Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2012 14:40 - Лорд Блекхит иска разследване за 3 транзакции по 5 трилиона долара
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 4301 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 29.03.2012 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Лорд Блекхит иска разследване за 3 транзакции по 5 трилиона долара


http://www.politaia.org/wirtschaft/banken/lord-james-of-blackheath-15-billionen-dollar-geldwasche-politaia-org/

Лорд Джеймс ъф Блекхит (James of Blackheath) държа изключително интересна реч пред британската Горна камара. Той каза, че разполага с доказателствен материал за три транзакции от по 5 трилиона долара. Той иска разследване.

Неофициален запис на речта на Лорд Джеймс ъф Блекхит в Камарата на Лордовете на 16 февруари 2012 г. (преведени са само откъси от речта и в цайтнот! Моля за разбиране при наличие на грешки и пр. – забел. на преводача от англ. на немски)

Ще започна с моите изводи, но няма отново да седна, след като ги изразя. Защото след това ще представя доказателства...

По мое виждане от този случай могат да се направят три възможни заключения. Мисля, че би могло да се касае за масивна акция за пране на пари на голямо правителство, което би трябвало по-добре да е запознато със случая и което при това е подкопало интегритета на една британска банка, Royal Bank of Scotland. Втората алтернатива би била, че едно важно американско министерство има агенция, която е действала криминално в този случай... и е изградила структура, с която се опитва да спечели с измама най-малко 50 милиарда евро.

Третата възможност е, че става въпрос за хитро скроена измама, която обаче не е извършена, а само е била подготвена, за да изгради потенциал за изнудване срещу едно или повече правителства, ако те биха се съпротивлявали да платят. Следователно, има три възможности и всичко това трябва спешно да бъде взето под лупа.

Господа, историята е започнала през април и май 2009 г., когато се е състоял мним паричен трансфер в размер на 5 трилиона долара в Обединеното кралство и по-точно по сметките на банка HSBC. Три седмици след това е дошъл втори транш, също 5 трилиона. 5 трилиона  във всеки един случай. [тук лордът допуска няколко неволни грешки, които ние коригирахме, за да не объркваме читателя – бележка на преводача от английски на немски]. Извинете. Значи, общо 15 трилиона, които, както се предполага, са дошли в ръцете на HSBC и оттам са попаднали в Royal Bank of Scotland и сега трябва да проверим откъде са дошли парите и каква е тяхната история. И аз отдавна се опитвам да открия какво се е случило хронологично и откъде произхождат тези пари.

В началото те очевидно са били собственост на мъж на име Йоханес Рияди (Yohannes Riyadi). Някои твърдят, че той е най-богатият мъж на света. Той би бил, ако всичките пари, които му дължат, биха му били платени, но видях негови сметки, които показват авоари от 36 трилиона долара. Това е невероятно количество пари. От друга страна, тези 36 трилиона биха подхождали на неговия произход, тъй като той произхожда от династия на индо-китайските императори от миналите времена. Но голямо количество от парите са били използвани с негово съгласие години наред от американската хазна за специфични цели по поддържането на долара.

Той ми изпрати наистина забележителен документ, с дата от 2 февруари 2006 г., в който американското правителство, позовавайки се на среща с Federal Reserve Bank of New York, която не е нито емисионна банка, нито банка... И този документ, който е много изненадващ, сочи, че се е състояла среща. Документът е подписан от Алън Грийнспен (Alan Greenspan) от името на Federal Reserve Bank of New York и от правилната Federal Reserve Bank във Вашингтон, на която той е бил председател на Управителния съвет.

По-нататък е подписан от Тимоти Гайтнер (Timothy Geithner) от името на  Международния валутен фонд, който изпратил двама души като свидетели; вторият е бил господин Юсуке Хоригучи (Yusuke Horiguchi). Тези двамата свидетели трябвало да потвърдят, че се касае за редовна сделка. Освен това има още куп други подписи. Тук [документът, който държи в ръка] не става въпрос за копие! Това е оригинална версия на договора. В договора американската хазна очевидно е накарала Federal Reserve Bank на Ню Йорк да даде оферта за изкупуване на облигациите, издадени на господин Riyadi, за да му заместят парите, които те през последните десет години са взели от него; те му дават 500 милиона долара в брой, за да покрият облигации без стойност …… Господин Riyadi при предаването на облигациите от хазната на САЩ й е отстъпил и всичките (мними) обезпечения за 15-те трилиона ….

Сега тук имам писмо от Банката на Индонезия, което казва, че целият случай е една измама. Той [Riyadi] нямал 750.000 тона злато, които трябва да обезпечат 15-те трилиона. Той имал само 700 тона и всичко това е пълна измислица...

Тук имам писмо от самия господин Riyadi, който пише, че е бил принуден да участва и …че са му откраднали всичките пари …

Но става още по-сложно. Защото всяко получаване на траншовете от 5 трилиона е било признато и подписано от директорите първо на HSBC и после от директорите на Royal Bank of Scotland. Как една банка трябва да подпише потвърждения за получаване на 15 трилиона долара, ако парите не съществуват?

Твърди се, че парите са дошли първо от сметката на господин Riyadi и са били трансферирани към Federal Reserve Bank of New York и оттам са дошли през JPMorgan Chase of New York в Лондон. Сумите са били преведени със SWIFT съобщение, което – ако е вярно – трябва да е регистрирано в Bank of England. Когато се случило всичко това, аз първо отидох при моя благороден приятел лорд Стретклайд (Strathclyde) (sp?) и го попитах ”Какво ще правим с всичко това?”.

Той каза, “дай го на лорд Сасун (Sassoon) [наследник на печалбарите от китайската търговия с опиум], той работи с хазната”. Направихме това и лорд Sassoon веднага каза “това са глупости — това са прекалено много пари, ще направят впечатление като червено куче …..” Освен това той каза: “Златното покритие е смешно, в историята на света са добити само 1507 тона злато (забележка на английския издател: Това за 1507 тона злато не е вярно... общо са около 150.000 тона)”. И, трето, каза той: “Това е измама”, и аз се съгласих с него. Това беше измама. Проблемът е, че не проследихме въпроса. Трябваше да се запитаме, каква е тази измама? ………………..

Но днес имам това парче хартия.

Това е моето оправдание за това, че поставям този въпрос на днешното заседание. Заседанието може да се види по Интернет и аз съм изненадан, че случаят още не е подхванат от Финансовото министерство. Всяка камбана в страната трябва да бие. Защото той е от Бюрото за финансов одит на Federal Reserve, на точната Federal Reserve Bank във Вашингтон. Това е докладът за счетоводния одит от края на юли 2010 г. за Federal Reserve Bank of New York. В този доклад са изброени около 20 банки, които имат непогасени кредити в размер на 16,115 милиарда. Господа, това е червеното куче, за което спомена Sassoon.

Особено два други аспекта представляват интерес. Първият е, че Barclays Bank е получила 868 милиарда кредити, а Royal Bank of Scotland - 541 милиарда. ……

Трети аспект, който се набива на очи, е този, че при всички банки от списъка се касае за банки, които са регистрирани като MTN. Това означава, че могат да използват помежду си средносрочни облигации, за да прехвърлят пари помежду си, при което се печелят пари по определена формула. В този случай банките инвестират тези пари и извънредното е това, че Federal Reserve Bank не иска нито един цент лихви върху гигантската стойност от 16 трилиона.

Всеки от вас, който познава правилата на Международния валутен фонд (IWF) във финансовата област, ще надуши печеното. Защото IWF има много строги правила при валидирането на пари със съмнителен произход. Може да се направи по два начина. Или се пускат да минат през важна централна банка, като Bank of England, която обаче очевидно е отказала. Или се превеждат на MTN-търговска банка. Тя може да ги пласира за една нощ на европейския MTN-търговски пазар и така за една нощ да изкара печалба от 1% – 2,5%. А лихвата за такива сделки е огромна ...

Така, господа, считам това за толкова важен въпрос, че съм качил всички данни от тази афера на стик. Общо са 104 мегабайта. Искам да призова правителството да създаде подходяща комисия за разследване ……

http://www.rayservers.com/blog/lord-james-of-blackheath—15-trillion-dollars-and-750-thousand-metric-tonnes-of-gold

Bookmark: http://www.rayservers.com/blog/Lord James of Blackheath for updates

 




Гласувай:
2



1. burda - wow
22.02.2012 17:22
!!!
цитирай
2. samorasla - Големи пари - големи ядове (((-:
22.02.2012 17:28
Горкият човечец!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2572879
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол