Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 17:40 - Древнобългарската писменост - първата човешка писменост и надписът от скалите край Първомай
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 7641 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

  image

 

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/nasha-li-e-parvata-pismenost-v-sveta.html

Този новооткрит надпис е още едно доказателство, че българите са не само
създателите на първия човешки език - българският, но са и създателите на първата писменост в света.
Българският език и неговите различни видове писмености са възникнали на основата и благодарение на високо развитата духовност на Древните българи, чийто цялостен мироглед и светоусещане са били тясно свързани с Бога и Неговото Сътворено Мироздание.
Според смелите откриватели на този древен надпис, (който официалната археология удобно е игнорирала, за да не дразни Световното задкулисие), той се чете по два начина:
- Су Ра Ва Ки (Сурва-ки)
- Па Ра Ва Та. (Първа-та)

И в двата случая обаче става дума за Бога Ра, Богът Отец на Древните българи, ХоРата на Бога Ра, създадено от неговия дъх (ХъРа) в пещерите на Северозападна България (Живена дупка, Магурата). Те са се наричали ХоРа, и още ГаРи (от земята Ге/а и Бога Ра направени).
Древните хора на Бога Ра, Божиите хора са били просветлени мъдреци с невероятно развита Божествена интуиция и много повече възприятия и осъзнатост от съвременния човек. Те са знаели, че Бог Ра е създател и на планетите, и най-вече на жизнено важното за човешкия живот Слънце, което те са обожествявали като Бога Син БаЛ на Отеца Ра. 

Перва или Първи е едно от древните наименования на Древнобългарския Бог Отец БаРа и неговата Абсолютна същност на Творец Ва - Ба Ра Ва / Първа. Бог Ра е изобразяван най-напред като Всевиждащото око, като най-древното му изображение се намира у нас в местността Лестница, Северозападния балкан. В индийския хиндуизъм, който е продължител и наследник на Древнобългарската духовност, Бог Барава / Първа е наречен Пуруса / Бъръса. БаРа Аз / Бъръса е Божият Дух, който Древните българи са почитали като свой създател и отец.

Древните българи са смятали, че всяка година по време на Зимното слънцестоене Младото слънце Младият Бог се ражда от своята най-долна небесна точка на Северното небе, където е домът на Отеца Бог Ра, и постепенно тръгва нагоре към своя възход и сила. Ето защо знакът на Бога Ра (първият знак от надписа при Първомай) сочи на север, към точката на Зимното слънцестоене, както потвърждават и кадрите от видеото. Тази точка на северното зимно Слънцестоене се наблюдава като ориентир във всички наши древнобългарски могили - и така наречената "гробница" от Сборяново, и Кладенецът подземен храм при село Гърло, и много други са построени с ориентир към Зимното слънцестоене. Строежът на древнобългарските могили в Сборяново с ориентация към звездното небе и слънцестоенето доказва още веднъж връзката между тези могили и всички пирамиди, построени от Каменната цивилизация на древните българи. Подобно на могилите от Сборяново, и пирамидите в Китай, Мексико и Египет са специално разположени спрямо съзвездието Орион и Зимното Слънцестоене. И могилите в Сборяново, и пирамидите са служили за храмове на древните българи и са били наричани храм. Храм е названието и до днес на Египетската пирамида в Гиза. Храм е древнобългарска дума и означава К-РаМа, могила, която служи за почитание на Божествената (Ра) майка (Ма). Ма е Богинята на Плодородието на Древните българи, която те са наричали Ма, Мадара, Майка, Макя. Ра е древнобългарският Бог Абсолют, всевиждащият, изобразяван с око върху българските скали и пещери от най-дълбока древност. Ра Ма е наименуването на Божествената майка, а храмът е служил на древните българи като място за почитание на Богинята, пеене на песни в нейна чест, изпълняване на древните духовни ритуали-мистерии.

Тези храмове в някои случаи са били строени под земята, за да улавят по-добре геомагнитните сили, с които древните деди са били запознати и с които са се лекували. Под земята вибрациите от пеенето на човешките гласове оттекват със специална честота, която забавя мозъчните вълни и успокоява ума на човека. Подобен ефект се е постигал и върху скалистите върхове на някои планини със специално геомагнитно лъчение. По-късно при разселването си около света след потопа в Черно море през 5500 год. древните българи са взели със себе си и своята духовност и духовни обичаи и почитания. Те са започнали да изграждат каменни храмове, пирамиди, по подобие на българските си планински и подземни светилища. И винаги със специално разположение спрямо Слънцето, Зимното слънцестоене по-точно (22 декември) и Съзвездието Орион, което се наблюдава най-добре през месец януари с въздигането на Новото слънце, или така наречения Бог Сурва. Древните българи са вярвали, че тогава силата на храмовете е най-мощно въздействаща. Това знание за съзвездието Орион е датирало от най-дълбока древност, още от времето на нефилимите или още великаните според Библията. Древните обитатели на Арам в днешна централна Сирия са наричали Орион Нефела, други близкоизточни народи са го наричали просто Великанът. В Древен Египет Орион е свързван с Бог Сах / Зах / За(Изгряваща светлина), станал по-късно Бог Озирис / ОЗаРаАз със значение Зарево, Изгряващата светлина на Бога Ра Отец на Древните българи. Зарево / Озараз са всъщност наименования на Древнобългарския Бог на Младото Слънце Сурва / СъРаВа / ЗаРаВа със значение Със (съ) Ра Бог Отец Ва (Ва е същността на Бога Ра, а оттук се е образувала и Древнобългарската дума Вера/Вяра). Най-старите изображения на Бог Сах/За/Сурва са у нас край пещерата Магурата и в Козарника.
Названието Орион на съзвездието е известно като гръцко, но всъщност е Древнобългарско. То идва от от корена ОРИ, означаващ хора на български език. Оре е също древнобългарска дума и свързана с дейността на Ората, първиоте хора на земята. ОриОн е Този, който оре земята или още Орачът. И до днес съзвездието Орион е известно като Орачът или Ралото в българските народни традиции. Древните българи са свързвали себе си с Бог Ра, като негово творение и са наричали себе си О-Ра, т.е. УБоги. Ето защо те са почитали със строежа на своите храмове и пирамиди навсякъде по света Символа на Бога си Ра и Неговия Божи Син Младото слънце Бог Сурва и тяхното съзвездие Орион.
- https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11131-каменната-цивилизация-на-древните-българи-дол/
- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591523674300593&set=pb.100003288970327.-2207520000.1434464831.&type=3&theater

Интересното е, че и Пирамидите по света са ориентирани без изключение по посока на Зимното слънцестоене и наблюдаваните по негово време звезди от съзвездието Орион, наречено на Бог Ра (ОРаОн - на Бог Ра принадлежащо съзвездие).

Древните българи са наричали Младото Слънце Бог Сурва / Су Ра Ва, което означава От (су) Ра Същност (Ва). Божията същност Ва те са изобразявали като квадрат с точка в средата и този знак намираме и в пещерата Магурата. Този знак означава, че Бог е в центъра на своето мироздание, на всичко. Трите точки под знака Ва (квадрата с точката) означават Светата троица на Древните българи, които са смятали, че Бог Ра се проявява в три вида енергии на земята:
- като Богинята Майка на Материята БаРаМа или просто Ма, която ражда физическия свят
- като Богинята Виснъ / Висну, която формира (навесва / веси) узрелия плод и му помага да достигне своята физическа / материална зрелост
- като Богинята СиВа / Шива, която трансформира творението на Бога Ра, като го превежда през цикъла на живота и смъртта за Новото раждане и Духовно узряване.

Първият знак от този надпис изследователите, които са го открили, четат или като Су, или като Па / Ба. И в двата случая това е знакът на Бога Отец Ба Ра, изобразяван като развиваща се спирала, днес буквата Р. Това е знакът на Първоначалието (Су, От), на Този, от който всичко произлезе. Този знак намираме върху надписите от Градешница, както и Караново. Знакът на Бога намираме и върху глинени плочки, и върху глинени фигурки на Богинята майка МаРа, и върху съдове, и сега вече и върху скалите на България.

Кръстът също е много древен знак на Бога Ра, като обозначава именно Зимното слънцестоене и зараждането на Бога Слънце Б(ъ)аЛ от Неговия Баща Бог Ра. Кръстът символизира Бог Ра като Творец на Видимия свят. Древните българи са смятали, че Бог Ра се разкъсва на хиляди части и се превъплъщава във всяка една душа на земята, която са наричали Ази / СебАзи и са боготворели като Бог на Човешката Душа. Кръстът е символ именно на Бог СебАзи на Древните българи - превъплъщение на Бога Ра на Земята. Слънцето е един от символите на Бог СебАзи и дедите ни са го наричали БалАз - Светлинният Аз.

Самата дума Кръст идва от КъРаАз-т и означава Към Бога Ра. Кръстът е символът на Пътуването към Бога Отец Ра, на свързването с Него и Новото раждане на Светилото / Светлинната душа. От кръста се оформя и знакът на свастиката, символизиращ Пътят на Слънцето по небосвода през годината. Не случайо недалече от този скален надпис е намерен и изобразен Конника със стрелата, символизиращ Самият Бог Слънце Бал.

Посланието на целия надпис от Първомай е: - Когато Сурва се ражда, земята е готова за засяване с плод!

Ето защо и ние се наричаме Бъ(а)лГаРи - Най-древните човеци на земята, синовете на Бог Ра и Бога на Светилото БаЛ.

- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11581-континентите-на-древните-българи/
- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11656-древнобългарските-богове-на-сътворението-за-тракийския-конник-на-древните-българи-превърнал-се-в-свети-георги-на-християнския-свят/
- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11718-кой-крие-древнобългарската-ни-история/
- Алия Ошо





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015693
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031