Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 13:23 - ЦВЯТ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ЛЯТО
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 4367 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако искате да се наслаждавате на красота и аромат през цялото лято, засадете  тези цветя:

 1. Бегония - Begonia

image
Бегонията е цвете с разнообразие от цветови форми, което не престава да цъфти през цялото лято. Особено подходяща е за засаждане в контейнери или във висящи кошници. Размерите на това растение  достигат до 60 см. Оптимални условия за нейното развитие са полусянка, много влага и добър дренаж на почвата.

2. Фуксия (обички)- Fuchsia
image
Наситените цветове на фуксията изглеждат особено красиво на фона на тъмно зелените й листа. Височината на растенията достига  до 75 см.
Оптимални условия за развитие:  - изисква силна интензивност на слънчевата светлина или частична сянка, много влага, добър дренаж и богата почвата.

 3.Калибрахоа-Calibrachoa
image
Компактно, ниско растящо цвете, чиито цветове се разполагат на гъсто и имат красива фуниевидна форма. Височината на растенията е до 15 см. Калибрахоата цъфти от ранна пролет до първото застудяване. За своето нормално развитие изисква силна слънчева светлина, много влага, добър дренаж на почвата и често подхранване.

4.Импатиенс (циганче) – Impatiens

image
Ярки опожаряващи  цветове, съчетани с приятна зеленина. Растенията достигат височина 30-35 см. Развиват се добре при частична сянка, много влага, добре аерирана и богата почва.

5. Рудбекия- Rudbeckia

image
Феерия от цвят и форми – цветовете са големи и красиви, обагрени в нюанси на жълтото, зеленото и оранжевото. Височината на растенията достига до 1 метър. Рудбекията понася интензивна слънчева светлина, добре обработена и дренирана почва.

6. Циния- Zinnia
image

Цинията е едно от най-разпространените градински растения у нас. Тя е лесна за отглеждане и се размножава в огромно разнообразие от багри. Височината на растенията достига до 35 см. Цъфти през цялото лято чак до късна есен. Цинията е издръжлива на горещини и затова е подходяща за места с повече слънце. За предпочитане е да не се мокрят растенията при поливане, защото лесно се нападат от брашнеста мана.

7. Кореопсис (жълтички)- Coreopsis

image
Кореопсисът започва да цъфти в ранното лято и прецъфтява едва с идването на есента. Класика за красивите градини. Приятният жълт цвят на неговите цветчета се съчетават чудесно с почти всички останали ярки цветя. Достига да 45 см височина. Засажда се на силно осветени места или при частична сянка, на добре дренирани почви. Изисква много влага.
8. Гайлардия – Gaillardia
image

Гайлардията притежава интересни, разнообразни по форма и окраска цветове. Достига на височина до 60 см. Цъфти цяло лято и прецъфтява едва когато падне първият студ. Развива се добре на обработени почви, с добър структурен състав. Изисква силна интензивност на слънчевата светлина. и добър дренаж на почвата.

9. Хортензия – Hydrangea

image

Селекционирани са невероятни хибридни сортове  хортензия цъфтящи през цялото лято. Растенията достигат на височина до 1,5 метра. Цвета им зависи от киселинността на почвата.  Предпочита полусянка, добре дренираните почви и много влага.

10. Многогодишен здравец – Geranium
image

Здравецът присъства в почти всеки двор заради своята красота и аромат, Благодарение на нежните цветчета в теменужено синьо, съчетани със зелените листа формира чудесен цветен килим. Растенията достигат до 60 см височина. Не е капризен по отношение на светлината, развива се и при по-бедни почви, но предпочита по-влажните и добре дренираните.
11. Роза- Rosa
image

Когато говорим за градина, пълна с цвят и аромат, няма как да подминем розата. Тя е сравнително лесна за отглеждане, цъфти в разнообразие от багри, а освен това осигурява прекрасен аромат из цялата градина. Височината на растенията е различна според различните видове рози. Обича силното слънчево осветление и добре разрохканата и дренирана почва.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 855182
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. hobi