Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2017 20:53 - КОСМИЧЕСКО РАЗКРИВАНЕ: Алхимия и Законът за Единството
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 2175 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОСМИЧЕСКО РАЗКРИВАНЕ: Алхимия и Законът за Единството

Интервю на Дейвид Уилкок с Кори Гуд - 17 октомври 2017

Свободен превод със съкращения

Д.У.: Добри дошли на “Космическото Разкриване”! С нас е Кори Гуд. В този епизод ще се заемем с тайните на алхимията и с някои положения от “Закона за Единството”. И така, Кори, добре дошъл в предаването.

К.Г.: Благодаря.

Д.У.: Алхимическата традиция е много интересна. Думата “алхимия” произлиза от “Ал Кемет” или “науката на Египет”. Много хора смятат, че алхимията се занимава изключително само с превръщането на олово в злато. Такива практики, разбира се, съществуват, но всъщност алхимията е аналогична на трансформиране на душата, на Възнесение. Физическото тяло е оловото, а светлинното тяло е златото. Когато Вие служехте в ТКП (тайната космическа програма), сблъсквал ли сте се с някаква информация, свързана с алхимическа трансмутация?

К.Г.: Конкретно с алхимия не, а дори да са ми попадали такива сведения, не съм им обръщал внимание. Сега, колкото повече узнавам за алхимията, толкова повече се убеждавам, че тя има непосредствено отношение към процеса на Възнесението.

Д.У.: Срещал ли сте информация, че металите могат да се преобразуват, както твърдят алхимиците?

К.Г.: Да. Когато нацистите създавали обратно възстановени космически кораби, модели, базиращи се на предадени им извънземни кораби, те открили, че в средата на колоната вътре в летателния апарат, се намира живак или някакъв вид галий. В тръбички вътре в тях живакът се въртял в противоположни посоки и към него се прилагало електрическо поле с високо напрежение. Това било част от процеса на електрогравитация.
Когато се опитвахме да възпроизведем този процес, ние използвахме обикновен живак. Ако към живака се приложи електрическо поле с високо напрежение, той се превръща в злато. То изглеждаше като някакъв вид корал. Златото се превръщаше в нещо, което приличаше на корал.

Д.У.: Полученото вещество проверяваше ли се химически? Потвърждаваше ли се, че това е злато?

К.Г.: Да. Учени възпроизведоха процеса в университет, взеха малко количество живак, приложиха към него електромагнитни полета с високо напрежение и живакът се превърна в злато. 

Д.У.: Ето още един интересен аспект. Когато се запознаваме с науката за вихровите точки на Земята - лей-линиите ... Имам няколко инсайдера, които казваха, че алхимичното преобразуване... За да работи както трябва в естествено място на Земята, трябва да се намираме на една от тези конкретни точки. Това е нещо, свързано с физиката.

К.Г.: Такива възлови точки са места на входове в портали и изходи от тях. Около планетата има решетка, всяка от възловите точки има аспект, може би свързан с кристален камък и той създава електрическа връзка между космическата мрежа и възела.

В зависимост от това, къде се намира Слънцето, и благодарение на въртенето на Земята, в различни точки електрическата връзка търси пътя на най-малкото съпротивление. И там ще се отваря портал.

Д.У.: Хм. Тогава, знаейки за решетката и за това че конкретни планетарни синхронизации активират портали, древните хора са можели да определят времето, когато се отварят порталите.

К.Г.: Горе-долу е така. С порталите е свързано огромно количество електромагнетизъм с високо напрежение, затова такива места са се използвали за много цели.

Д.У.: Вие някога чувал ли сте някой да описва идеята за алхимическия процес? Работил ли е във Вашата ТКП някой от високопоставените членове на тайните общества? Запознат ли сте с идеята, че тялото е подобно на олово и то трябва да се трансформира?

К.Г.: Да. С алхимия се занимаваха много инженери и учени, с които работех. Те говореха за преобразованията, но тогава аз не се интересувах от това. Повече се фокусирах на други неща. Тайните общества са добре запознати с тайните учения. Мисля, че в тези тайни учения има детайлна хронология на това, което реално е ставало на планетата в периода на последните няколко цикъла.

Д.У.: Как мислите, някои текстове, конфискувани от Библиотеката на Ватикана от египетската Александрийска библиотека, дали са съдържали информация за това?

К.Г.: Да, безусловно. Цялата информация от Александрийската библиотека е била иззета и преместена във Ватикана. Там в много ръкописи от различни части на света се намират сведения за слънчево изригване или за някакво слънчево събитие.

Д.У.: В много религии и древни духовни учения се е запазила информация за слънчевото изригване, а в библиотеката на Ватикана са скрити много повече сведения, които сме загубили?

К.Г.: Уверен съм, че големи подробности за това, което става по време на процеса, се пазят там и не само там.

Д.У.: Ясно. А сега нека се запознаем с някои цитати от “Закона за Единството”, за това, което Ра нарича “събиране на реколтата”. “Законът за Единството” обикновено описва този процес като “събиране на реколтата”. Вероятно този израз е взет от библейски цитат, където се казва: “Така ще бъде при свършването на века: ... ще отделят злите от средата на праведните”...

Законът за Единството” е голяма главоблъсканица. Кори, съществата, с които Вие контактувате, какво казват за “Закона за Единството” и за своята връзка с него?

К.Г.: Те казаха, че са отговаряли за доставянето на тази информация.

Д.У.Сините Авиани?

К.Г.: Да, Сините Авиани. Когато ги питах за това... Те казаха, че са ни дали “Закона за Единството” като средство за разширяване на съзнанието.

Д.У.: Вие споменахте също, че когато започнахте да го четете, при общуване с Вас техните формулировки и словесно изразяване са се изменили.

К.Г.: Да. Отначало много неща ми бяха непонятни. Обикновено те използват език, който да е разбираем за човека, с когото общуват. Когато най-после успях да прочета “Закона за Единството”, при общуване с мен у тях се появи абсолютно нов речников запас. Това разшири общуването, а на мен ми позволи да разбирам повече от това, което казваха.

Д.У.: Значи след като прочетохте “Закона за Единството”, техните изказвания са започнали да звучат като в него?

К.Г.: Да, те започнаха да говорят точно така. 

Д.У.: Какво е тяхното мнение за качеството на свършената работа във връзка със “Закона за Единството”? Казвали ли са, че информацията е предадена точно? Споменавали ли са за някакви грешки?

К.Г.: Не, всичко се е предавало точно, но е преминавало през изкривявания на записващите хора, т.е. сведения от шеста плътност са се доставяли през филтъра на по-ниска плътност. Това винаги се случва.

Д.У.: Т.е., по-рано Вие не бяхте чел “Закона за Единството” и Ви е било трудно да разберете какво се случва. Сега съм сигурен, че Ви е ясно, какво пишат за него много хора. В него има закодирани твърдения, които трябва да се разшифроват. Затова бих искал да видим какво са казали в действителност и да го обсъдим, изхождайки от получените от Вас знания.

И така, да започнем. Дон Елкинс започва новия контакт. Интересуват го измененията на планетата. Иска да разбере за катастрофите, очаква някакво събитие.

ИЗМЕНЕНИЯТА на ЗЕМЯТА 

Сеанс 1 въпрос 9Въпрос: Можете ли да коментирате бъдещите планетарни изменения в нашата физическа реалност?

Ра:… измененията са много банални. Ние не се вълнуваме от условията, в които преминава събирането на реколтата.

Интересно, Ра не иска да отговаря на въпроса, защото го смята за тривиален. Как мислите, защо Ра не е заинтересован да обсъжда тази конкретна тема?

К.Г.: При доставянето на информацията те повече се интересуват от нашата реакция, как можем да предаваме сведения през нашите изкривявания. Разбира се, в процеса на предаване на информацията Ра вижда всичко на 3-4-5 стъпки напред, защото те разглеждат времето по друг начин. Те гледат на нещата на съвсем друго ниво.

Ние разглеждаме всичко като случващо се в линейно време. Виждаме какво вече се е случило, какво се случва сега и правим предположения за това, какво ще се случи в бъдеще. А те екстраполират всичко. Те виждат всичко едновременно. Опитвайки се да общуват с нас, нашето понятие за времето им се струва странно.

Д.У.: Как мислите, защо Ра винаги ни нарича “съвкупност ум/тяло/дух” вместо да използват думите “човек”, “субект” или “личност”?

К.Г.: Те не искат да се фокусираме на егото. Те искат да се съсредоточим на единството, на колектива, а не на единичното его, което се сражава или конкурира с всяко друго его.

Д.У.: Да, ние гледаме на себе си като на тяло, като на отделна личност...

К.Г.: Когато Ра гледа на нас, той вижда всичките три съставляващи – ум/тяло/дух. Аналогично, те ни виждат в различни времена и на всички нива. Ра предпочита да общува с нас предимно на нивото на Висшия Аз. По-голямата част от общуването става на нивото на Висшия Аз. И само Висшият Аз решава с какво е готово да се справи егото и по какъв начин трябва да му се доставя информацията. Именно на това ниво общуват с вас позитивните същества и съществата от по-висока плътност.

Д.У.: Т.е., могат да съществуват цели нива, до които обикновено нямаме достъп? И Ра се опитва да ни помогне да получим достъп до тези наши части?

К.Г.: Те се опитват да помогнат отново да обединим всичките различни части.

Д.У.: Кори, може би знаете, че около две години аз живях с хората, които са приемали информацията от “Закона за Единството”. Карла ми каза, че те са махнали някои сведения, не са ги включили в нито една от четирите книги. И едва когато Тоби Уилок направил повторно прослушване на оригиналните ленти и записал всичко съвсем точно, се появил този цитат.

ПОТЪВАНЕТО НА ЛЕМУРИЯ

Сеанс 10 въпрос 15Въпрос: Аз питах за появата на цивилизацията на Атлантида и Лемурия, кога са възникнали, откъде са дошли?

Ра: Това не е една цивилизация, а две – Лемурия и Атлантида. Отначало нека да разгледаме същностите Му.

Кори, какво мислите за това, че Атлантида и Лемурия да две различни цивилизации. 

К.Г.: Безспорно. Да, в програмите това вече е ясно от известно време.

Д.У.: Лемурия е повече тихоокеанска култура?

К.Г.: Да, предполагам, по-близо до Азия. Виждал съм тази информация. Сведенията за нея са общодостъпни.

Д.У.:

Ра: Бидейки същности с доста примитивна природа, те са имали доста напреднали духовни способности.

Кори, Вие срещал ли сте примитвни същества, но които имат много напреднали духовни способности?

К.Г.: Да. Когато множество разни същества станат достатъчно духовно развити, те престават да се интересуват от светски неща. Мисля, че това са случва и сега в нашия свят, с хората в духовните сфери, такива като Тибет. Те повече се фокусират върху развитие на съзнанието, отколкото да си купят “Ферари”.

Д.У.: Искате да кажете, че когато човек има развити духовни способности, не му трябва технология?

К.Г.: Тя е просто безполезна. Такива хора се съсредоточават върху други неща.

Д.У.: Ясно. И така, имаме същества, в някакъв смисъл примитивни, но високо развити духовно. После се казва:

“Тяхната цивилизация беше част от сегашния Велик Цикъл и е възникнала в началото на първия цикъл, приблизително  преди 53.000 ваши години.

К.Г.: Приблизително в този период са дошли Пре-адамитите. Освен това, след тяхното идване е започнал цикъл на катастрофи и те е трябвало да се справят с това. После започнал още един цикъл, преди около 12.000 години.

Д.У.: Как мислите, могло ли е да се случи така, че Лемурия да е била отделна култура, която все още пребивава на Земята? Тя се е отличавала с много напреднала духовност в сравнение с пристигналите на планетата Пре-адамити.

К.Г.: Да. В онези времена на Земята са се намирали няколко групи хора. Планетата се използвала като зона за бежанци в различни периоди. Премествали са хора тук или за кратки периоди от време, или завинаги.

Д.У.: Не е ли удивително, че тази дата е много близка до датата, получена от хората на ТКП във връзка с появата на Пре-адамитите?

К.Г.: Да, това определено е интересно съответствие. Макар че не съм уверен как са взаимодействали лемурийците и Пре-адамитите.

Д.У.: В това отношение в “Закона за Единството” има редица твърдения. Приблизително по това време са възникнали проблеми, които са довели до необходимостта от катастрофа. Не се уточнява какви са били проблемите, но ги е имало. И това е учудващо, защото се вмества във времевите рамки на 53.000 години.

”Това беше цветущо и безопасно място, докато не потъна в океана в резултат от прегрупиране на теконичните плочи на Земята, а не поради техните действия.”

Каква е могла да бъде причината за необходимост от катаклизъм?

К.Г.: Обясниха ми, че Земята преминава през процес на Възнесение, който се придружава от различни изменения и процедури. Лемурия потънала, макар че лемурийците не са направили нищо, за да провокират такова събитие. Казвали са ми, че във всеки цикъл стават всякакви катастрофални събития. Това е като нарастваща болка, през която преминава Земята, а не че планетата се опитва да се изчисти от нас. Тя просто преминава през този процес. И понеже сега, в края на епохата, Земята отново преминава през аналогичен процес, следва да се очакват подобни катастрофи - земетресения, цунами и пр. Но всичко това не е насочено против човешките същества, планетата не се опитва да ги разруши. Просто тя преминава през този процес, а ние имаме късмета да сме на планетата сега.

Д.У.: Когато идва цунами, не е задължително да седим и да чакаме неизбежната смърт, като квачка върху яйцата. Сигурно има някакъв вид космическо спасение.

К.Г.: Да, и освен това не е задължително да е всемирно цунами. Може би бурята ще се ограничи до отделни региони. Т.е. в различни региони може да се случват различни неща.

Д.У.: Да. Затова съвсем не е задължително мирният народ на Лемурия да е загинал в резултат от потоп. Вероятно дружествените същества са го преместили, така че да не преживява катастрофата.

К.Г.: Предполагам, че наред с развитата духовност те са имали способност за ясновидство и техните религиозни водачи може би са ги предупредили.

Д.У.: Да. И те са могли да напуснат региона на потъването. Веднага след това се казва:

Тези, които оцелели, се разселили по различни места - тези, които наричате Русия, Северна и Южна Америка. Индианците са потомци на тези същности.”

Нима това не е интересно?

К.Г.: Да, особено когато отново се връщаме към легендите на Хопи. В тях се разказва, че отначало ги преместили в Гранд Каньон, а оттам мравешкият народ ги отвел за дълго, за цели поколения, под земята, за да оцелеят в огромния катаклизъм на Земята.

Д.У.: Освен това, като гледаме индианците и азиатците, виждаме някои сходства А традиционното обяснение за сходството е такованякога между Аляска и Русия е имало суша и всички, които искали да попаднат в Америка, минавали по този мост.

К.Г.: Да. Неотдавна разговарях със старейшина от племето Зуни. Беседвахме за пророчеството на Хопи и за това, че мостът отново ще се появи. Той каза: “Не, ние не сме минавали по земен мост. Ние сме се вдигнали изпод земята с помощта на пещери. Под океана се намира мрежа от пещери, ние сме дошли през тях. Това не е било миграция по повърхността”. Макар че техните легенди са пълни с разкази за придвижвания по повърхността.

Д.У.: И така, Ра казва, че в края на епохата стават изменения във вид на катаклизми...

Добре, продължаваме с цитатите.
Сеанс 21 въпрос 25Въпрос: Преди колко години Лемурия е пострадала в катастрофа?

Ра: Преди приблизително 50.000 ваши години.

Това са точно два 25.000-годишни цикъла.

Първите признаци се появиха преди около 53.000 ваши години. Разрушението завърши в последния малък цикъл на първия мастър-цикъл.

Ра разказва за необходимостта от катастрофа и че първите признаци се появили преди приблизително 53.000 години. Тези цифри са много близки до момента, към който Вие отнесохте крушението на космическия кораб на Пре-адамитите.

К.Г.: Да. Пре-адамитите са претърпели крушение и са пребивавали на планетата известно време, преди да се случи още един катаклизъм, който трябвало да преживеят.

Д.У.: Водещият инсайдер на Хоугланд каза, че след пристигането на Пре-адамитите на Земята, в района, който сега наричаме пустинята Сахара, те развили много технологично напреднала цивилизация. Ако се спуснем на 12-120 м под повърхността на пустинята, там се намират буквално тонове останки от тяхната цивилизация, включително много големи статуи...

К.Г.: Тир-Еър показваше, че когато Земята преминава през трансформация, се появяват супервулкани, вулканичната дейност се усилва. Нараства броят на земетресенията. Бурите стават по-енергизирани. Всичко това се “връзва” с това, което става в края на циклите.

Д.У.: Може ли да прави такива неща и слънчево изригване? Може ли в края на слънчев цикъл в Тихия океан едновременно да изригне супервулкан и да възникне цунами?

К.Г.: О, да… Ще стане не само изпускане на плазма от Слънцето. Ще се изпускат огромни електромагнитни вълни. Когато те достигнат Земята, те ще взаимодействат с електромагнетизма на планетата и нещо ще започне да се случва. Ще започнат измествания на земната кора, земетресения, изригвания на вулкани... Земята ще се върти в космическите енергии като динамо, цялата енергия ще влиза в земята.

Д.У.: Иска ми се да завърша този епизод с фрагмент от забележителни научни данни. На археолозите е добре известно, че когато намират човешки останки на възраст над 50.000 години, до тях не се намират никакви религиозни церемониални обекти, тогава не е имало и никакви напреднали инструменти. След това, преди 50.000 години става нещо и археолозите признават това. Това се случва спонтанно по целия свят, преди 50.000 години. Хората започват да демонстрират религиозно поведение. Възниква изкуство, появяват се по-сложни оръдия на труда. По-добро облекло, по-сложно оръжие. Приблизително преди 50.000 години, с всеки обитател на Земята се е случило нещо грандиозно.

К.Г.: Расширило се е полето на съзнанието. Изведнъж сме получили достъп до абсолютно нов спектър на съзнанието. Когато се изкачвате в плътностите, това основно се изразява в повишаване на съзнанието. Т.е. благодарение на слънчевото изригване хората са получили колосално разширяване на съзнанието.

Д.У.: Тогава може да се предположи следното: когато Пре-адамитите са попаднали тук за пръв път, нашата планета в известен смисъл е била Планета на Маймуните?

К.Г.: Напълно возможно.

Д.У.: Аборигените не са имали дори основи… Никакъв език, никакъв вид религиозно поведение, никакви по-развити оръдия на труда. Те са били крайно примитивни.

К.Г.: Такова нещо винаги може да се случва между циклите. Например, като в Лемурия и Атлантида. Атлантите напълно биха подхождали за ролята на Пре-адамити. А лемурийците, изглежда, са били много по-развити духовно.

Д.У.: За съжеление всички свидетелства са загубени. Останало е само това, което позволява да се предполага, че другите хора на Земята са били много-много примитивни.

И така, с нас беше Кори Гуд. Разсъждавахме за тайните на алхимията и някои цитати от “Закона на Единството”. Благодаря за вниманието.

Източник:

http://divinecosmos.e-puzzle.ru/page.php?al=373

 




Гласувай:
2



1. milady - и аз ти Благодаря многоо..
23.10.2017 22:12
Дейвид Уилкок е мой пръв Учител..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2570715
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол