Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2013 15:42 - Българи представят революционен двигател без гориво
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 2500 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Българи представят революционен двигател

Изобретението не се нуждае от гориво или скъпи акумулатори

15 ноември 2013, с видео

Наши специалисти са на път да покажат на света двигател от революционно нов тип. Той не се нуждае от никакво гориво, нито пък от скъпи акумулатори. Нарича се контролиран електро-магнитен двигател и е разработен от българската фирма Електро Хибрид Ауто ООД, която го определя като стъпка в бъдещето.

"Ние изобретихме и патентовахме двигател от революционно нов тип - контролиран електро-магнитен двигател. Нашето изобретение се базира на използването на един постоянен магнит, контролиран от електрически импулси. Тази генерално нова концепция за двигател е приложима не само в автомобилостроенето, а във всяка една област от човешкия бит", споделят българските специалисти пред Automedia.bg.

Казано накратко, това е двигател, който не се нуждае от никакво гориво, нито пък от скъпи акумулатори. Той може да бъде създаден на базата на всеки бутален агрегат, като се запази цялата му фабрична периферия - валове, скоростна кутия и др. Технологията е революционна, но същевременно проста - буталото се прави от четири постоянни магнита, а ролята на запалителна свещ играе метал с намотка, който се превръща в електромагнит и при подаването на импулс (искра) отблъсква буталото с огромна сила.

А по този начин се получава машина, която е много близо до бленуваното "перпетуум мобиле". Контролирания електро-магнитен двигател се нуждае единствено от малко количество електроенергия (достатъчен е съвсем обикновен автомобилен акумулатор), която в процеса на работа се регенерира на почти 90%!

Изобретението на българските специалисти има приложение не само в автомобилостроенето. То може да бъде използвано, например, като генератор на електрическа енергия. В зависимост от големината на тока и магнитите може да се задвижват дори огромни машини.

Важна подробност е, че този новаторски агрегат е вече конструиран, работещ и изпробван. На компанията й предстои нелеката задача да популяризира своето изобретение, за да финансира развитието му. Към момента инженерите търсят средства, за да създадат прототип, който да представят на автомобилното изложение в Женева през март догодина. И така да привлекат вниманието на големите автомобилни компании.

 

Основната дейност на българската фирма е свързана с преустройство на серийни автомобили в тип електро-хибрид. Тя вече е създала няколко свои разработки на базата на серийни модели. Патентованата им система позволява обикновен автомобил да бъде преустроен в електромобил, като се запази неговата основна задвижваща система, както и оригиналния двигател. По-интересното е, че технологията позволява на всеки сериен автомобил да се движи както с неговия оригинален двигател с вътрешно горене (без значение на какво гориво е той), така и с вградения от българските инженери електромотор. По този начин возилото може да се движи и в режим 4x4, използвайки и двата си двигателя едновременно.

Българите вече са конструирали работещи прототипи на автомобили, които разполагат както с предно, така и със задно задвижване. Интересна подробност е, че една от машините - BMW 3-Series, при която и двата двигателя са синхронизирани (режим 4x4), има възможност да ускори от 0 до 100 км/час за по-малко от 4 секунди.

Очаквайте скоро интервю със създателите на новаторската технология.

Снимка и видео: Електро Хибрид Ауто ОО

 

Линк за статията с видеото:

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/21045-bylgari-predstaviat-revoliucionen-dvigatel/

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2581832
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол