Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2014 17:48 - ЦОЛКИН: Белият замък на Прехода и неговата първа Вълна
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 2914 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Белият замък на Прехода и неговата първа Вълна

По календара на маите Цолкин сега сме във втория замък от 52 дни, наречен Бял замък. Днес е 5-ят ден от първата Вълна на този замък - вълната на Червения Небесен пътешественик.

Алексей Кизилов с неговата прогноза за Белия замък

Видео на руски език от 9 септември 2014, 58 минути:
https://yadi.sk/i/xbtgsIvdbGuAk

Резюме на български език

Отначало Алексей Кизилов разказва много подробно за:
Кин 53 - Небесен пътешественик с Тон 1 - първият Кин от Белия замък.


image

Да бъдеш достатъчно пробуден, за да виждаш истината, да виждаш игрите, да виждаш маските и това, което е под тях.
През тези 52 дни можем да видим, че това е само формата. Под нея има по-дълбоко ниво. Можем да изследваме тези състояния, да търсим истината за себе си. Какво всъщност чувстваме в дадения момент. За да започнем това изследване, трябва да сме готови да започнем да сваляме маските.
А да сваляш маските, означава смърт, или страх от смъртта. Или възможност от болка от смъртта.

Пример: Успешен човек, има семейство, всички са свикнали да го виждат в определена светлина. Но има проблем в работата, всичко се срива...  Той продължава в къщи да играе ролята, че нищо не се е случило, а всъщност е в ужас. Той има криза в работата, не знае какво да прави. Не знае откъде ще взима пари. Страхува се, че сега в къщи, ако разберат какво става, няма да го обичат. И обикновено хората продължават да дават вид, че всичко си е същото. Макар че всъщност човекът е в див ужас.

Няма Пробуждане, защото няма Смърт. Защото се иска огромно мъжество, за да видиш, че ти си в паника, не знаеш какво да правиш. И си мислиш - ами какво ще стане, ако сега си отидат от мен....

Енергията на Небесния пътешественик ще ни води през всичките тези 52 дни. Това е призив - да се прислушате към това, което е вътре, към своето истинско състояние. От състоянието произлизат някакви емоции, чувства. Вижте доколко се страхувате.

Енергията "Бял съединител на световете" - Аналогът на Червения Небесен пътешественик - е много страшна за хората. Ние всички се боим от смъртта. И не толкова от физическата смърт, колкото от смъртта на тази вътрешна личност. Най-великата победа, която може да постигне човек, е да стане себе си - човек, който се променя, който се развива, пробужда. Да виждаш границите между живота и смъртта, стените на преходите, на промените като такива. Да виждаш истинското си лице, своя страх, всичко, което е вътре и да не се страхуваш да останеш с това, колкото и да е страшно. Това е енергия, призив да си честен, да си истински. Да не си слагаш маски, а да оставаш самия себе си. Да приемеш всичко, което е вътре в теб. Да не се опитваш да излъжеш себе си или другите.

НЕБЕСЕН ПЪТЕШЕСТВЕНИК (НП) - Слънчевият печат с Тон 1 - Енергията на Изследването, на Пробудеността


image


Четвърти тон: ЖЪЛТ ВОИН - показва с помощта на каква форма се проявява това състояние. Той показва, че въпросът, който ще си задаваме тези 52 дена, приема формата на ИЗСЛЕДВАНЕ.

ВОИНЪТ е енергията на съвкупността, съединеността на различните ни интелекти. Интелектът не е само логика. Има ум на главата, има ум емоционален - на сърцето, има ум на тялото...
В  терапията на мигновените промени (ТМП) има 12 нива на съзнание и 12 точки на възприятие. И въпросът е дали чувстваме всичките тези 12 нива или умове и доколко те са съгласувани.

Формата на това Изследване се заключава в това, т.е. правилната работа с енергията на Небесния пътешественик е:
Как да се пробудя? Как да започна да изследвам?

Вие взимате енергията на ВОИНА. В четвърта позиция - това не е просто ментал, това е структура - структура на емоциите, структура на тялото, структура на ментала, структурата на всичко, което има в нас.

Вие взимате вашата структура и започвате да наблюдавате, да съединявате в цялостен интелект.

Водач на Самосъществуващия Воин е Самосъществуващият Човек. Това означава, че всичките ни умове - емоционален, ментален и пр. - имат своята Свободна воля. Т.е. сърцето може да ни тегли към един човек, умът заради финансови изгоди може да ни тегли към друг човек... А тялото може да изпитва към първия човек отвращение, а от втория просто се страхува ... И няма съгласуваност, цялостност, единство... И тази енергия - Самосъществащ Воин - ако й позволите, може да ви помогне да съедините тези неща.

ВОИН: Интелект (комплекс - емоционален, чувства, телесен), Безстрашие (да виждаш, да чувстваш) и Непреднамерено Изследване на всичките тези отделни части. Като вървиш срещу страховете  и като изследваш с помощта на Божествения Интелект - Интелект цялостен, съединен, с много нива.

Има такава дума "идентичност". Представете си, че във вас живеят много различни персонажи. В ума си откривате един персонаж, в сърцето - друг, във всяка точка на тялото ще откриете още някакъв. Понякога те имат много общи неща, понякога са много различни. Някои хора се разкъсват на много персонажи, в зависимост от това, с какво живее човек - с чувствата, с ума, с тялото... Най-често всичко това не е съгласувано.

Всяка идентичност обикновено е влюбена в себе си и заради тази любов тя се държи за самата себе си. Има много причини, поради които се страхуваме да се освободим от нашите идентичности, страхуваме се да се променим - страх от провал, страх от промени, различни страхове... Страхувам се, че ако съм открит, пак ще ме наранят. Затова всичките тези вътрешни персонажи се държат, да бъдат себе си. И за нас много често е изгодно да не чувстваме. Не е много изгодно да си признаеш, че ти се отличаваш от другите. Представете си сами какво ще стане, ако решите да бъдете различен, да заговорите, че Вие сте друг, че сте странен. Има страх. Това директно е свързано с тази Енергия на Смъртта. Страх от самота, страх да загубиш подкрепата, че ще те отхвърлят И всичко това ни кара да се загубваме, да се отказваме от чувствата си и да даваме вид, че нищо няма.

И ето ги тези 52 дена и главната Енергия, главният Фокус, главната Подбуждаща, Подбутваща енергетика - енергетиката на Пътешественика, енергията на Пробуждането, на Изследването, на Пророчеството.

Ще напомня, че АНАЛОГЪТ е Енергията, която инициира Централната енергия, отваряща, помагаща да се започне процесът на осъзнаването. И Аналогът тук е Съединителят на световете, Енергията на Смъртта. Енергия, или опит, или навик да откриеш това, което вече не ти служи. И всичко това започва от Истината. Да, аз се страхувам. Да, аз се отвращавам. Да, аз обвинявам. Да, аз играя ролята на жертва. Да не бягаш, а да останеш. Какво е да избягаш? Какво са инстинктите... Това е начин да избягаш от преживяването.

И решението е да се спрете. Да видите в дадения момент от какво избирате. Това е като съвет за тези 52 дена - да се спирате. Да изследвате - какво има вътре сега, какви състояния, какви чувства, какви емоции. По възможност просто да признавате разните си нива, разните чувства, емоции - какво е в главата ми, какво е в сърцето ми, какво е в тялото ми....

Има още ум на Третото око, Духовен ум, Интуитивен ум, Ум на Гърлото - Творчество и Изразяване, Ум на Слънчевия сплит, Ум на егото, Ум на душата, Ум на тялото (инстинкти)...  И като започнете да изследвате всичко това, ще откриете куп "отпадъци" и липса на стиковка - една ваша част чувства едно, друга част чувства друго. И така се получават блокажи. Пътят е човек да се спре, да изследва, и самият факт на осъзнаване довежда до намиране на общия знаменател.

За Пророчеството. Това е един вътрешен глас, който повтаря нещо ... И като повтаряш, че си еди какъв си, ти ставаш такъв. "Аз съм това".  И при Тон 1 - независимо дали са 13 дни или 52 дни, - си заслужава да се фокусираме, за да работи това....

Започнете да се изследвате, да сканирате вътрешното пространство, външното пространство, да съединявате тези вътрешни и външни енергии на живота, на смъртта, на Прехода... тази тема на Освобождаването ... Всяко освобождаване е процес на преобразуване, Преход в нещо ново, раждане. Тогава започвате да променяте, това, което се нарича принцип на Пророчеството в енергията на Небесния пътешественик ... Като видите в себе си освен страха и ресурс за неговото преодоляване... Тук не говоря за афирмациите, защото при тях няма достъп до вътрешните ресурси, до емоциите, към вътрешната истина. Не просто да казваш "Аз съм умен. Аз съм силен"... А да намериш това място в себе си, където действително има сила, увереност, нужните ви състояния и качества. Без да твърдите, че страха го няма. И тогава започва да работи позитивното Пророчество. Без да отричате, че нещо го няма. Защото колкото повече отричате, то нараства. Просто си казвате - да, това го има, но има и това, и това, и това... И аз избирам да съм такъв, такъв и такъв... А това избирам постепенно да се освободя от него, да го "пусна".

Ако погледнем енергията на АНТИПОДА, ако погледнем аналогията със замъците, това, което помага да се освободим от излишното и да станем самите себе си, постоянния процес на трансформация на нашите вътрешни персонажи, духовно и личностно израстване, това е Енергията на СИНЯТА НОЩ. И тук въпросът е: на какво се фокусирам - на недостатъците (липсите) или на Изобилието?

Аналогът е свързан със страха от смъртта, хората се боят от смъртта, макар че това е просто преход, просто освобождение. А Антиподът (Нощ) е свързан с отказа от истинското изобилие, истинското знание за изобилието. Нашият опит да се държим за материалното е същата глупост като нашият стремеж да се държим за външното, за образите - това е външното, формата, същността под нея е друга. Надпреварата за пари, за статус, за външна любов - това е една голяма лъжа, защото ако вътре във вас няма приемане на себе си, другите могат временно да ви го заменят и да ви улеснят по този начин, но все едно ще се сблъскате с това неприемане, то ще ви догони. Ако вътре в себе си нямате усещане за достойнство, дори да получите пари и желаните отношения, вие ще ги изгубите.

Антиподът напомня: изследвайте какво избирате - изобилие или липса, дали изхождате от вътрешното пространство или то е подменено от тази външна форма на материалистическата идея, статус или друго. Каква е целта? Отвътре ли идва тя? И може да е много горчиво да чувстваш, че вътре имаш такава красива мечта, а вие сте я заменили с нещо отвратително за вас, защото е страшно да заявиш за себе си, да загубиш нещо.

Последната енергия в Оракула е Окултният Учител - Жълта Звезда с Тон 13. Тя проявява енергията на Централния Кин. Започнахме с това, че има човек, който е блокирал в своите маски, защото го е страх да се покаже, защото има страх от смъртта, от болката. Как да излезем от това? Окултният Учител "Звездата" е енергията на Красотата, Хармонията и приемането на всичко, спонтанност, творчество. Ако чувствате, че сте блокирали, че се страхувате, влезте във вътрешен танц на изразяване чрез форма, чрез хармония, чрез творчество, чрез създаване, изразяване на себе си - това е много лесен начин да излезете извън границите на този страх.

И тогава тази енергия (Небесен Пътешественик) на съединяването на Небето и Земята, на Вътрешното и Външното, на Живота и Смъртта, Енергията на Прехода, тя става изпълнено Пророчество. И един от най-важните съвети, които дава Окултният Учител на Небесния пътешественик за всичките тези 52 дена, е: Не съдете. Всичко е на мястото си. Всичко, което е вътре във вас и отвън, то присъства там за някаква много важна, велика цел. Тогава идва тази енергия на Звездата, която дава равновесие. С други думи, да бъдеш себе си в контекста на Небесния пътешественик - енергията, която помага да изясним цялата тази идея - да бъдеш себе си и да се освобождаваш от това, което не си. Затова е Белият замък - белият цвят е цветът на Изчистването, но просто трябва да бъдеш себе си. Смърт на това, което е било твоето изражение, но вече не е истинно. Как да направим това - чрез енергията на Творчеството (Звезда) и изразяване на вътрешната красота и хармония. Това е изходът, това е пътят, това е начинът.

За другите енергии от Вълната на Небесния пътешественик:

Енергията на Тон 5 - Червена Земя - говори за поета или непоета от вас отговорност за нещо. Тон 5 - това е не само пребиваване вътре в себе си, но това е и поемане на отговорност - да бъдеш самия себе си, да бъдеш истински и да излъчваш тази истина в обкръжаващия те свят. Земята е енергията на Синхронността, т.е. вие ще притегляте към себе си това, което сте сътворили, поемайки или непоемайки някаква отговорност. Водещата енергия е Змей - отговорност за това, накъде ще насочваш твоята жизнена сила, дали ще я споделяш или не, и с кого.

Тон 13. Ако Тон 1 беше начало, Тон 13 е разгръщане, пълно и тотално. Тон 13 е Змей - Жизнена сила, страст. Фокусирането върху Пробудеността трябва да доведе до съединяване с нашата Жизнена сила. Започваме да чувстваме връзка с тази енергия Кундалини, със собствената си страст. Ние намираме себе си преди всичко чрез тялото, чрез чувствеността. И ако не работите тези 13 дни, накрая вие ще откриете, че сте загубили страстта, загубили сте смисъла. Всичко е потиснато, тялото е в блокаж. Защото тялото винаги казва истината. Ако вие сте заповядали на тялото си да се затвори в себе си, да се откаже от себе си, то ще отговори и ще издаде това по много болезнен начин. И както Тон 1 влияе на Тон 13 и е свързан с него, така и Тон 13 влияе на Тон 1 - вашето тяло ще ви "удари" и ще ви каже "Върви и изследвай защо например те боли гърбът, защо целият трепериш и пр. Всичко е взаимно свързано.

Тон 6 е Портален ден - Огледало - ден на Портал за Галактическа активация. Чрез пулсара той също е свързан с Небесния пътешественик. Това значи, че на този ден и в дните около него, нас много силно ще ни чисти на тема отношение между мъжкото и женското, отношението на балансите в нашия живот, по всички въпроси, които касаят истинност и неистинност.

Енергията на Огледалото - самото название сочи, че отразява, но не винаги истинно и искрено отразява. И тук е много важно тези вътрешни игри ... Тон 6 - за равновесие - баланс... Енергията на Огледалото може да е много болезнена в някакъв смисъл, защото както се вижда на картинката на знака, Огледалото не е само отражение, но и разрушение. Т.е. всичко, което пречи на съединението и на баланса ... Ако имате конфликт с жените или с мъжете, това значи, че вътре във вас има конфликт ... Това е ден за разрушаване, за освобождаване от подобни конфликти, до състояние на истината, до състояние на вътрешно освобождение. И тук има два пътя. Първият е същата тази Пробуденост, когато виждате, че вътре във вас има конфликт, болка и вие работите с това или поне признавате, че има такава болка и водите вътрешен диалог със себе си. И вторият път е: отвън се появява някакъв човек, той ви нанася някакъв удар, това е много болезнено и вие си мислите - какъв е този козел, изрод - но в действителност той само ви показва, че вътре във вас съществува този конфликт. Това е само потенциал на 13-то число (13 септември), но аз чувствам, че на този ден ще има нещо за това.

Тонове 4-8-12. Започвайки с Тон 4 - изследване на собствените мотиви. В Тон 12 е представена енергията на Семето и е много важно да разберете какви са целите на вашите колеги, с които смятате да взаимодействате. Жълтото семе е енергия на Осъзнаването. Т.е. ако вие взаимодействате с някого, който иска да се представи за нещо повече или по-малко, отколкото е в действителност, това ще си има последствия. Тон 12 е свързан с Тон 7 - Буря - това е енергия, определено разрушаване ... Водещата енергия на Семето е Воин - изследване, изследване...

Тон 2 - Вълшебник - в ситуациите, които ще ни се предлагат, ще идва старото, болното, хора, с които имате конфликти, ситуации от миналото. Ще ви се предложи избор. Енергията на Вълшебника много добре съединява времена - и бъдещи потенциали, и много дълбоко минало. И понеже Съединителят на Световете води, изборът ще е да се освободи това, което вече не служи и да изберете това, което ще ви придвижи напред.

Тон 3 - Орел: да действате съгласно вътрешното Виждане, истинското Виждане - накъде да вървите, не със старите шаблони, а открито, свежо, с настройка на вълната на изменението, на вълната на трансформацията. Много внимателно да видите дали вървите със собствения си ритъм или някой ви го задава - в къщи, в работата и пр.

Тон 10 - Проявление. Ако се сблъскате с това, че нещо не ви се получава, има един прост съвет. Нещо може да не работи, защото не служи на връзката чрез Духа с друг човек. Помага ли това за истинската свързаност с другия на нивото на Душата, на нивото на Духа, на Сърдечното ниво. Дава ли ми истинска любов към самия себе си, дава ли ми да проявя любов, дава ли ми възможност да се съединя с близките по мъдър и правилен начин. Ако отговорът е "не", това значи, че се опитвате да проявявате нещо, срещу което вашият Дух, вашата Душа протестира. И не се получава проявление. По тези критерии можете да проверите.

И понеже Тон 10 е свързан с Тон 6 - Огледало - за да не се сблъскате в тази точка с проблем - важна е работата с Тон 6 - Ритмично Огледало - да потърсите конфликтите, да свържете мъжкото и женското вътре в себе си, да намерите равновесие, да намерите баланс на вътрешното и външното. А животът с неговите огледала ще ви покаже.

Напомням, че всичко това трябва да се възприема не само с ума. Възприемайте го с цялото тяло, с емоциите, с органите на чувствата.

Надявам се това послание да ви помогне по-лесно и мъдро да преминете тези 52 дена.

С вас беше Алексей Кизилов с поредната маянска прогноза за предстоящия цикъл.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2573501
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол