Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 17:39 - Истината! Ето от какво се прави маргарин (Видео)
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 4758 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 29.07.2014 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истината! Ето от какво се прави маргарин (Видео) Въпреки че от години не спират да убеждават, че от консумацията на маргарин има полза и той е едва ли не два пъти по-полезен от маслото и е отлична негова алтернатива, истината бавно и сигурно излиза наяве. И повярвайте ни — няма да ви хареса!

Приготвянето на тази храна се получава чрез процес, който прилича удивително на процеса на създаване пластмаса.

Основните съставки за производството на маргарин са евтини масла със съмнително качество, получени от соя, памук, цвекло, петрол и от части от царевица.

Добре е да се отбележи, че соята е доста опасно растение, тъй като в момента 98 процента от реколтата на соя е ГМО. Памукът е едно от промишлените растения най-често лекувани с отровни пестициди и инсектициди, а царевицата се счита за опасна заради ГМО производството.

image

Популярният маргарин далеч не е безобиден

Едва ли знаете, но маслото от семената на памука е една от съставките на маргарина и по никакъв начин не трябва да се консумира от човека. В нерафинирано състояние то се използва като пестицид поради токсините, чрез които памукът се предпазва от насекомите. Семената от памук, съдържащи голямо количество мазнини известни като Омега шест мастни киселини, които могат да причинят възпаление и запушване на кръвоносните съдове, пише mkd-news.com.

Тези мазнини са известни с това, че създават запушване на кръвоносните съдове и предизвикват сърдечно-съдови заболявания. Риск носи и маслото на растението цвекло, което е популяризирано през последните години и намира място в производството на маргарина. Маслото от рапица е вкусно, но всъщност е изкуствено овкусено, за да се притъпи истинската му миризма.

Това масло предизвиква недостиг на витамин Е в организма и намалява силата на клетъчната стена. Освен това предразполага към алергии, лесно се разваля и причинява астма и бронхиални проблеми.

След като разбъркате всички масла в тях се добавя и прах от никел, който служи като катализатор в процеса на хидрогенизиране и комбиниране на трансмастните киселини.

При процеса на хидрогенизация масла уж се пречистват чрез добавяне на вода с висока температура, а именно тогава се използва и металния катализатор на прах.

Всичко това създава една твърда и стабилна мазнина, която успява да оцелее и при стайна температура.

След хидрогенизацията на тази маса истинският маргарин е една вонящи сиво вещество пълно с бучки.

За да се разтворят твърдите бучки, се добавят емулгатори, които приличат на сапун, а след това се разбърква цялата смес. След добавените емулгатори и унищожаване на бучките, маргарина преминава през парна баня под високо налягане и с висока температура, като вътре се добавят различни добавки, за да има придобие някакъв вкус и аромат.

След това маргарина се избелва, за да получи подходящия цвят, а самото избелване се извършва с помощта на химикали и прах от неопределена разновидност на глината.

След това се добавя жълт оцветител, който да помогне на готовия маргарин да прилича на масло. Добавят се още вещества за засилване на вкуса и различни консерванти.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. valben - Прав си, приятелю! Ето и нещо от мен за маргарина:
29.07.2014 17:51
При производството на маргарин в процеса на втвърдяване на растителните масла, се образуват транс-мастни киселини, които увеличават "лошия" холестерол и понижават нивата на "добрия" холестерол в кръвта. Основен източник на транс- мастни киселини в храненето (най-вече при децата) са чипс, снакс и твърдите маргарини, използвани при производството на сухи пасти, десерти, вафли и др.
цитирай
2. nikikm - 1. valben - Прав си, приятелю!
29.07.2014 22:30
От доста,бих казал години,се опитвам да кажа на хората неща,които съм научил от други:
А, именно и простичко казано: Маргаринът е течна пластмаса!И че разликата между маргарина и опаковката е ...само една молекула! Може и да ви е вкусен,може да мажете филийки на децата си с него!Вие си знаете и вие си отговаряте за глупостта и отровителството на собствените си деца! Аз не мога да ви съдя! Има си Бог,а Той вижда! Прощава много,но не вярвам да ви прости това! да храните децата си с маргарин и пакетирани храни-боклуци от моловете!
цитирай
3. truthful - То комай в българските магазини и ...
30.07.2014 00:15
То комай в българските магазини и молове няма храна, която да не е набутана с излишна химия. Трябва да се запитаме защо е така? Нима не може без химията? Отговорът е че може и така си беше преди демокрацията. Но виждате ли в "демократичното общество" храната трябва да е "посолена" здраво с консерванти, да се сменят из основи бактерии, рецепти, стандарти, да няма ред и ...ната му на народа, защото тази химия сложена вътре и сменените рецепти, стандарти означават само едно: СЕЕНЕ НА БОЛЕСТИ И ПРЕЖДЕВРЕМЕННА СМЪРТ! А това означава недочакване на пенсия и потъване на осигуровките, които трябва да плащате ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Но както винаги българите това не ги интересува, то просто не важи за тях! те живят на друга планета едва ли не и това не ги касае, дааа...!?
цитирай
4. nikikm - 3. truthful - То комай в българските магазини и ...
30.07.2014 23:28
Няма как да ти отговоря приятелю,защото просто съм съгласен...с всичко,което си написал!
цитирай
5. truthful - За стандарта на млечните продукти
02.08.2014 10:07
Стандартът се отнася за кисело мляко, произведено от овче, краве, биволско, козе мляко или смесено мляко чрез заквасване със симбиотични култури, произведени в България от щамове Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които са изолирани в България и неподлагани на генетична модификация.
Обърнете внимание - STREPTOCOCOUS THERMOFILUS, а и бактерията май не е бацилус булгарикус!? Направете си изводите! Защо трябва да сменяме стандарта и бактерията, когато те си бяха от хубави по-хубави. Да вярно, няма крави, кози, овце както през социализъма, но защо ги смениха? Такива са изискванията от ЕС, който знаем на кого е подчинен. Същото е при хляба, колбасите, напитките. А като прибавим всеобщото отравяне с hazmat материалите в кемтрейлса, с който ни пръскат вече започна 9-та година!!! нещата никак на се розови. Само че българина продължава да не вярва и гледа "умно" като му говориш и показваш тези неща. Да те са за вцепеняване, но явно на някои им действа БЛОКИРАЩО В МОЗЪЦИТЕ И не им позволява да излязат от заблуждението. Те просто не желаят да си отворят очите, макар че всичко е пред тях и няма нещо скрито. Скрит е единствено ЗАМИСЪЛА, до който те не желаят да стигнат. Смеят се на тези неща и това показва тяхното безсилие и примиренчество, като че ли ще имат 100 живота. Скъпо ще им излезе, но за сега им е смешно и налудничаво. Ще повярват може би един ден, но .... ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19792343
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930