Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2015 11:38 - Кинорежисьорът Стенли Кубрик признава, че е фалшифицирал кацанията на Луната – ВИДЕО
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 1755 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кинорежисьорът Стенли Кубрик признава, че е фалшифицирал кацанията на Луната – ВИДЕО


10 декември 2015


Потресаващо ново видео е публикувано 15 години след смъртта на Стенли Кубрик. В това видео Кубрик признава, че кацанията на “Аполо” на Луната са били фалшифицирани.

Продуцентът T. Patrick Murray интервюира Кубрик три дена преди неговата смърт през март 1999. Той е бил принуден да подпише договор да пази съдържанието на това интервю в тайна за 15 години.

В интервюто Кубрик признава пред камера: “ВСИЧКИ кацания на Луната бяха фалшифицирани и аз бях човекът, който засне това”.

Публикувани са два нередактирани видеоклипа от интервюто с Кубрик.

Акценти от интервюто на Кубрик:

К: Аз извърших огромна измама спрямо Американската публика... ВСИЧКИ кацания на Луната бяха фалшифицирани и аз бях човекът, който засне това.

T: Искате да кажете, че не сме кацали на Луната?

К: Не, не сме. Не беше действително.... Беше измислено кацане на луната. Фантазия. Тотална измислица.... Масивна измама... Никсън искаше... те планираха... той искаше да се фалшифицира кацане на луната....  Правителството, знаейки това, използва това като извършваше измама слез измама... С моята помощ... и това ме измъчва... Хората ТРЯБВА да знаят това! Не мислите ли, че е важно за хората да знаят истината?...

Целият текст на английски с видео:
http://yournewswire.com/stanley-kubrick-confesses-to-faking-the-moon-landings/




***********************************************


СТРАШНАТА ТАЙНА НА СТЕНЛИ КУБРИК

25.07.2011  

КАК ФАЛШИФИКАЦИЯТА НА ПОЛЕТА ДО ЛУНАТА ПОЧТИ РАЗРУШИ ЖИВОТА НА КИНОРЕЖИСЬОРА СТЕНЛИ КУБРИК                 

Акценти

Филмът „Сияние“ е най-недооцененият шедьовър на Стенли Кубрик.

Във филма Кубрик се отдалечава от първоизточника – книгата на Стивън Кинг – и заменя някои детайли. Именно благодарение на това отклонение на сценария от романа на Стивън Кинг започваме да разбираме, какво всъщност се е опитал да ни каже Кубрик със своята интерпретация на „Сиянието“.

„Сиянието“ е най- автобиографичният филм на Стенли Кубрик.
Кубрик само е използвал романа на Стивън Кинг като стартова площадка с цел да разкаже съвършено друга история под прикритието на екранизация на един бестселър. И той е имал основателни причини за това. Преди всичко – спасението на собствения си живот.

Във филма има двама главни герои – Джак Торънс и неговият син Дани.

Джак и Дани олицетворяват две състояния на самия Стенли Кубрик.
Джак е практичен, прагматичен мъж, който мечтае да стане велик писател. Дани олицетворява другата страна на прочутия режисьор. Неговата детска непосредственост. И именно той е истинският творец.

Началните кадри на филма ни разкриват прагматичната страна на Стенли – Джак, който сключва сделка с управителя на хотела „Овърлук".

Същността на договорката им е в следното: Джак ще може да пише (тоест да твори) на спокойствие през цялата зима, като същевременно наглежда огромния хотел. Хотел „Овърлок“ символизира Америка.

Кубрик се опитва да ни разкаже история, служейки си с езика на символите.

Точно зад управителя на „Овърлук“ на перваза на прозореца се намира статуетка, изобразяваща Американския орел, което идва да подскаже, че могъществото, е на страната на Управляващите.

Орелът не само е символ на Америка, но трябва да се знае и че, американската космическа мисия до луната „Аполо11“, също се е наричала „Орел“.

... Ние бяхме принудени да изфабрикуваме кацането на човек на Луната, за да замаскираме истината за летящите чинии и оръжията, които правителството на САЩ успява да създаде и да използва по време на Втората световна война.

Оказва се, че филмът на практика хвърля светлина върху сделката, сключена от самия Стенли Кубрик с управителя на хотела „Овърлук“ (с Америка!). И същината на тази сделка е в това, че Кубрик се задължава да възпроизведе (с други думи – да имитира) прилуняването на „Аполо 11“ на повърхността на нашия естествен спътник.

На Кубрик му се е искало историята да излезе на бял свят рано или късно, но се е страхувал за живота си. Именно затова изопачава книгата на Кинг, успявайки зашифровано да разкаже за своето участие в „лунния заговор“.

На практика „Сиянието“ е филм, в който по символичен начин е разкрита истината за това как Стенли Кубрик се е споразумял да помогне на правителството на САЩ в лунната надпревара със Съветския съюз.

Това е история, от която Стенли Кубрик с мъка успява да се измъкне жив, за да продължи своята кариера на режисьор. Може би това обяснява и защо емигрира в Англия....

Цялата статия:
http://drugotokino.bg/content/strashnata-taina-na-stenli-kubrik?tid=13





 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2581673
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол