Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 00:18 - ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕ – Част 1
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3500 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕ – Част 1

 

ЗАГАДКИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА. ОТВЪД ХОРИЗОНТА НА ВРЕМЕТО

Документален  филм на руската телевизия РЕН, видео от 7 януари 2013:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jv1vCQAX1YY


Съдържание на филма (свободен съкратен превод):

Някои учени предполагат: върху всичко, което се случва на Земята, оказват влияние паралелни светове. Именно там се осъществяват варианти на развитие на човечеството. Но докато физиците само предполагат съществуването на паралелни светове, героите на филма ги наблюдават със собствените си очи. Как им се удава това? И какво мисли за това официалната наука?


През 1994 г. на улица в град Воронеж се появила девойка в бял халат. Тя очевидно не била на себе си. Влязла в магазин и понечила да заплати със стари съветски пари. На всички въпроси отговаряла, че буквално преди 5 минути в кухнята на фабриката, където тя работи, угаснал токът. Тя решила да провери бушоните, но избухнала ярка светлина и тя се оказала на улицата. Ирина показала съветски паспорт, издаден през 1993 г. Тя нищо не била чувала за разпадането на Съветския съюз. Тя с подробности разказала за съвсем други политически събития, за референдум през 1991 г., който предотвратил разпадането на СССР, за падането на американския долар, за икономическо чудо през 1992 г. в Съветския съюз. Възможно е тези събития наистина да са се случили, но в друг, паралелен свят?

Нашият свят не е ограничен от понятията “дължина, ширина, височина”. Има и четвърто измерение – времето - чието влияние върху нашия свят все още остава тайна.

Александр Николенко (АН) – ръководител на Катедра за Извънпространствена механика на Института за изследване на природата на времето:

“Ако нашият свят е четиримерен, то материята логично трябва да е разпределена в 4-мерното пространство-време. На изчисленията показват, че ако в 4-мерното пространство-време се намира обемно тяло, то неизбежно ще започне да се разделя на слоеве.”

Тези слоеве физиците наричат “хоризонти на времето”. Именно те не ни дават да се върнем в миналото или да погледнем в бъдещето.

АН: Именно тези хоризонти разсичат 4-мерното тяло на голямо количество паралелни времеви слоеве. Всеки времеви слой е своя Вселена, която съответства на своя момент на настоящето.

В мащабите на Вселената учените считат паралелния свят като обективна реалност. Но можем ли да срещнем гости от паралелния свят тук, на Земята? Привидения, тайнствено светене, хроно-миражи и НЛО – всичко това са наши най-близки съседи от друго измерение. Те попадат при нас в резултат от времеви аномалии.

Рязанска област. Тук в течение на стотици години по река Ока преминавал главен търговски път между Азия и Европа. Тогава реката е била оживено трасе. През ІІ век от н.е. арабски търговци периодично наблюдавали истинско чудо. На това място до реката се появил не само град, а цяла страна. Наричали я Артания, а столицата наричали Арта. Записи за тайнствената държава се съдържат в историческите документи. Реалността на нейното съществуване потвърждават и съвременните археолози. Преди 9 века ето това оръжие принадлежало именно на артанците.

Александр Гаврилов, директор на Шиловския краеведчески музей:
На Средна Ока неизвестно откъде се появили страшни въоръжени воини с копия, мечове. За местните жители от Городецката култура те изглеждали като полубогове, защото имали много желязо, отличавали се с голяма жестокост. Учените досега не могат да обяснят факта на тяхното появяване тук.

Краеведът Виктор Грибов (ВГ) вече от 20 години се мъчи да разгадае тайната на Артания. Обходил е пеша стотици километри. Изследователите наричат тези места “аномални зони”. Например крайбрежието на Ока недалече от село Чевкино.

ВГ: Тук има мощни природни аномалии, подземни кухини, в които стават малко изучени явления. А този овраг е граница, преходът от нашия реален свят в нереален свят, отвъдпределен.

В околностите на този голям овраг няма нито една миша дупка, нито едно птиче гнездо. Пастирите разказват, че дори кравите отказват да се спускат тук към брега на Ока.

ВГ: Човек не може дълго да стои на тази граница. Главоболие, световъртеж, усещане на дискомфорт.

През 2008 г. група учени извършила подробно изследване на това място. Археолозите потвърдили наличието на древно селище. До него на брега на Ока открили 8 добре очертаващи се пирамиди. Но най-удивителни били показанията на георадара. Отвътре пирамидите са кухи, при това кухината се разширява в дълбочина.

ВГ: Аз имам предположение, че тук някъде трябва да се намира вход в древния град Арта и в страната Артания, който не е намерен досега.

Сред местните жители има предание. Ивицата суша между брега на реката и пирамидите е забранена зона. Всеки, който се опитва да проникне тук, го чакат неприятности. Внезапен световъртеж, пристъпи на задушаване и помътняване на разсъдъка.

За няколко години изследвания ВГ успял  да намери безопасна пътека и да се приближи към границата на световете. За целта той използвал древния метод на биолокацията (багети).

ВГ: Очевидно тези, които са поставили тази защита, са оставили тук малки проходи през защитните полета на градището. И с помощта на багетите можем да намерим този проход и да получим някаква информация за това, което е било някога тук, с какво са живели хората.

Достоверен отговор на този въпрос днес могат да дадат археолозите. Намерени са дрехи, оръжия и монети на артанците. За 6 века могъщата държава напълно подчинила земите на днешната Рязанска област и търговските пътища, а след това изчезнала!

В един момент се появили неизвестно откъде, и в един момент изчезнали! Датата на тяхното изчезване е установена: през 50-70 г. от седми век от н.е. Изчезнали така, сякаш ги отсекли с брадва Няма признаци за война или природни катастрофи. Сякаш хиляди хора заедно с домовете си, църквите и с домашните си животни за един миг са се пренесли в някакъв друг свят.

ВГ: Аз предполагам, че определена група хора достигнали просветление, т.е. са се придвижили много силно към божествените знания. Този свят им станал тесен, той започнал да ги угнетява. Защото тъмните, невежествени хора се старали да проникнат тук и също да получат тези знания...

Интересно съвпадение. Изчезването на страната станало точно малко преди татарско-монголските пълчища да завладеят руските земи. Следващите 240 години от съществуването под властта на Златната орда станали най-черните страници в историята на тези места.

ВГ: На светли, издигнати хора им е било открито бъдещето. Те успели да предвидят, че рано или късно на тези земи ще дойде беда, опустошение, разорение, война, страдания... И благодарение на техните уникални знания те си създали свят, затворили го и с целия си свят, с цялото си общество преминали в друго измерение...

Тайнствената Артания напълно може да продължава своето съществуване именно на това място, но в друго времево сечение. Съвременната физика, основана на теорията на относителността на Айнщайн, не отрича такава възможност.

АН: Времето и обектите, които съществуват в паралелните светове, са различни, но пространството е едно и също. Затова ние и те съществуваме в едно и също тримерно пространство, но в различни моменти на времето. Поради хоризонта на времето ние сме отделени от тях, затова в нашето помещение тук може да се случва битка на народите, пускане на ракета или избухване на свръхнова, а ние по никакъв начин няма да усетим това, защото сме отделени от тях с времеви хоризонти. А всичко това може да се случва в тази стая...

Успяхме да открием някои знаци, сочещи съществуването на тайнствената Артания. Малкото село Демидово, на 180 км от Рязан. Местните жители открай време считат селото си за аномална зона. По цяло лято тук няма дъждове. Виновен за това е този загадъчен овраг. Над него постоянно има област с повишено налягане. Дори наоколо да е пълно с облаци, над Демидово няма да падне нито капка. Произходът на този овраг също предизвиква въпроси. Посред чернозема има огромни маси ситен речен пясък, макар че тук никога не е имало река. Още по-голяма загадка е този огромен камък. Защото наоколо няма нито една планина или скала, от която би  могъл да се откъсне.

ВГ: Този камък е ориентир, вход в друго измерение.

Около камъка се наблюдава явна геомагнитна аномалия. Дори с компас в оврага не могат да се открият правилните посоки. Първият път, когато Владимир открил това място, имало силна мъгла. Той няколко пъти се опитвал да отиде в дълбочина на оврага, но стрелката на компаса отново и отново го довеждала до този камък...

В аномалните зони могат да се намират проходи, водещи в паралелен свят. Но фундаменталните закони на физиката ни пречат да надникнем в тях.

АН: В света съществуват 4 фундаментални взаимодействия: електромагнитно, силно, слабо и гравитационно. Времевите хоризонти явно са непроницаеми за три вида взаимодействия – електромагнитно, силно и слабо. Затова ние с никакви средства не можем да открием съществуването на тези светове непосредствено. Електромагнитното, това са фотоните – значи зрително не можем да ги видим.

В обичайни условия светлината и звукът не преминават през времевите хоризонти.

АН: Нашата физика, цялата ни наука за времето на цялото си съществуване е разбрала как съществуват 5% от материята на тази Вселена. 95% - това е съвършено тъмна материя, тъмна енергия. Това са обекти, които са съвършено непонятни – какво е това и откъде са се взели. Но тяхното влияние е колосално Практически всичките галактики, цялата макроструктура на Вселената се базира на тъмната материя и тъмната енергия...

Днес за търсенето на паралелни светове физиката харчи милиарди долари, засега без резултатно. Междувременно информация за спонтанно взаимно проникване на различни реалности постъпва със завидно постоянство.

През 1976 г. майсторът на спорта по спортно ориентиране Владимир Лебедев (ВЛ) от град Волжский имал удивителен случай. В една юлска вечер младият човек излязъл от подлеза на улица Сталинградска и тръгнал към къщи.

ВЛ: Учудих се, че няма никакви коли и хора. Дворът беше празен, макар че тук винаги имаше много деца и хора, които се разхождаха. Все пак беше юли, вечер, тихо, спокойно – такова нещо не ми се беше случвало.

В ушите му стояла звъняща тишина. Нито една кола, нито един човек, нито шум от вятър. В прозорците на новия огромен блок с хиляда апартамента няма светлина в нито един прозорец. А над блока небето е със странен синьо-виолетов цвят.

ВЛ: Не знаех как да изляза от това състояние. Прехапах си устните, усетих, че излезе кръв. Ударих се с юмрук по челюстта – звъни! Но пак няма хора, никого и нищо...Пресичам улицата, взимам от акацията листа, сдъвках ги – горчиво... Нормално чувствам, но освен шума от собствените ми стъпки – нищо повече няма. Няма птици, няма кучета, нито котки, нито мухи.

Изведнъж се обърнал и видял на стотина метра фигура в кафяв шлифер. След секунда чул: Благодаря! А непознатият човек мигновено се преместил сто метра напред. Лебедев почти на бегом преминал покрай десетина блока. Всичко наоколо било като пустиня.

ВЛ: Влизам в моя вход, качвам се на моя етаж, натискам ключа за осветлението. Появи се силна искра, сякаш на десетина сантиметра от ключа, и мигновено чух шума на града.

Владимир излязъл на балкона и видял, че навън вече е късна вечер, на небето има звезди, на двора има хора, на улицата се виждат коли, а във всички прозорци се вижда светлина. Съдейки по всичко, от момента на излизането от подлеза на Сталинградска са минали поне три часа, макар че обикновено този път той изминавал за не повече от 20 минути...

ВЛ: Не разказах на никого за този случай, защото щяха да ме сметнат за луд. Това е нереално. Аз също не бих повярвал.

 Най-интересното е, че почти по същото време в град Волжский се случили още поне три аналогични пътешествия по беззвучния пуст град. И те всичките се съпровождали от значителни пропадания във времето ... От гледна точка на физиката те могат да се обяснят само с едно: спонтанно излизане в паралелен свят.
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2094279
Постинги: 989
Коментари: 99
Гласове: 912
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Блогрол