Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2017 14:21 - Намерен е нов безкраен източник на “зелена” енергия
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.09.2017 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Намерен е нов безкраен източник на “зелена” енергия

юли 2017 г.

Автор: Дмитрий Семьонович Стребков, академик от Руската академия на науките, доктор на техническите науки, професор

Знаменити руски учени получиха патент за изобретяване на иновационна система, която позволява да се получава непрекъснато екологично чиста електроенергия от атмосферата без използване на гориво.

Ученият със световно име в областта на слънчевата енергетика - академик д.т.н. проф. Дмитрий Семьонович Стребков и Олег Валентинович Вигдорчиков започват реализация на макет на иновационна система, която ще послужи за прототип на източник за електрическа енергия от околната атмосфера. Теоретични и практически работи за източника на електрическа енергия се провеждаха под ръководството на Д.С. Стребков в продължение на няколко години във Всероссийския Научно–Изследователски Институт за Електрификация на Селското Стопанство.

Стребков има редица изобретения и патенти в тази област, за генератори, използващи параметричен резонанс.

Когато такава система за малка енергетика влезе в серийно производство, нейната стойност ще се приближава до стойността на дизелов генератор, но при това системата няма да има нужда от гориво и ще се изплаща за 1-2 години експлоатация.

След влизане в серийно производство на малката енергийна система, тя ще генерира за едно денонощие 24 кВт*час на 1 кВт мощност на генератора. Тя може да работи непрекъснато, така че няма да има нужда от акумулатори.

Разработената технология използва атмосферно електричество. Известно е, че в космическите лъчи, които идват при нас от космоса със слънчевия вятър, 92% са  протони, т.е. положително заредени частици, и те зареждат нашата йоносфера положително, а Земята на свой ред има обемен отрицателен заряд. Разликата на потенциалите между Земята и йоносферата е 360 хиляди волта. При това тази разлика през деня и през нощта се променя от 400 хиляди до 340 хиляди волта. Вариации има сезонни и дневни, но важното е, че йоносферата на Земята е гигантски кондензатор със средно напрежение 360 хиляди волта. Може да се каже, че Земята е електрическа машина, която има обемен електрически заряд. Магнитните полета на Земята и на Слънцето са следствие от обемните заряди и токове, които протичат в земната кора и атмосфера. Атмосферното електричество е следствие на електрическото взаимодействие на Земята със Слънцето и глобалния космос.

Трябва да се отбележи, че първият новатор в областта на атмосферното електричество е бил Никола Тесла. Той е измислил и първите резонансни генератори. С тяхна помощ Тесла е предавал електричество, използвайки земята като проводник. Тесла е казвал, че може да предаде всякакво количество енергия в която и да е точка на земното кълбо с коефициент на полезно действие над 96%.

Но по времето, когато той завършвал своите работи в тази област, още не е съществувала теорията на параметрическия резонанс. Такава теория е била разработена едва през 30-те години на миналия век от руските учени академиците
Манделштам и Папалекси.

Тесла просто не е знаел, че неговите знаменити енергийни кули са способни не само да предават електроенергия, но и да я генерират, тъй като в работата на кулите вече се използвал параметрическият резонанс.

Например, една негова енергийна кула била разположена на височина 60 метра, а на върха на кулата имало метална сфера. В електротехниката такава конструкция се нарича уединен кондензатор. Именно този кондензатор образувал последователен резонансен контур с обмотката на трансформатора на Тесла. Когато електрогенераторът през нисковолтова намотка предава високочестотни колебания в намотката, която е свързана с резонансния контур на сферата, във въздуха периодично се изменя потенциалът. В такива електротехнически режими на взаимодействие Тесла още тогава е получвал до 20 милион волта.

Известно е, че във въздуха присъства достатъчно голямо количество водни пари, чиито молекули се състоят от атомите на водорода и кислорода. Молекулите на водата са електрически диполи. Т.е. в молекулата на водата водородът и кислородът имат заряди «плюс» и «минус». Благодарение на наличието на водни пари във въздуха, когато сферата е заредена положително, сформираното електрическо поле привлича диполите на водните молекули с отрицателната страна към повърхността на сферата, а след няколко милисекунди, когато полето сменя знака си, диполите на водните молекули се привличат към сферата с положителната страна, т.е. уединеният кондензатор се презарежда. Презареждането на такъв кондензатор става благодарение на  управляемата синхронизирана преориентация на диполите на водните молекули във въздуха.

Вследствие на такива процеси се изменя и капацитетът на уединения кондензатор, а параметрическият резонанс се състои именно в това, че в контура с удвоена честота се изменя или индуктивността, или капацитетът. Тези обстоятелства водят до това, че в колебателния контур на нашата енергийна система става невероятно усилване на електрическите колебания. В такива управляеми режими се осъществява преобразуване на енергията на степените на свобода и и на вътрешната енергия на заредените молекули на въздуха в енергия на товара.

Параметрическият резонанс широко се използва в радиотехниката и физиката. Този принцип се използва и в малката енергийна система за получаване на електроенергия от околната атмосфера.

За сътрудничество с авторите на изобретението можете да се обръщате към О.В. Вигдорчиков на адрес:  Roskomplex@mail.ru.

Целият текст на руски език:

http://greenevolution.ru/workshop/innovacionnyj-beskonechnyj-istochnik-zelenoj-energii/
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2067350
Постинги: 989
Коментари: 99
Гласове: 912
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Блогрол