Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2013 14:47 - Ако нещо в държавата не ти харесва, просто го оправяш ;-)
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 1395 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2013 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако нещо в държавата не ти харесва, просто го оправяш ;-)

Акцията е била осъществена дни преди Великден в пълна секретност. Пет счупени пейки са били чопнати по късна доба от градинката и пренесени на мускули до студиото на извършителите, където въпросните са хванали бормашини, чукове, електрически триони, четки и спрейове и радикално са им сменили фасона.

Така обработените пейки са били доставени обратно на терен навръх Великден. На една са цъфнали сандъчета със зеленина, стар радиоприемник и щайга на гърба, в която пиещите да мятат празния амбалаж. На друга е инсталирана шахматна дъска, а на трета - масичка с пепелник и дупки за поставяне на чаши и бутилки. И така нататък, все предвидливи подобрения, издаващи детайлно познаване на нуждите и навиците на градската младеж и клошарската общност. (Сега, две баби наистина са се жалвали, че след редизайна на някои от пейките вече могат да сядат само двама, но ще подминем тази реплика с мълчание.)

По-важното е, че на близко дърво е била закована следната табела:

“И пак да ги счупят, пак ще ги поправим.
Счупените пейки бяха поправени от Destructive Creation”.

На петте пейки пък е ударен печат:

„Destructive Creation - Да го беше направил ти".

Печат, който от раз осмисля деянието и прокламира идеологията на групата - ако нещо в държавата не ти харесва, просто го оправяш и цепиш напред, стига мрънка.

А групата - да си дойдем на думата - е същата, която преди две години избомби паметника на Съветската армия В крак с времето и осъмна като героя на деня. Същата, която миналия ноември маркира стотина расови автомобила в столицата на най-бедната страна в Европейския съюз с надпис ‚Полиция" и нееднозначно намекна за някои взаимовръзки.  

Техни са и сцените за улични музиканти, и съвсем прясната втора Библиотека между листата - този път пред Театър София, ето я. Междувременно нова партида от пет потрошени пейки са били задигнати от района на Седмочисленици и понастоящем им се нанасят финални щрихи. Очаквай ги скоро в оборот.

Толкова за пейките. Радвай им се, търси им кусури, плюй колкото си искаш, че след удара на Съветската армия юмрукът на Destructive Creation е загубил остротата и силата си. Обаче, първо, фактът си е факт - да го беше направил ти. И второ, когато звъннахме на крюто за коментар по тази точка, ни загатнаха, че в момента се пече нова акция с агресивния почерк на “В крак с времето”, плюс още една, с която ще забият в коренно различна посока от всичко, което сме видели от тях досега.   

Текст Елена Друмева / Фотография Васил Танев, 11 май 2013

http://sofialive.bg/city/tochki-na-zasichane/61-daj-pet.html

 

 Много снимки с ремонтираните пейки можете да видите на сайта на Destructive Creation:

http://thedestructivecreation.blogspot.com/2013/05/destructive-creation_19.html  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2582839
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол