Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 18:34 - СТИВЪН БАСЕТ за петициите до Белия дом за Разкриване на контактите с извънземните
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 5888 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НАШЕТО ГАЛАКТИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО: Интервю със Стивън Басет

5 март 2012

 

В предаването “Нашето Галактическо Семейство Graham Dewyea наскоро взе интервю от Stephen Bassett (Стивън Басет) от Paradigm Research Group (PRG). Никога по-рано не съм чувал Стивън да разказва собствената си история и намирам това за много познавателно.

 

Стивън расглежда втората петиция за Разкритието.
Неотдавна
Suzy Ward каза, че Галактическото Семейство е помолило президента Обама да не разкрива тяхното присъствие, докато кликата (Кабалът) не бъде арестувана.

Ако сте чели последното послание на Matthieu, вие знаете, че Барак Обама напълно осъзнава присъствието на извънземните. Той не може да обяви това заради «силовия блок», но освен това, извънземните го посъветвали да почака още малко, за да може тези, които се намират на Земята, да могат анонимно да демонтират властта на илюминатите. (Suzy Ward за Steve Beckow, 8 ноември 2011).

Ако това е истина, то това усложнява ситуацията. Благодаря на Елен за неуморната работа по транскрипцията.

Нашето Галактическо Семейство: Graham Dewyea беседва със Стивън Басет на 5 март 2012.

Graham Dewyea: Здравейте и добър вечер! Добре дошли в “Нашето Галактическо Семейство”. Аз съм Graham Dewyea.

Тази вечер на гости ни е Стивън Басет, изпълнителен директор на Paradigm Research Group, водещ активист за прекратяване на 65-годишното ембарго, наложено от правителството върху истината за присъствието на извънземните. Неговата работа беше  широко представена от националните и международни средства за масова информация. В аудитории по целия свят той говори за последствията от официалното Разкритие и за присъствието на извънземните.

Добре дошъл, Стив! Забележително е, че тази вечер сте при нас.

СБ: Аз се радвам да съм с вас, Graham.

GD: Да. Втората петиция за Разкритието, предназначена за Белия дом, е съставена. Тя беше наречена втората петиция за Разкритието, инициативата на Рокфелер. Към днешна дата са събрани 5000 подписа, необходими са 25000. Струва ми се, че подписи се събират до 24 март, нали?

СБ: Да, 25000 подписа до 24 март.

GD: И каква е разликата между тази петиция и първата, която изпратихте?

СБ: Graham, предполагам, че вашата аудитория не е запозната с нито една от двете петиции за Разкритието, нали?

GD: Да. Да преминем към работа.

СБ: Да, бързо ще преминем. Искам набързо да представя това пред вашата аудитория. През септември Белият дом въведе нов процес за петициите, на 22 септември 2011. Това е хубава концепция, хубава идея. Това е опит да се привлече вниманието на обществеността, да се чуе какво говори тя и ефективно да се отговори. Това е официален проект, а не случаен.

Според нас на сайта «We, the People project at the Whitehouse.gov» от 22 септември бяха представени от 10 до 20 хиляди петиции. По правилата, преди петицията да стане публична, трябва да се съберат 150 подписа. Ние считаме, че бяха събрани от 400 до 450 подписа, което позволи да се публикува петицията в интернет. Извинете, на сайта на Белия Дом.

Днес, между тези петиции, приблизително 75 получиха достатъчно подписи, за да получат отговор от Белия Дом. Една от тези 75 петиции беше първата петиция за Разкритието, която беше публикувана още първия ден. Третата петиция за 22 септември. Това позволява да се разбере, какво се случва тук. Освен това, хората, които подписват петициите, могат да направят това от всяка точка на света. Това не е само за гражданите на САЩ. Всеки човек, който има адрес на електронна поща, може да подпише и да съобщи за своите интереси на Белия Дом, на администрацията на Обама.

За да направите това, вие избирате една от петициите, кликвате на сайта, и, ако още не сте направили това, ще ви помолят да направите регистрация. За да направите регистрация, трябва да съобщите име, фамилия и адреса на електронната поща. Вие получавате писмо от Белия Дом с молба да натиснете линка за потвърждение. Това е обичайната процедура за създаване на регистрация в интернет. Също така ви съобщават парола, която после можете да използвате за идентификация и за подписване на избраната петиция, а също на всяка друга петиция.

Това е лесно. Това е голям проект, милиони подписи. Няколко милиона души са подписали петиции през последните пет месеца.

В това е същината на проекта. Защо това е потенциално важно за нас и особено за вашата публика. Това представлява прекрасна възможност да се повдигне този въпрос на такова място, където могат да бъдат привлечени средствата за масова информация в такъв размер, в какъвто още не сме виждали. Моята работа като активист в продължение на 16 години, се заключаваше в това, да се признае това.

На 22 септември PRG създаде петицията за Разкритието. Основата на петицията по време на този процес се намираше на disclosurepetition.info. Всеки от вашите слушатели може да отвори този сайт, докато слуша предаването. Мисля, че той ще му е полезен.
disclosurepetition.info.

GD: За нашите слушатели ние публикувахме адреса на blogtalkradio. Така че те могат да кликнат там.

СБ: Да, действително. Разработената петиция и целият процес, който започна на 22 септември, бяха планирани добре. Става въпрос за организирано координирано усилие, което има определена цел. Първата петиция, която беше отправена, беше такава – на вас ви се разрешава да въведете само 120 символа за заглавието и 800 за самия текст. По този начин имате на разположение неголямо пространство. Всичко трябва да бъде съставено внимателно. Но това е, което в течение на 5 месеца беше поместено на сайта на Белия Дом.

Съдържанието на петицията беше следното: ние молим администрацията на Обама официално да признае присъствието на извънземните, което засяга човешката раса. Разкритието – това е признанието за това присъствие, на това извънземно съществуване. А ето и детайлите в пълния обем:

«Ние долуподписаните, настойчиво молим президента на Съединените Щати официално да признае извънземното присъствие, засягащо човешкия род, и незабавно да публикува всички документи от всички агенции и военни служби, които имат нещо общо с това явление.»

Това е централен въпрос. Това е същността на движението по целия свят в днешно време. Сега това е заявено и директно е представено на президента. Имаше и следващия обяснителен абзац:

«Стотици военни и свидетели от държавни учреждения направиха изявления, които потвърждават извънземното присъствие. Анкети на общественото мнение показват, че в днешно време повече от 50% от американския народ смята, че извънземното присъствие съществува, и повече от 80% считат, че правителството не казва истината за това явление. Хората имат право да знаят истината.»

Ето още два линка за допълнителна информация. Приблизително 150 милиона възрастни американци вярват във феномена НЛО и извънземните, а приблизително 240 милиона възрастни американци считат, че правителството не казва истината по този повод.

GD: Първата петиция получи голямо внимание от страна на средствата за масова информация.

СБ: Да, действително. Преди всичко, тя получи необходимите 5000 подписа, за да получи отговор от Белия Дом. Те бяха събрани за 4-5 дена.

GD: Вие получихте 12000 подписа, нали?

СБ: Накрая получихме 12000 подписа. После на 4 ноември 2011 дойде отговор от Белия Дом, което беше целта на петицията. Някои хора бяха смутени. Те мислеха, че ще попитат Белия Дом, там ще видят тези 12000 подписа и ще разкрият извънземното присъствие. Не, това не беше целта. Целта беше да получим отговор. И той дойде на 4 ноември.

Сега аз мисля, че това е исторически документ. Разбира се, аз така говоря… Времето ще покаже. Но отговорът беше кратък и твърд. Той беше написан от сътрудник на Управлението за политики по наука и технологии при Президента. То се ръководи от научния съветник Dr John Holder, физик. Отговорът беше написан от един от сътрудниците. Този сътрудник не се е занимавал с изучаване на въпроса в течение на седмици и месеци, той просто е записал това, което са му продиктували. Ето само няколко ключови момента.

Заглавие: Търсене на неземно присъствие, но засега няма никакви доказателства.

«Благодаря ви за подписването на петицията, която моли Администрацията на Обама да признае извънземното присъствие на Земята. Американското правителство няма доказателства за съществуването на живот извън нашата планета или за контакти на извънземни с човешки представители. Освен това …»

GD: Вие това ли искахте? О, извинете. Продължавайте.

СБ: Това е добре, повярвайте ми, това е повече от онова, на което се надявах. По-нататък:

«Освен това, няма достоверна информация, за да се предположи, че доказателствата се крият от обществеността».

Сега, Graham, аз мисля, че вие вероятно се досетихте, че значителна част от вашата аудитория веднага е разбрала, че това е лъжа.

GD: Разбира се.

СБ: И те знаят това от многочислените си лични опити. Аз просто ще прочета една малка част:

«Това не означава, че животът извън пределите на нашата планета не се обсъжда и не се изучава. Действително съществува известно количество проекти, чиято цел е да се разбере, може ли да съществува и съществува ли живот извън пределите на Земята. Ето няколко примера …» И, разбира се, той споменава SETI (на англ. SETI - Search for Extraterrestrial Intelligence, Проект за търсене на извънземни цивилизации – бел.пр.). След това той завършва с няколко кратки абзаца, и това е всичко.

Какво се случи? В реакцията на Белия Дом има нещо, на което трябва да се обърне внимание. И аз трябва да отбележа, че този отговор и петицията с 12000 подписа се намираха в Белия Дом в течение на 5 месеца. И те ще остават там дотогава, докато администрацията на Обама не завърши този проект.

Това не ви е някакъв случаен уебсайт. Това не е моят сайт, това е сайтът на най-могъщата страна в света, който всеки месец се посещава от милиони хора от всички слоеве на обществото – журналисти, чуждестранни официални лица, членове на Конгреса, членове на военните разузнавателни служби, американски граждани, чуждестранни граждани. И ако те влязат там, не е трудно да намерят това. И можете да сте сигурен, че много хора са видели това.

По този начин, това е много забележимо нещо. Второ, както вече казах, основният отговор е лъжа. Трето, което е още по-важно и непростително. И това не е безразлично. Може да се каже лъжа, но трябва да има възможност тя да се защити. В същото време, ако са ви хвърлили предизвикателство, може да се каже лъжа, която няма как да се защити. Точно такъв е случаят тук.

Няма нито един член на апарата на Белия Дом, било то учен, военен, политик, който пред камери би могъл да се противопостави на някой от най-добрите изследователи или активисти и да защити това заявление. Той би бил погребан жив под факти, доказателства, знания, които имаме към ден днешен. Това е забележително, нали?

GD: Разбира се.

СБ: Значи, това е най-забележителният аспект на това, което се случи на 4 ноември миналата година. Някои ще са учудени, но за пръв път Белият Дом, изпълнителната власт на САЩ дадоха официална позиция в писмен вид. За последните 64 години никога не е имало такова нещо по отношение на световните феномени, на всичко онова, което се е случвало, на всички отчети, книги, изследвания и всичко останало.

Те не искаха и не можеха. Защото те знаеха, че ако заемат някаква позиция, ще станат мишена и ще са принудени да се защитават. Разбира се, те не искат да правят това. Те се скриха, за да може по-дълго да избягват директното въздействие. Бяха извършени изследвания, за да се задуши делото. Синята книга е най-известният документ. Те сложиха примамка, след това всичко се потули и с това всичко приключи. И единственото, което можете да получите от правителствата от 1969 година насам, което представлява 43 години, това е кратка записка от ВВС, че те повече не изучават НЛО и не извършват изследвания. Това не е заплаха, което не представлява позицията на изпълнителната власт. Това е всичко.

Пресата не се е занимавала с това, разговорите се прекратиха, защото пресата повече не се занимаваше с това. Такава е природата на ембаргото върху истината, а също върху действащите съглашения. Много добре. Това беше добра стратегия до 4 ноември, докато администрацията на Обама не изрази своето отношение в писмен вид. Сега ние го имаме.

Какво означава това? Това означава, че ние ще се движим по-нататък след тази позиция, след тази декларация и ние ще я разрушим. Ако ние я разрушим, ние ще разрушим ембаргото върху истината и това ще е краят на 65-годишния маскарад, който беше предприет по много причини, включително съображения за национална безопасност.

GD: Вие разработихте втора петиция, за да оспорите това?

СБ: Предполагаше се, че следващата петиция ще стане предизвикателство за декларацията и ще постигне повече. С други думи, ние използваме програмите на самия Бял Дом, за да сложим край на правителствената позиция по този въпрос.

Сега, как ще се случва всичко? Преди всичко, на сайта на Белия Дом е публикувана още една петиция, която могат да видят хората от цял свят. Второ, тази петиция е съставена внимателно, за да привлече средствата за масова информация (СМИ) на високо политическо и федерално ниво. Трето, тя е създадена, за да привлече средствата за информация към ключовия въпрос, да ги въведе в същината на въпроса, а също за да подобри разбирането в целия свят.

Много добре. Но по какъв начин? Не можете просто да подхвърлите нещо във въздуха и да чакате СМИ да се нахвърлят върху него. Вие трябва да им дадете законно основание, за да се захванат с тази история, особено на високо политическо ниво. За да бъда точен, започвайки от 1991 г. средствата за масова информация все повече и повече се занимаваха с този въпрос и през последните години в целия свят на английски език се появиха хиляди и хиляди статии. Голям брой от тези статии се съхраняват на адресасова информация все повече и повече се занимаваха с този въпрос и во не к Paradigmresearchgroup.org. и можете да ги прочетете там.

Повечето от тези статии са честни репортажи, засягащи всички аспекти на въпроса и на това, което се случва. Има малко количество такива, които се присмиват, но те са малко.

Става въпрос за репортажи, които действително обсъждат въпроса и се обръщат към високата политика и към политиката на ембарго върху истината. И хората казват: там няма защо да се пъхаме.

Има много неща, които не се обсъждат. Един от най-известните примери е сексуалният живот на Джек Кенеди. Това не се е обсъждало в пресата. Уверявам ви, че всички репортери и редактори на Вашингтон, окръг Колумбия, са знаели количеството на любовниците, които Джек е имал навсякъде. Но това просто не е било направено. Е, добре.

Това може да се отдели по един или друг начин. Но същността е в това, че извънземното присъствие, което привлича вниманието на човечеството в течение на шестдесет години, а може би на шест хиляди години, е хиляди пъти по-важно от сексуалния живот на Джек Кенеди. Това са съвършено различни въпроси.

GD: Ако позволите, ние имаме някои слушатели, които разбират въпроса. Те го следят вече от много години. От друга страна, има хора, които едва сега започват да осъзнават важността на присъствието на извънземните. Знам, че искате да преминете към Разкритие II, към неговите основни детайли. Но бих искал да чуя от вас вашето мнение за значението на Разкритието. Какво е значението на признанието за присъствието на извънземните и на факта, че те в течение на много години са контактували с правителствата по целия свят? Когато се състои Разкритието, какво ще стане после?

СБ: Това е обширен въпрос. Аз много пъти съм говорил, че до края на века на тази тема ще бъдат написани хиляди книги. Обичам да използвам аналогии за гражданската война в Америка. Това е било много емоционално историческо събитие, което е продължило пет години. То в значителна степен е изменило курса на САЩ. Последното, което прочетох е, че за него са били написани около 50 000 книги. Това количество ще бъде значително превишено, що се отнася до Разкритието, неговите последствия и предшестващата история.

Така че това ще бъдат десетки хиляди книги. Как може да се отговори на този въпрос? Всичко, което може да се направи, е да се даде известна опорна информация, която хората да могат да следят, като четат и наблюдават. Искам да кажа, че това трябва да е нещо, което ще се чете и изучава. То не трябва да е случайно. Това не е нещо, зе което хората могат да кажат: о, какво мислите... събитието, което се случи току-що, съгласни ли сте? В Афганистан взривиха няколко бомби, какво мислите за това? И вие давате кратък отговор. Това съвсем не е това.

В историята няма толкова много подобни примери. Най-близкият, който мога да използвам, е потискането от католическата църква на революцията на Коперник на запад. Това, на първо място, е западно явление. В резултат от него получихме изменение на парадигмата в космологията, когато много учени успяха да разберат, че имаме хелиоцентрична система - светът, в който живеем - земя, която се върти около Слънцето, други планети, които се въртят около Слънцето, луни около тях, което е достатъчно драматично. Това е било предизвикателство за религиозната космология за онова време.

Църквата си помислила, че съществува заплаха за нейното превъзходство и направила всичко възможно, за да приключи с това. В течение на стотици години тя успявала да скрие това. Тя убила и отлъчила много хора и за дълго време потиснала развитието на астрономията и космологията.

В същото време можем да попитаме: а за какво ни е да знаем истинското устройство на слънчевата система? За какво ни е да знаем, че земята се върти около Слънцето или Слънцето около Земята? Кой мисли за това? Ако знаете физика, иронията се състои в това, че Слънцето и Земята се въртят едно около друго. Няма да  се спираме на тази тема. Но тук има ирония, която ми харесва. С други думи, и двете страни са били прави.

Но главното се заключава в това, че е имало много авторитарно учреждение, което е правело така, че нуката да служи на неговия институционен дневен ред. Това не води до нищо добро. В резултат, науката се развила, а католическата църква се извинила. Това е най-близката аналогия, за която се сещам.

Единственото, което мога да кажа, е че от самото начало всичките усилия за скриване са били безнадеждни. Просто няма такова учреждение, независимо от неговите размери, което би могло да изкриви реалността за стотици милиони, дори за милиарди хора, които се опитват да разберат и изучат реалността, което би могло в някаква степен да хипнотизира тези хора и да ги излъже. Но те се опитваха по всякакви начини.

По множество причини правителството на САЩ и неговите съюзници в студената война, които се намираха на върха на геополитическата пирамида, след крушението на държавите от оста, в края на четиридесетте, началото на петдесетте години приеха решение по националната безопасност, от което следваше, че вмешателството на нечовешкия разум трябва да се крие по всякакъв начин. И причините бяха свързани с националната безопасност. Искам да кажа, с националната безопасност на САЩ, Великобритания и другите страни, които участваха в това.

Както съм казвал много пъти, причините не бяха неоснователни. В края на 40-те години те се сблъскаха със серия безпрецедентни обстоятелства. Аз не мисля, че някаква властна структура се е сблъсквала с това по-рано. Ние знаем всичко, което е станало. Ние всички знаем, че една война готви почвата за друга война. Ето защо от времената на великия потоп вече 11-12 хиляди години ние воюваме. Това е, което правят хората.

И те правят това все по-енергично. Оръжието се усложнява, армиите растат, разрушенията се увеличават до такава степен, че жертва на войните става околната среда. И ние се занимаваме с това от 12000 години. Наречете това стара парадигма, модалност на цивилизацията, имам предвид цивилизацията след потопа.

Така през 1947 г. търсеха нов враг за Запада. Враг, който разработваше ядрено оръжие, използваше деление и синтез, и който даде ясно да се разбере, че това е идеологическа опозиция. Имаше огромно недоверие между тези идеологически светове, Изтока и Запада, и всичко беше готово за започване на трета световна война.

Генерал Патон искаше веднага да започне трета световна война, нали? Макартър също беше склонен да върви по този път. LeMay искаше да унищожи целия свят. Тогава те разбраха, че третата световна ще бъде ядрена война. И тогава те знаеха, че това може да е много сериозно. Но аз се съмнявам, че през 47-50 година те са разбирали, колко сериозно може да е това.

И в това време става крушението на НЛО с трупове, може би не първото. Летящи чинии се наблюдаваха по целия свят. С други думи, извънземните вече не се криеха, те станаха видими за всички. Бяха съставени отчети и това предизвика взрив. И какво направиха те? Те взеха решение, че това трябва да се крие, защото се мъчеха да разберат с какво са се сблъскали. Какви технологии са попаднали в ръцете им? Какво може да се направи с това? А също така се мъчеха да разберат какъв курс е избрал Сталин, доколко това беше руско. Не искам да говоря на тази тема.

И ето по този начин, за да победят съветската заплаха, те започнаха да поставят ембарго върху истината, като използваха всички достъпни методи, които, без съмнение, американският народ предоставяше в изобилие. И се оказва, че всичките тези инструменти – тайни, секретни програми, разузнаване, наблюдения, пропаганда, пси-операционни отдели и пр. – всичко се използваше в студената война, войната на разузнаванията. Те направиха всичко, за да контролират темата за НЛО в общественото съзнание.

По такъв начин в продължение на 65 години, но особено през следващите 44 години, започвайки от 1947 г., по релсите на историята се движеха два влака. Единият – участието на Съветския Съюз в студената война, а другият – въпросът за НЛО. Единият влак беше открит за всички, а другият скрит, но него го имаше. И двата влака се движеха успоредно. Всичко се измени след края на студената война. Основното препятствие за признаването на НЛО беше снето. Сега сме в 21 век, след студената война. И какво е основата за това, което правим и защо.

Това беше прост начин да отговоря на вашия въпрос, много прост начин.

GD: Да, което не е лесно да се направи (смях).

СБ: Потвърждението за извънземното присъствие ще стане най-важното събитие в човешката история. Предполагам, че може да се говори за ритуално излизане на човечеството в по-широк свят, в галактическия свят, т.е. в групата на галактическите цивилизации. Ние сега може би формално участваме, участваме открито в смисъл, че откриваме за себе си галактиката, нали? Разбира се, нашата способност да пътешестваме, това не е на нашите кораби, макар че, може би, имаме такива.

Това напълно изменя нашите представи за това откъде сме дошли, за начина на живот, значението на околната среда и пр. И това е преди да влезем в потенциално нови технологии, които ще получим, ако за решаването на нашите проблеми се използват технологиите на НЛО, или ако имаме достъп до технологиите на НЛО в резултат на сътрудничество.

Сега човешката раса израстна много. Приблизително преди 30 години излезе знаменитата книга, която се наричаше принципът на Питер. Този принцип се състои в следното: всеки работник се издига до нивото на неговата некомпетентност. В края на краищата той се издига до такова ниво, че не може да изпълни тази работа, после той се проваля. И това, в някаква степен, е тъжно.

Да кажем просто, че човешката раса е достигнала пределите на своята компетентност, особено представителите на мъжкия пол. Нашата идеология, нашият начин на мислене, са недостатъчни за ситуацията, в която се оказахме. Ние достигнахме планетарните предели, ние максимално заселихме планетата, ние потиснахме човека до предела, ние създадохме сложни сценарии и системи за масово въоръжение, военни биосистеми, биотехнологии. Съществуват много неща, които могат да нанесат непоправима щета и да предизвикат крах на нашата околна среда. Ние успяхме да направим това за сто години, макар че работихме над това десет хиляди години.

От това няма изход. С други думи, без значителни технологични иновации е невъзможно да се попречи на 21 век д стане абсолютен кошмар, дантевите кръгове на ада, безсмислен спектакъл на ужасите. Има пуристи, които считат, че всичко ще се оправи, ако хората напуснат градовете, отидат да живеят в гората, направят си градинка и не правят нищо значително, ако изчистят околната среда и живеят за себе си.

Уви, съжалявам, но те живеят в абсолютна илюзия. Ако не се случи нещо и не убие четири или пет милиарда души, без да причини вреда на инфраструктурата, 21 век бързо се придвижва към ада.

Така разкритието може да стане важно събитие, стратегия в приемането от човечеството на решение за това, какво може да се направи, за да насочим 21 век в съвършено друго направление. Хиляди книги ще бъдат написани за това как може да се направи това, какви направления са били достъпни, какво сме направили и пр. Това е отговор на изключително сложен въпрос.

GD: Аз оценявам…

СБ: А аз се надявам …

GD: … че вие ще решите, че това е предизвикателство …

СБ: Това е работата ми.

GD: Която е много особена! (смее се) Това е сложен въпрос, който трябва да разгледаме за краткото време, с което разполагаме. Вие свършихте голяма работа и разказахте за историята, за скритите стимули, които към днешен ден стоят зад приемане на решения по отношение на присъствието на извънземните. Вие сте прав, ние се придвижваме в определено направление. Земята и ние се нуждаем от помощ. И има много доказателства, че, първо, извънземните присъстват, и второ, че те са тук, за да ни помогнат.

За оказване на помощ те имат технологии и ресурси. Те не са дошли, за да завземат света. Те са дошли с мир, те са мирни същества. И те искат ние да станем част от голямото галактическо съобщество. Вие как се отнасяте към това?

СБ: Не съвсем така. Аз съм в течение на тези настроения. И те са напълно уместни, в този смисъл, че всеки трябва да върви в такъв ритъм, че да има възможност да изучава голямо количество налични данни и да се ориентира в мъглата, която правителството в продължение на десетилетия пускаше по тази тема, за да е трудно и даже невъзможно да се направят ясни изводи. Не трябва да забравяме другите препятствия, които бяха създадени от обикновените граждани, които при отсъствие на официално разбиране и действия, просто дойдоха и направиха това, което поискаха.

По този начин се получиха много подправени истории, лоша наука, лъжливи теории. Но това е много добре, това е в човешката природа. Но не е това, което искате, ако се опитвате да разберете природата на света.

Отчитайки всичко това, хората с всички сили се опитват да намерят потвърждения, обяснения и се опитват да осъзнаят бъдещето. Аз се опитвам да не се ограничавам с някакъв определен сценарий. Има много модели, които ме привличат. Но те според мен не са безусловни.

Това, което не предизвиква съмнения, е извънземното присъствие, и ние сме в състояние да разкрием това присъствие за хората. Правителствата могат да го направят всеки момент, нали?

GD: Хммм...

СБ: Не предизвикват съмнения контактите на тези извънземни същества със земляните. Това беше неофициално, не по съглашение. Това беше принудително. И макар че хората могат да се съгласят или даже да поканят, всъщност те не са изпращали покани "Ние имаме чудесна програма и искме да вземете участие в нея. Изпратете ни вашия отговор". Каквито и да са били причините, това е било насилствено действие по отношение на човешката раса.

След това всичко става по-сложно. Защото, когато изучавате голямо количество отчети за контакти, започвате да виждате, че не всичко е толкова разбираемо. В тези отчети има някои моменти, които са сравними помежду си, но не всички. Общо взето, темите си съответстват, но не винаги се съгласуват.

И затова имаме много сложна картина. Аз каня хората да се опитат да разучат това. Ако бихме имали открит контакт с извънземните, значи ли това, че е възможен обмен на технологии или получаване на технологии даром? Разбира се. Значи ли, че така ще бъде? Не.

Ако имахме официално признание за присъствието на извънземните, и ако ние бяхме разбрали, че нашето правителство, независимо от източника, с десетилетия е изучавало извънземните технологии, можела ли е тази технология да се развива и да бъде използвана? Разбира се. Значи ли това, че така и ще стане? Не е задължително.

От отчетите за контактите ние знаем, че извънземните са напреднали не само по отношение на двигателните системи и енергиите. Има доказателства, че те са напреднали в разбирането на науката за живота, особено в генетиката. Отчитайки това, което днес знаем за генетиката и науката за живота, и това, което мислим, че можем да направим още до края на века, предположението, че извънземните биха могли, ако искаха, да се присъединят към нас, че те биха могли да противостоят на болшинството на човешките нещастия, не е необоснована спекулация. Но все пак, това е спекулация. Затова картината не е ясна.

Но тогава ние се приближаваме към основния въпрос. Това е позицията на правителството, където нищо не се случва, не съществуват никакви доказателства, а значи, няма да има разкритие. Това е само масова илюзия на стотици милиони хора по целия свят. Аз мисля, че при такива позиции не можем да се придвижваме напред.

Разбира се, днес човечешката раса се сблъсква с проблеми, чието количество се увеличава експоненциално. Това зависи от хората. Отчитайки обстоятелствата, в които се намираме, тази политика дали е оправдана, продуктивна, а в някои случаи, и законна?

GD: Разбира се.

СБ: И ако повечето хора мислят така, тогава нищо няма да се случи. Но ако повечето хора мислят другояче и ние вземем мерки, тогава политиката ще се измени. Движението за разкритие търси тези обстоятелства, което ни връща към петицията.

GD: Бих искал да поговорим за това, преди да завършим. Мисля, че е важно да се говори за съществуващите възможности, има много информация по този въпрос. И както знаете, някои информации са дезинформация, а други предизвикват смущение и страх. Хората се питат с какво могат да ни помогнат извънземните? Защо те са тук, какви са техните мотиви, какво са запланували? Мисля, че времето ще покаже, нали? При моите изследвания се натъкнах на обнадеждаващо съобщение, че имаме възможност да се присъединим към тях, че те са загрижени за нашата ситуация. Както вие подчертахте, ние не сме се грижили за Земята и те са обезпокоени от това. Ние влизаме в състава на галактическо семейство от други планети, Земята е важна негова част. Те имат технологии за да ни помогнат. Те имат модели, които ние можем да изучим и да адаптираме. Те не се натрапват, но могат да ни помогнат. Това е, което намирам за обнадеждаващо, аз получавам все повече потвърждаващи информации. И мисля, че времето ще покаже. Бих искал да узная вашата гледна точка, би било добре да обсъдим тази тема.

Хайде да поговорим за втората петиция. Знам, че сте вложили много труд в нея и тя е част от следващия етап от вашата стратегия за привличане на Белия Дом.

СБ: Аз мисля да дам краткия вариант, за 20 минути. Но има линкове за всички необходими материали и документи и всичко останало, което хората могат да намерят на disclosurepetition.info. Някои линкове са на сайта, а някои са в самата петиция. Но аз се старая да подобря това, тъй като трябва да умея да опиша това с малко думи, за да заинтересувам повече средствата за масова информация. Не е лесно да се обсъждат сложни неща в съвременните средства за масова информация, затова се обсъждат все по-малко сложни неща и се обсъждат все повече неинтересни теми. Това е още една причина, поради която деградираме социално.

GD: Да, това е сложно. Словесното въздействие.

БС: Ние се опитваме да живеем в словесно въздействие, то не работи. И така, или се връщаме към риториката, логиката, разширения анализ, или търпим несполука като общество. Уверявам ви, историята се смее над това. За последните 11000 години тя е видяла толкова разрушени цивилизации, че още една повече изобщо не я безпокои. Това може да безпокои нас, но историята няма да се разстрои. Земята също няма да се обезпокои от това.

Така че, ето какво се случва. Процесът на петициите позволи на Paradigm Research Group след 19 години да се върне към много важна история в средствата за масова информация. Това се нарича инициативата на Рокфелер. Тя представлява две и половина години усилия от страна на Laurence Rockefeller с цел да убеди президента Клинтън да даде гласност на правителствените материали за НЛО, освен онези, които наистина представляват заплаха за националната безопасност, и да амнистира членовете на военните разузнавателни групи, които са искали да предадат доказателства и информация, с които са разполагали. По онова време се навършили 23 години от закриването на проекта “Синята книга”.

Това било направено, защото студената война завършила и това било възможно. Ако Джордж Буш беше спечелил президентските избори, то щяха да се обърнат към него, но понеже победи Клинтън, те се обърнали към него. Въпреки това, било малко неспокойно, защото Джордж Буш имал връзки с военното разузнаване, а Клинтън нямал. Той напълно ги презирал. И той не бил президентът, който те искали, за да бъде в центъра на такова събитие, като приемането на такова важно политическо решение.

По времето, когато Рокфелер се обърнал към него, в правителството имало сили, които не искали придвижването на тази история. Така една от неописуемите големи истории на 20 век, това е историята за връзката между обръщението на Рокфелер от 29 март 1993 г. и невижданата атака срещу президента, неговата жена, неговото семейство, котарака му, кучето му и приятелите му, която не отслабна, докато той не напусна своя пост след осем години.

Това не е случайна връзка. Макар че историята още не е написана и аз не знам дали е имало автори и изследователи, които са я изучавали, някога тя може да се появи на бял свят. Но мощните атаки срещу президента с цел да го лишат от власт, повлияха на това, че той не посмя да отговори на усилията на Рокфелер.

Макар че работите бяха свършени... той действително реагирал по много начини, по-голямата част от обществеността даже не знае за това. Хората не знаят, че инициативата на Рокфелер не мина, защото пресата не я отрази. Тя беше извън рамките и те знаеха това. Така това продължи две години и половина, но не се отразяваше в пресата, а това е всичко, което трябва да се знае, истината за наложеното ембарго.

Всичко продължи две години и половина, бяха съставени отчети, проведени изследвания, бяха проведени срещи в Уайоминг на ранчото на Рокфелер и т.н. Бяха въвлечени много хора. Някои от тези хора са много влиятелни, както в историята, така и в администрацията. Това е причината, поради която от самото начало тази история беше ахилесовата пета на ембаргото върху истината и защо ембаргото можеше да рухне.

Аз малко се отклоних от сюжета, но позволете ми набързо да опиша хората, въвлечени в тази история. Мисля, че повечето слушатели ще разберат това без особени размишления. Хората, които знаеха за инициативата на Рокфелер или бяха въвлечени в нея, са следните:

Президентът Клинтън, който и досега играе важна роля в света. Той се занимава с консултиране на държави и корпорации по целия свят. Той може да играе решаваща роля в преизбирането на Обама.

Жена му, Хилари Клинтън, която се кандидатира за президентския пост. Сега тя е държавен секретар.

Д-р Джон Гибонс, шеф на Управлението за научно-техническа политика, който скоро след това излезе в оставка и води частен живот.

Съветникът Джон Подеста, съветник на Клинтън. Джон Подеста, който впоследствие стана началник на неговия щаб по време на втория мандат. Той два пъти се изказа в националния Прес клуб след излизането му от администрацията на Клинтът с призив да се отворят всички документи за НЛО. Той възглави преходния екип на Обама и му помогна да дойде на власт. През първите 90 дни от администрацията на Обама той беше най-честият гост в Белия Дом.

Приятелят на Клинтън Webster Hubbel, който беше назначен за помощник на генералния прокуро. В мемоарите си той разказа за своите приятели от висшите ешелони на властта, за това, че Клинтън го помолил да се заеме с въпросите за НЛО, правосъдието и др.

Вице-президентът Албърт Гор, който се кандидатира за президентския пост и не му достигнаха няколко гласа. Сега той се занимава к консултиране на държави и корпорации по целия свят.

Лео Панета, който оглавяваше кабинета на Клинтън по време на инициативата на Рокфелер. После той стана директор на ЦРУ при Обама и сега е министър на отбраната.

Конгресменът Бил Ричардсън, приятел на Клинтън. Беше секретар на Клинтън по енергетика. Беше избран за секретар по търговията при Обама, кандидатира се за президент. До неотдавна беше губернатор на Ню Мексико.

Други хора, които бяха свързани с инициативата Рокфелер: бившият министър на отбраната Мелвин Лерд, сенаторът Клейборн Пел, сенаторът Пети Мюрей; ...

GD: Дълъг списък.

СБ: … секретарят на военно-въздушните сили в Ню-Мексико Sheila Widnall, конгресменът Стивън Шиф. Мисля, че хората започват да придобиват представа.

GD: Да.

СБ: Разберете, че всичките тези хора са в течение на този въпрос. Пресата никога не е говорила за това. Не й беше разрешено да разглежда тези новини.

Сега частни заинтересовани лица:

Починалият приятел на Клинтън и син на Джон Рокфелер, Лоуренс.

Неговият адвокат Henry Diamond.

Шефът на неговия фонд, бивш офицер от военното разузнаване, д-р Скот Джонс ЦБ, а сега активист на движението за мир, все още жив.

Дясната ръка на Скот Джонс и пръв лейтенант Ричард Фарли, все още жив.

И учени, които са се занимавали в течение на две и половина години с тази инициатива, включително Дон Берлинер и Тони Onais, Ричард Тол, който сега е мъртъв, Роберт Китса, Линда Мултон Хоув, Колин Ендрюс, Карл Flock и д-р Джон Мак, починал; д-р Лео Sprinkle, д-р Стивън Грир, д-р Брюс Macabee, д-р Жак Валле.

Мисля, че болшинството от слушателите си дават сметка за размаха на това дело. Можем да го публикуваме на сайта на Белия Дом благодарение на работата на канадския учен Grant Cameron, който през 2000 година основа сайта PresidentUFO.com. Това е най-големият в света източник на информация за връзката на президентите и НЛО.

Разделът за Клинтън е много важен, защото съдържа съобщения за инициативата на Рокфелер. Опитвайки се да създаде този раздел, Грант помолил за информация в Управлението за научно-техническа политика през 2000 г. И за негово и за мое удивление, той получил хиляди страници документи, които потвърждавали всичко, практически без никаква редакция.

Някога ние ще узнаем дали това е било направено нарочно или е било грешка, и как се е случило всичко. Защото повечето хора не разбират, че законът FOIA (Freedom of Information Act или закон за свободата на информацията, задължава федералните агенции да предоставят документите си  на всички, които помолят, независимо от националността – бел.пр.) в действителност е шега. Да. Ето как работи той. Правителството се стараеше да скрие всичко, да не разкрива нищо. В същото време, те разработиха закон, според който, ако вие имате проблеми, можете да се обърнете към FOIA. Те ще ви предоставят документи за толкова време, колкото поискат.

Но ако не искат да ви ги дадат, няма да ги получите. Това е просто измама. FOIA служеше за дълбоки изследвания на дейността на органите за държавно управление и злоупотребата с власт, когато някой случайно издава информация или се явява в качеството на информатор.

И това е само една от илюзиите, в която народът беше потопен през последните 60 години, и която ни доведе дотам, където се намираме сега. По-лошо може да бъде само илюзията за свобода, която в действителност я няма. По-лошо от дете с големи проблеми е илюзията, че то се справя с тези проблеми, а в действителност то е в тежко положение. Аз мисля, че повечето от вашите слушатели разбират това.

Всичките тези документи потвърждават инициативите на Рокфелер. Аз веднага получих копие от работата на Грант и направих няколко копия, включително от страницата на FOIA. И собственоръчно ги предадох на Washington Post, който нищо не пожела да направи.

Ето какво се случи. Грант предостави документите на Paradigm Research Group, а аз ги публикувах на сайта за инициативата на Рокфеллер, където има в хронологичен ред 173 документа и всеки може да ги прочете. Това ще отнеме около час. Другите документи, които публикувах, допълват инициативата на Рокфелер. Направих ги достъпни, доколкото можах. В течение на последните 9 години ние с Грант изпратихме до отговорни лица много комюникета и открити писма. Пресата нищо не пожела да направи.

Затова инициативата на Рокфелер до ден днешен се намира на втори план. Публикацията на сайта на Белия Дом позволи да я върнем към живот. Заради въвлечените хора и че това стана главна тема, инициативата се намира на по-добро място, на сайта на Белия Дом. През 2012 пресата би могла да направи това, което не направи през 1993-1996 г.  Това е тяхна работа, да задават добри въпроси на точните хора, като не се задоволяват с глупави коментари и откази да отговарят.

GD: Петицията нулира ли правата на инициативата на Рокфелер?

СБ: О, да. Позволете ми да прочета една част. Мисля, че тя бързо ще се разпространи по целия свят. Става въпрос за петиция, която се намира на сайта на Белия Дом от 23 февруари. Тя ще остане там до 24 март, ние ще се опитаме да получим 25000 подписа. Ако получим 25000 подписа, тя ще остане там безкрайно заедно с отговора на Белия Дом, който очакваме да получим до средата на април.

Аз ще чета бавно, за да може слушателите добре да разберат информацията, която получих. Това може да е удобен случай те да отделят няколко минути, за да подпишат петицията на Whitehouse.gov или да отидат на Disclosurepetition.info, където могат да намерят директен линк към петицията. Регистрирате се, получавате контролен линк и парола и се присъединявате.

Петиция:

«Ние молим администрацията на Обама незабавно да разследва дейността по петицията за НЛО при администрацията на Клинтън.

Администрацията на Обама официално заяви: «правителството на САЩ не разполага с доказателства за съществуването на живот извън пределите на нашата планета, или че извънземни са контактували с някой представител на човешката раса ».

Ако това е истина, то какво е разследвало Управлението на Белия Дом по научно-техническа политика в периода от март 1993 до октомври 1996 г.  съвместно с милиардера, приятел на Клинтън, Лоуренс Рокфелер?

Ето списък на хората, които са знаели за тази инициатива и не са говорили за нея публично: президентът Бил Клинтън, държавният секретар Хилари Клинтън, Джон Подеста ръководител на групата по предаване на властта на Обама, министърът на отбраната Леон Панета, вице-президентът Албърт Гор и губернаторът Бил Ричардсон.

Потвърждаващи документи …» и следват линкове, един за разказа на Клинтън в PresidentialUFO.com, друг – към раздела за инициативите на Рокфелер и 173 публикувани документа, разказът Клинтън, документи на сайта ParadigmResearch.org, където всеки за половин час ще разбере всичко, което има на сайта на Белия Дом. Това е, което може да прочете всеки човек, включително военните, информационните служби, журналисти, политици, американски граждани, самият президент.

Мисля, че сега вашите слушатели може би започват да разбират какво се случва. Сега тези имена на сайта на Белия Дом са свързани с извънземните. И ако ние съберем 25000 подписа, администрацията на Белия Дом ще трябва да отговори на тази петиция. Освен това е важно, че пресата може да се обърне към някои от тези хора, болшинството от които са чиновници, получаващи пари от данъкоплатците. Трима от тях са били кандидати за президенти, един е бил президент. И да им зададат въпроси по темата, които имат огромно значение за безопасността. И аз ви уверявам, че те не искат да отговарят на тези въпроси. Това е възможност.

GD: Е, какво, ние живеем в експеримент.

СБ: Такава е ситуацията.

GD: Това е вярно. Живеем в много интересно време. Тази петиция се появи в подходящо време, тя е важна и ние ценим вашата работа. Вие се занимавате с това вече 16 години, и вие казахте, че забелязвате ръст на отразяването на тази тема в пресата. Разбира се, увеличи се количеството на наблюдения на НЛО. Считате ли, че интересът към НЛО е нараснал?

СБ: Нивото на интереса в индустриалния свят практически е равен на 100%. Ако попитате 100 души, кой е вице-президент, то ще могат да ви отговорят приблизително 40 души. Става въпрос за обикновени хора от улицата.

Ако на 100 души зададете въпроса: «Знаете ли какво е НЛО?», 99 от 100 ще могат да ви отговорят. Ако ги попитате «какво е извънземен», ще ви отговорят. Значи, имаме 100% осведоменост в индустриалното общество и това е много добре. Този показател е висок и в неиндустриалното общество. Това е световно явление.

Значи, имаме осъзнатост. Заснети са много художествени и документални филми. Написани са книги. От 2005 г. досега някои правителства, минимум десетина, публикуваха десетки хиляди документи за НЛО. Вече и САЩ  са готови да направят това. Католическата църква чака и не разбирам на какво се надява. Но всичко може да се измени. Мисля, че ако настояваме и ако няма завземане на Иран тази година, и ако няма взривяване на мръсна или атомна бомба в някой от западните градови или в град от Средния Изток, или ако няма биологическа атака, то разкритието ще се състои тази година. И ако направим това, то може би достатъчно голямо количество хора ще видят света другояче...

GD: Според вас как ще се извърши Разкритието?

СБ: Както е определено. Това е признаване на извънземните от някое от световните правителства. Достатъчно е едно правителство да обяви за признаването. Щом едно от тях направи това, уверявам ви, че другите ще го последват. Едно от правителствата ще признае и за начало ще предостави няколко доказателства. По този начин ще получим Разкритието. Най-вероятно това ще направят САЩ. Но обстоятелствата се променят. Има някои страни, които могат да станат първи.

GD: Да, действително живеем в много интересно време. Аз оценявам вашата гледна точка, вашата работа и беседата, и искам да ви благодаря, Стив Басет. Благодаря ви, че дойдохте за предаването тази вечер. Присъединявам се към многото слушатели, които ви благодарят за вашата важна работа.

Подпишете петицията, това ще ви отнеме само няколко минути. Преди няколко седмици влизах в сайта
www.disclosurepetition.info, а също по време на предаването на нашия сайт Blogtalkradio.

СБ: Това е информационен сайт, Graham, на него има директен линк за петицията, която се намира на сайта на Белия Дом.

GD: Това е хубав завършек. Още веднъж ви благодаря, че дойдохте за нашето предаване и ценя цялата ви работа.

СБ: Благодаря и аз.


http://gffreepages.blogspot.pt/2012/03/english-our-galactic-family-graham.html

http://www.galacticchannelings.com/ruski/stephenbassett.html


Превод: Lucecita

 
Гласувай:
3
11. анонимен - Благодаря ти Lucecita
09.04.2012 22:01
Тази статия доказва колко много работа се върши без нашето знание в полза на човечеството
цитирай
2. анонимен - bravo
10.04.2012 03:58
broiat na proglednalite raste i v balgaria.tova e dobre.pozdravi
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2097419
Постинги: 989
Коментари: 99
Гласове: 912
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Блогрол