Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 10:26 - Ние всички имаме силата да променим целия свят!
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1475 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ние всички имаме силата да променим целия свят!


Да! Точно така! Аз и всеки един поотделно имаме силата да направим тази промяна! Но как ли?


Човек е уникално същество, което има огромна сила – сила, която може да руши, но може и да съгражда. Ние сами избираме как да използваме тази сила!

Всеки от нас иска да живее в по-добър свят. Свят, в който тъгата и омразата липсват! Но нека се замислим! Бихме ли опознали и търсили радостта, ако не познаваме тъгата? Бихме ли опознали и търсили любовта, ако не познаваме омразата? Трябва да познаваме едното, за да се стремим към другото.

Промяната на света не изисква огромни усилия, както повечето си мислим. Нужно е само усилието да променим себе си и нищо повече! Да! Да променим себе си! Без да влизаме в битки на интереси или да пропагандираме с лозунги и пот на челото. Нужно е само да даваме пример.

Началото на промяната е в мен, в теб, във всеки един от нас!

Представете си, че се намирате в прегръдката на непрогледен мрак! Тъмата е вкопчила в своите окови всичко наоколо и се чувствате сами! Не виждате никой, но усещате, че навярно има някой. Студено ви е! Сами сте!

Спомняте си, че някъде у себе си имате свещ. Спомняте си също, че преди време се сдобихте и със средството, с което бихте могли да я запалите. Бяхте започнахте да се вглеждате в себе си и да се стремите да бъдете щастливи независимо какво ви е поднесла съдбата. Имаше моменти, когато бяхте тъжни, плачехте и скърбяхте, но тези моменти ви показваха колко много трябва да цените щастието и любовта.

Изваждате от джоба си свещта и я запалвате. В същия този миг тъмната завеса на мрака се разцепва. Лицето ви се озарява и вие виждате света около вас. Направихте революция! Пламъкът от свещта ви озарява всичко наоколо и вие виждате своите близки, които до преди малко бяха изгубени в тъмнината, но вече не са! Вашият пламък ги бе осветил и макар и бегло им бе показал пътя. Но какво направихте вие? Това, което направихте бе просто да погледнете в себе си и да изберете да обичате и да бъдете обичани. Избрахте да бъдете щастливи и по този начин да давате добър пример на хората около вас! Вие запалихте своя пламък.

Но какво се случва сега? Седейки с пламък в ръка до вас се приближава ваш приятел и вие виждате, че в очите му гори онази искрица на копнеж да бъде щастлив, каквато гори и у вас. Той копнее да е като вас. Да последва вашия пример. Да бъде щастлив! Той протяга ръка и запалва своята свещ от вашия пламък. Същността ви го бе вдъхновила.

Вече в мрака горят два пламъка – вашият и на човека, който вдъхновихте. Но ето, че до него се приближава друг човек и с усмивка също запалва своята свещ. Този човек също бе вдъхновен, но този път не от вас – а от човека, чийто вдъхновение бяхте вие. Поглеждате в далечината и забелязвате, че все повече и повече пламъчета започват да блещукат. С насълзени от щастие очи осъзнавате, че вие поставихте началото на всичко това. Вие дадохте началото на една промяна към по-добро!

Помислете! По силите на всеки човек е да промени себе си, независимо какво му се е случило до момента. Ние се учим докато сме живи. Нужно е само да поемем инициативата. Да станем такива, каквито желаем.

Стоян Табаков


https://www.facebook.com/PredajNatatk?hc_location=timeline

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573709096022050&set=a.426172747442353.96706.426160224110272&type=1&theater

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2572740
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол