това, което правителството на БК все още нарича „Най-доброто място на Земята“. 

Наистина е най-доброто място - особено за Франкенщайн.   

ЗАБЕЛЕЖКА: Пълно досие на доказателствата срещу Ед Джон и неговите съучастници ще бъде публикувано скоро за обществеността и съдилищата на www.murderbydecree.com


Превод на български

Източник: http://murderbydecree.com/2019/11/17/fate-catches-up-with-canadas-big-apple-doing-what-comes-naturally-to-frankenstein/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 453683
Постинги: 675
Коментари: 78
Гласове: 369
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930