Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2012 15:09 - Багрина Кларк - В НОВОТО БИТИЕ (1)
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3288 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БАГРИНА КЛАРК: В НОВОТО БИТИЕ

С разрешение на Багрина Кларк публикуваме откъс от книгата й "В НОВОТО БИТИЕ”, която се подготвя за печат. В книгата са обяснени промените, които се случват със Земята и с  хората в настоящия момент; какъв е смисълът на Възнесението; какъв живот ни очаква в петото измерение.

В  НОВОТО  БИТИЕ

ЖИВОТ  В  СЪРЦЕТО


КЪМ  ДУШИТЕ, КОИТО  ЧАКАТ


Това, за което копнеете, иде!

Това, което храните в душите си,

е реалността на утрешния ден!

Елате в страната на вечната пролет!

Елате в страната на вечното подмладяване!

Елате в страната на Радостта!

Елате в страната на Любовта!

Тя е тъй близо до вас!

Там няма болести и смърт.

Елате да приемете съкровищата,

които ви се падат.

Елате в страната, дето ще намерите тия,

Които ви познават, и които вие познавате.

[1]

 [1]  Беинса Дуно ( Петър Дънов – Учителя), Свещени думи от Учителя към ученика.


 

ПРЕДГОВОР

 ЗДРАВЕЙТЕ, СКЪПИ ЗЕМНИ АНГЕЛИ!

 Такива сте  ─  не го забравяйте! Аз съм представител на Сириус. Участвам в групата работници, които са приели, и то с радост,  да работят за Благото на вашата прекрасна Земя. Познат съм под името Самитанас. Всъщност, ние се идентифицираме чрез светлинни кодове, но за удобство съобщавам това име.


Знаете, че Сириус е много светла двойна звезда. Нашата цивилизация е участвала в „засяването“ на Планетата ви и е подпомагала развитието на земната цивилизация. Общата ни история със Земята е много древна. Няма да се връщам назад. Важен е настоящият момент ─ всичко, което е тук и сега.

На този етап от вашия земен живот ние отново участваме активно, като помагаме на Планетата и на земните хора да направят квантовия скок. Помагаме ви да използвате новите условия, които ще дадат възможност на много хора да постигнат Възнесението.

Сега при вас много се пише и говори за тези предстоящи събития. Наистина е реална възможността много хора да преминат в по-висока честота (в по-високо измерение), без да преминават през тъй наречената „смърт“. Принципно (вече го знаете) смърт не съществува. Животът е вечен. Сега ви се дава възможност с телата, които имате, да преминете в по-горно измерение и да продължите развитието си. Това се е случвало и в други времена ─ хора от по- стари цивилизации също са преживели Възнесение. Това е велик акт от човешкото развитие. При всяко възнесение има специфика. Разликата на предстоящото от предишните възнесения е в това, че настоящата човешка цивилизация преминава през огнено кръщение и е свързана с ново равнище на Христовото Съзнание.

Това се отнася за цялата ви Слънчева система. Предстоят и вече са започнали промени във вашите физически и фини тела. Основният процес се изразява в промяна на съзнанието. Дори и да не полагате усилия за разширение на съзнанието си, новите енергии променят работата на клетките. Отключват се центрове и жлези с вътрешна секреция, които досега са били в латентно състояние. Третото измерение не позволяваше това да се случи. Сега с повишаването на вибрациите на Земята поради присъствието на новите енергии, които идват директно от Първоизточника и от Богинята Майка, стана възможно велики закодирани възможности да започнат да се отварят.

Това е велико преживяване. То ви отвежда в един нов свят, за който досега повечето от вас не подозираха, че съществува. Естествено, не е възможно да имате достъп до нещо, за което не знаете, че съществува.

Сега за вас се открива нов свят. Излизането от третото измерение е като да сте били в дълбок тъмен кладенец и да излезете на светлина и простор. Предстоят ви невероятни прекрасни преживявания. Човешкото съзнание ще познае едно друго качество на Любовта и на Светлината. Сегашното ви битие, в което нямахте отговори на много въпроси, се отдръпва и започвате да чувствате лекота. Разделяте се със страховете и тревогите, разделяте се със зависимостите, произтичащи от тежката материя. Може би, най-голямата ви радост ще бъде осъзнаването, че във всеки момент безпрепятствено получавате знание, което преди това не е било достъпно за вас. Чрез новите вибрации светът се разтваря. Виждате с нови очи и чувствате чрез ново сърце. Телата ви са олекотени  и освободени от болести. Имате различни желания от онези, които имахте в старото измерение.

Постепенно ще се адаптирате към тази нова среда и ще почувствате възможностите на отворените си сетива. И това не е в някакво ефемерно, необозримо бъдеще. Процесите вече текат и вие реално се премествате към този нов свят. Не очаквайте това да се случи в един миг или в един ден. Това е процес, в който живеете отдавна и той продължава, но вече усещате реално промените. Завесата между световете е изтъняла. Знаците на промяната са все по-осезаеми.

Вашата планета съществува едновременно в четвърто и в пето измерение. Една част от нея остава и с вибрациите на третото измерение ─ там остават низките същности и хората, развили прекомерен егоизъм и желание за власт. Те не могат да резонират с Новата Светлина и с Новите Енергии, затова ще останат в света на ниските вибрации. Всичко е в Божественото Мироздание и никой не е отхвърлен от Божествената Любов. Във времето и тези човешки същества ще преминат през еволюционен процес и ще преодолеят чувството си за отделност от Божественото Единство.

Усещането за единение с Божествената Същност е най-великата радост на душите, които са избрали да преминат през период на дуалност и отделност от Първоизточника.

Осъзнаването, че всичко е Едно и всичко е в Сега, всъщност е завръщането в Първоизточника. Това ви предстои ─ предстои ви този изключителен момент на излизане от дуалността и отделността.

Знайте, че такъв урок са поискали смелите души. Това е експеримент в Божествения живот, който позволява да се узнае колко величествено е Единението с Първосъздателя.

Казвам ви : „На добър час с „В Новото Битие; Живот в Сърцето“ Бъдете Благословени!“

 

 Аз съм Самитанас от Сириус и ви обичам!

 



БОЖЕСТВЕНАТА  СВЕТЛИНА

 Истинският живот е в Божествената Светлина. Тя е Първоначалната Светлина, която Първоизточникът е излъчил от Себе Си. Тя е силата на Мирозданния Създател, защото е заредена с цялостната информация и с най-чистата и могъща енергия, произлязла от Същността на Създателя. В тази Светлина са проектирани плановете на Единния за сътворяването и развитието на Мирозданието. В нея е най-висшата чистота на Божественото Намерение, с всички негови аспекти. В нея е пълната висша гама на красота и хармония. Това е висша енергия, която съдържа цялостния потенциал за създаването и развитието на Божественото Творение.

В Божествената Светлина не съществуват форми. Тя е бяла светеща енергия, която изразява първоначалното Божествено Битие. Чрез нея Създателят реализира Своите Идеи. В първоначалния си вид Божествената Светлина е в най-висшата вибрация, без да има присъствие на различни вибрационни честоти. Тя обема цялото Мироздание и е призвана да осъществи замисъла на Твореца при всеки Негов порив за съзидание.

Битието на Първоначалната Светлина се изразява в очакване на Божествените пориви на Твореца за съзидание. Тя е като Божествена Утроба, която постоянно се изпълва с още и още Божествени Идеи. Всичко, което съществува като принципи, основни параметри, богатство от аспекти за Божественото съзидание, е записано в Първоначалната Божествена Светлина. Тя е като огромен сейф, пълен с идеи и планове за тяхното изразяване, които Творецът щ е поверил за съхранение в безвремието. В Първоначалната Светлина са музиката, багрите, съвършенството на всичко, което Е. В нея са Божествената безусловна Любов, Истината и Светостта.

Първоначалният вид на Божественото Творение е Светлина в безвремието и безпределността; състояние на неизменност, покой и необятен потенциал за съзидание.

В Божественото начало на началата, преди да съществуват обособени светове, основно присъства Божествената Благодат, изразена чрез Светлината. Тя е първоначалният израз на Божественото Намерение. Нищо не би могло да се случи в Мирозданието, ако Първоизточникът не е бил излъчил Светлината. Тя е Негов изразител и сътворец в по-нататъшното съзидание.

Обособяването на различни честоти, слънца и светове е разгледано в предишната книга „Новата земя ─ обител на радостта; Изгрява културата на сърцето“. И там Светлината е разгледана като основен персонаж и изразител на Твореца в Неговото съзидание. Първоначалната Божествена Светлина в истинското Битие на Бога остава винаги истинна и непроменена. Тя е матрицата и съхранява абсолютната същност на Битието на Създателя.

За човешкия ум е много трудно да си представи това безмерно безвремие от Светлина. Световете, които се проявяват, в основата си са Светлина и затова и вие също сте Светлина и ще се върнете в Първоначалната Светлина. Потопявайте се в Светлината, призовавайте я и, колкото повече оставате в нея, толкова по-успешно ще се придвижвате по обратния път към Първоначалната Божествена Светлина. В нея са цялата Любов, цялата Истина, цялото знание и творчески потенциал. Много въпроси могат да получат отговор, много проблеми могат да бъдат разрешени, ако по-често, умиротворени, оставате разтворени в Светлината. Ще усещате Любов, Благодарност и Покой ─  ще приключите с тревогите и със страховете. Докато сте в Светлината, не мислете за нищо, не се спирайте върху мислите, които преминават през ума ви. Вашето съзнание ще получи нужната информация и точните решения.

 

СТОЙТЕ В СВЕТЛИНАТА!

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2581766
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол