Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2018 10:29 - ДИСКУСИЯ ЗА СПРАВЯНЕ С НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.
Автор: medecine Категория: Новини   
Прочетен: 1250 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българската медицина днес е на много добро равнище:

Тя притежава и ползва всички технически постижения.

Характеризира се с изключително лесна достъпност до високо специализирана дейност – от часове, до няколко дни.

 

Има два принципно различни начина на ръководство на системите:

1. Саморегулация (биологичната) – системата на обратната връзка – автоконтрол – търсене и предлагане.

2. Система на централизиран контрол, която работи предимно на принципа на наказанията.

 

Моля не натискайте и не раздрусвайте здравната система, нищо че не удовлетворява нашите желания. Трябва да се успокои системата – персоналът трябва да разбере че няма да бъде изгонен и оставен гладен, а пациентите - че ще получат грижа.

Предоставете право на избор, предложете успоредни варианти:

1. Нови успоредни източници на финансиране.

2. Тези източници могат да не работят с клинични пътеки.

3. Твърди лекарски заплати. Неколкократно по-високо възнаграждение на медицинския персонал и този факт да се приеме от българското общество – в противен случай ще платим дори и повече в страдание и гняв, поради безизходицата.

A. Незабавно трябва да се спаси „малката болница“, да се ускори образованието на медицински сестри, да се възстанови значението на първичните медицински специалности.

B. Още от следващата финансова година държавните служители да заплащат здравно осигуряване, да се създадат координационни съвети, да се стабилизира управлението, да се прехвърлят дейности и средства от болничната към доболничната дейност.

Принцип на терапията: По-добре е да не видим далечните резултати от нашите усилия (в бъдещето), отколкото непосредствените последствия от нашето бездействие!

Проф. д-р Захарий Кръстев



Гласувай:
1



1. olivie - скъпи ТЕРБерасте,
20.05.2018 11:08
ако знеше колко си примитивен веднага щеше да се гръмнеш...
цитирай
2. morskipesni - OT GERMANIA
20.05.2018 16:04
TE HORATA SA GO IZMISLILI!!!!!!OT 10 GODINI SYM V NEMKKATA MEDICINA I MOGA DA KAZHA SAMO TOVA. VSQKAKYV DRUG KOMENTAR E IZLU6EN, A NAPOITELNI "RAZSYWDENIQ" PO TEMATA SA ZAGUBA NA VREME.
цитирай
3. medecine - бистра б
28.05.2018 22:33
1. имам питане: защо хора,които не се Грижат за здравето си- наднормено тегло,пушачи и др- аз да им плащам лечението. защо няма бонуси за тези , които инвестират в собственото си здраве един от основните проблеми е липсата на лична отговорност за собственото здраве

2. защо не се промени системата на работа: ще ти дам пример- в САЩ една група/фирма анестезиолози обслужват няколко болници. у нас не е така. Какво става с телемедицината ???
3. защо не се намали времето в болници това сигурно не е хуманно.
4. защо в други страни специалността се подновява на всеки 1о години
ИЗЦЯЛО СЪМ СЪГЛАСНА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ ЗА ДРУГИ СТРАНИ.ИНВЕСТИРАМЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ДРУТИ СТРАНИ
цитирай
4. medecine - konkurent
28.05.2018 22:36
Здравей!

Определено тя е права за небрежните хора – но аз бих казал, че тя, ако е възможно, да определи/измисли деликатната система, по която трябва да стане наказването за небрежност(лакомия, влечение към алкохол и др.) Ясно е, че това ще добавя към бюджета на здравеопазването, ясно е че трябва да има премии за добросъвестни и обратното – наказателни точки… Освен това, не можем да каем, че бедните хора злоупотребяват със здравето си (макар, че обикновено това е така), защото не трябва да харчат мизерните си средства за цигари, алкохол, дрога и жени…ха-ха…

цитирай
5. medecine - sevdalin n
28.05.2018 22:38
Посланието е чудесно!Подписвам го и го разпространявам.Имам едно допълнение, което мисля може да помогне на болното ни здравеопазване. Трябва да се лобира за ускорено създаване на ЛЕКАРСКА КАМАРА!!!!!!! Ако я има нещата за здравето няма да се решават от "кашавия" лекарски съюз, от министри и банда от мошеници свързани с фармацевтичната индустрия...........Камарата ще внася директно в Народното събрание предложения какво да се прави........Е, има сигурно и други неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: medecine
Категория: Новини
Прочетен: 9965
Постинги: 15
Коментари: 9
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031