Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 21:26 - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И НОВАТА КОСМОЛОГИЯ – ЧАСТ 1
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4107 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СТИВЪН ГРИЪР:

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И НОВАТА КОСМОЛОГИЯ – ЧАСТ 1

 

   

Вселената е пълна с разумен живот. По същество, самата вселена е разумна и активна. Многообразието на живота – това е наистина характерна особеност на вселената; всичко съществува без разделение, в непостижимо съзнателно Единство. Всичко, което е, пребивава в своята истинска природа, като чист, недиференциран вечен Ум. И все пак, от перспективата на относителното осъзнаване ние откриваме вътрешно и външно, ум и тяло, добро и зло, единство и разделение. Често истината се ражда от размишлението над тези парадокси; и двете перспективи са истинни, но зависят от нивото на осъзнаване на наблюдателя.

 Когато осмисляме вселената и новата космология, отчитайки съществуването на напреднали нехуманоидни форми, урокът на парадокса ще ни се преподнася отново и отново. Но ако гледаме с очите на единството, космосът ще ни открие няколко тайни.

 Космологическа бъркотия. Този термин най-добре описва ситуацията, когато хората се сблъскват със съществуването на напреднали извънземни форми на живот. Тези същества не само не са хора, но и притежават загадъчни за нас технологии. Изглежда съществата, способни на междузвездни пътешествия, не използват микровълнови сигнали за общуване и изкопаемо или ядрено гориво за придвижване.

 Понеже преди 200 години холограмата или лазерът биха се сторили загадъчни, за да започнем да разбираме тези цивилизации, тяхната технология и, най-важното, уроците за природата на реалността, на които те биха могли да ни научат, ще ни трябва голяма степен на научно и космологическо смирение и търпение. Нещо повече, съвместното съществуване на нелокална и недостъпна за опита вселена с така наречената “физическа вселена” трябва да се отчита не само за разбиране на космологията като цяло, но и за проявленията на напредналите извънземни в частност.

 Биологическите жизнени форми, ние и извънземните, имаме ум и тяло; всички ние проявяваме реалност физическа и духовна, линейна и нелокална, фиксирана във времето и пространството и едновременно трансцендентална. Какво става, когато науката и технологията открият допирна точка между физическото и единното състояние на ума? Това би объркало и съвременния физик, и съвременния философ, и теолога. Защото такъв квантов скок в разбирането на вселената би довел до тясно обединение на отделно съществуващи сфери – на науката с духовността, на ума с материята, на тялото с духа.

 Какво става, когато вие се окажете в съмнителната ситуация на съществуване на нефизически, разумни същества, които, без да имат физическо тяло, въпреки това са разумни, съзнателни и в известна степен способни да си взаимодействат с биологическите хора и с биологическите извънземни? Тенденцията на популярната култура е да обявява такива същества за плод на въображението, да ги отнася към примитивната система на вярванията или да поставя всички същества, било то хуманоиди, извънземни или чисто небиологически същности, на истинска шведска маса на недиференцирани "същности".

 Очевидно че при разглеждане на многообразието на разумни форми рискът от голяма космологична бъркотия расте експоненциално. Ако искаме да разберем обкръжаващата ни вселена, ни е нужна нова космология.

 В гражданското общество на уфолозите има голяма бъркотия по отношение на природата на обектите и жизнените форми, които се движат в нашата пространствено-времева реалност. От една страна, ние откриваме безспорни физически проявления, такива като катастрофирали космически кораби, появявания на радарите, достоверни снимки и видеозаписи, образци от метал, "плът и кръв" на биологични извънземни жизнени форми.

 От друга страна, намираме многобройни свидетелства за нелинейни проявления на същите обекти и същества: телепатично общуване, осъзнати сънища, взаимодействия ум-материя, виждане на разстояние, билокация, левитация и др. Нито един обективен изследовател на феномена на извънземните не може да игнорира многочислените и широко разпространени проявления. И все пак, приемането на тези проявления изисква от нас преосмисляне на цялото разбиране на "реалността".

 Някои напреднали технологии и способности на извънземните цивилизации, особено свързани с ума и мисълта, могат да се проявяват по начини, много напомнящи така наречените “астрални” или духовни същества. По същество, проявленията могат да бъдат толкова подобни, че карат мнозина да вярват, че изходните същества са едни и същи. Но това не е така. Не всичко, което блести, е злато, и сходството в проявлението не означава еднакъв произход.

 Прибавете към гореказаното и факта, че някои сведущи хора могат да проявяват способности, свойствени както на извънземните, така и на астралните същности.

 И, накрая, позволете да добавя още един фактор - секретните военни и полувоенни групи от хора, развили технологии и ментални способности, близки до тези, които имат извънземните цивилизации и небиологичните духовни същества.

 Вселената е голям и сложен организъм. Но не е много сложно да я разберем. Помага ни използването на няколко прости принципа и концепции.

  

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА НОВАТА КОСМОЛОГИЯ

 Линейната, относителна реалност и нелокалната нелинейна реалност съществуват едновременно като Реалност. Възприемането и разбирането изцяло зависят от нивото на съзнание на наблюдателя. Даже физическата материя има нелокален, трансцендентален и съзнателен аспект на своята природа.

 Съзнателните разумни биологични жизнени форми, било то на Земята или на друга планета, имат и физически, и духовни реалности. Чистият ум или неограниченото съзнание са присъщи на всички жизнени форми. Това е най-големият общ делител на всички жизнени форми.

 Съществата, които нямат биологически тела (така наречените астрални или духовни същества), също са съзнателни разумни същности, и като такива могат да си взаимодействат с други съзнателни жизнени форми, биологически и небиологически. В редки случаи те могат да влияят дори на физическото проявление. И отново, най-големият общ делител, свързващ тези същества с другите жизнени форми, е неограниченото съзнание и нелокалният ум.

 Вселената се състои от линейни и нелинейни или трансцендентални аспекти, които (колкото и да е парадоксално) съществуват едновременно във всяка точка на време-пространството и не време-пространството. От тази гледна точка, благодарение на качеството нелокалност, всяка точка от времето и пространството съществува във всяка друга точка от времето и пространството.

 В резултат от осъзнаването на множествеността, безкрайното разнообразие и безграничния мащаб на живота в космоса, концепцията за Бога или Универсалното Всезнаещо Същество се усилва и задълбочава, а не се принизява.

 И така, как действително се проявява разумният живот във вселената? Основавайки се на гореизложените концепции, хайде да разгледаме разнообразието на живота и как можем да го възприемаме с вътрешните и външни усещания.

  

КАТЕГОРИИ НА РАЗУМНИТЕ ЖИЗНЕНИ ФОРМИ

 Хуманоиди – разумна и по-висока жизнена форма, съществуваща основно в биологическо тяло и изконно присъща на Земята.

 Извънземни жизнени форми – разумни по-високи жизнени форми, съществуващи предимно в биологическо тяло и изконно присъщи на други планети, а не на Земята.

 Планетарни жизнени форми – не антропоморфни, разумни същества, отъждествяеми с планетарно тяло; например, Земята като Гайя. Другите планетарни, слънчеви или галактически тела също се считат за индивидуални съзнателни организми.

 Други биологически жизнени форми – на Земята китообразните са високо разумни същества, но не хуманоиди; теоретически, другите планети могат да имат свои разновидности на такива същества.

 

БИОЛОГИЧЕСКИ: ПРОЯВЛЕНИЯ / ПРЕДСТАВЯНИЯ

 (Списъкът описва как биологически, разумни жизнени форми могат да се представят или възприемат с вътрешните и външни усещания.)

• Физически – във физическа, телесна форма във или извън космически кораб.

   • Технологически – с помощта на радио, телевизия, напреднала извънземна технология, включваща технологическа връзка с умаисълта.

• Ментално – посредством телепатия, осъзнати сънища или друго общуване директно с ума.

 • Астрална проекция – представяне на човек, извънземен или на друга биологическа, жизнена форма във вид на фин, небиологичен компонент, който може да възприеме друга биологическа, жизнена форма в бодърстващо или сънно състояние.

 Представяне във вид на каузално тяло или тяло на мисълта – възприемане на друга биологическа мисъл-форма в нейния най-фин индивидуален аспект, в “тяло” на мисълта, което може да се проектира без компоненти на биологическо или астрално тяло.

Чист Ум / Един Ум – състояние на единството. Която и да е и всяка съзнателна жизнена форма, по същество се явява нелокален, чист, неограничен ум и може да се възприема като такъв.

 

ВИДОВЕ  УСЕЩАНИЯ И СПОСОБНОСТИ НА БИОЛОГИЧЕСКИТЕ ЖИЗНЕНИ ФОРМИ

 • Физически усещания – зрение, слух, обоняние, осезание, вкус.

• Физически способности – движение/преместване и така нататък, с помощта на технология и без нея.

• Ментални способности (традиционни) – мислене, формиране и възприемане на идеи, творчество, визуализация, памет, чувствено възприятие, осъзнаване и така нататък.

Нелокални ментални способности (нетрадиционни) – тук влизат осъзнаването и използването на нелокални аспекти на ума и материята:

 • Телепатия – способност за изпращане на мисъл от едно същество към друго и приемането й.

• Предварително знание – способността на всеки разумен, висш съзнателен живот за достъп до възможни бъдещи събития посредством нелокалния ум.

• “Знание за миналото” – способност за възприемане с нелокалния ум на събития от отдалеченото минало, не преживяни лично от наблюдателя. В линейния континуум на време-пространството нелокалният ум има достъп до миналото и бъдещето.

• Виждане на разстояние (или усещане на разстояние) – тук се определя като способност на нелокалния, неограничен ума да вижда отдалечени събития в космоса или в реално време, или в миналото, или в бъдещето.

• Способности в сънно състояние – способност, пребивавайки в сънно състояние, за виждане на сънища за миналото, бъдещето, виждане на разстояние и осъзнати сънища.

• Божествено възприятие – способност за възприемане на аспекти на физически обекти.

• Телекинеза – способност за придвижване на обект в наблюдаемото пространство с помощта на връзка на финия, нелокален ум с аналогичен аспект на обекта.

• Телепортация – способност за придвижване и проявяване на обект на значително разстояние посредством нелокален ум и нелокален аспект на материята, анулирйки линейния аспект на пространството.

• Преобразуване (не технологично) – способност за превръщане на един материален обект в друг елемент или обект, използвайки връзката на ума с нелокална материя.

• Билокация – способност за проявяване на тяло или обект едновременно на две или повече места в континуума на време-пространството (Пример: появяване и възприемане в две или повече места едновременно.) Сходна способност – бивременност – способност за появяване в едно и също място в повече от един промеждутък от време (така нареченото пътешествие във времето).

• Материализация/дематериализация (не технологична) – способност на жизнена форма да проявява или да отстранява от проявление материален обект, като използва връзка на ума/материята.

Излизане от тялото/астрлна проекция – способност по желание за проектиране на финото астрално тяло или на светлинното тяло в положение във времето и пространството извън биологическото тяло.

Преживяване близко до смъртта – кратковременно отделяне на финото или астралното тяло от физическото биологическо тяло вследствие на болест или травма. Може да включва възприятия на така наречения следващ свят или на фините аспекти на космоса, обикновено на астралния свят. Напредналите възприятия могат да включват каузалната сфера или сферата на фината мисъл.

 И МНОГО ДРУГИ

 Хуманоидните и извънземни жизнени форми могат да имат и други способности, не влизащи в горния списък. Също така, важно е да помним, че всяка от тези способности може да бъде достигната с материално технологично усилване на природните ментални способности. Или те могат да бъдат постигнати с помощта на технологични методи.

 Следва продължение...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2580393
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол