Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 23:37 - НЕ НА ЕС, ДА НА БЪЛГАРИЯ
Автор: gumnerov Категория: Политика   
Прочетен: 2645 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Все по-ясно е, че идеята за един общ Европейски съюз е тотално компрометирана. Поне в този вид на съюза, с тези лидери, с тези кукловоди и с погубващата зависимост на Стария континент от неговото проклятие - САЩ.
Скоро Европа ще бъде различна. Ще бъде доминирана от араби и негри, християнството ще е на отмиране, а старите морални устои ще бъдат заменени от принципите на консуматорското общество. Да, старата Европа ще изчезне и ще се превърне в колония. Икономическа колония на Китай, военна колония на САЩ и демографска на Африка.
България няма място в една подобна Европа. Не и ако иска да оцелее!

Ще кажете, че днес страната ни е зависима от членството ни с съюза, че получаваме помощ от там.
Да, ама не!
Днес България е нетен донор на Европейския съюз. Признават го с половин уста дори финансовите ни министри. Какви са цифрите ли? Ето ги:

От влизането в ЕС до началото на 2012 година България е загубила над 6.2 милиарда лева.

Това са наши пари, които са отишли в Брюксел. Следва подробен разчет:

       До 2012 година реално са дадени от Брюксел на България малко под 8.2 млрд. лева. Тази сума е обща от всички оперативни програми.

       Загубите ни от членството в ЕС до края на 2011 г. - 14.45 млрд. лева. В това число:
- Вноски в Бюджета на ЕС - 3.3 млрд. лева
- Загуби от повишените заради изискванията на ЕС акцизи върху горива и тютюневи изделия - 7.4 млрд. лева
- Загуби от пропуснати мита заради членството в ЕС - над 750 млн. лева
- Загуби от затворените заради членството в ЕС трети и четвърти блокове на АЕЦ-Козлодуй - Над 3 млрд. лева.
   
   Тук не съм включил още загубите за населението от акцизите върху алкохола, от променените регулации довели до повишени разходи за фирмите /напр. аспирациите в заведенията - над 50 млн. лева/, от от задължителното въвеждане на 20% производство на зелена енергия, от санкциите срещу Русия, от бежанците, които сме длъжни да приемаме и тн. Истината е, че реалните загуби /преки и косвени/ са несъизмеримо по-големи и трудно могат да се изчислят.
 
   В същото време:
   Чиновниците на заплати към Европейския парламент са 47 500 човека. При това само в Брюксел. Всеки от тях взема СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 15 000 ЕВРО.
   Ето за какво отиват парите ни от вноските в ЕС..
   
   И вместо благодарности, към нас се отнасят пренебрежително и обидно.
   Ние имаме най-ниските субсидии в ЕС.
   Към нас Брюксел има най-тежките изисквания, които не позволяват да се усвояват парите от уж се отпускат за нас от еврофондовете. Всяка година България връща над 50% от парите, които уж се отпускат от Европа за нас. Причината са поставените ни непосилни условия от ЕС.
   И какво излиза - бедните българи плащат сметките на богатите европейци! Аз смятам, че това не е справедливо и може да се промени. Стига политиците ни да не са мишки, а мъже и истински българи!

Въпросът е защо България трябва да стои в един съюз, който й носи само негативи, унищожава икономиката ни, пълни страната ни с бежанци, кара ни да въвеждаме санкции, толерира малцинствата и подменя историята ни.
Аз мисля, че не е нужно да останем там. Опитахме, опарихме се и сега е време да си вземем шапките и да си заминем.

Докато можем.



Гласувай:
6



1. tomcat2 - Присъединявам се към призива ви ...
12.01.2015 23:53
Присъединявам се към призива ви господине,вие сте патриот и разумен човек!
цитирай
2. aboychev - ИМИТАЦИЯ
13.01.2015 08:30
ДВАМА ИДИОТИ
ИМИТИРАТ
ПАТРИОТИ
цитирай
3. georgesavoy - хайде
13.01.2015 15:11
време е да го почваме
цитирай
4. x2012x - Благодаря за подкрепата !
13.01.2015 21:05
България няма място в ЕС и трябва да бъде независима и да се възроди ! Враговете ни са много , но вярвам ,че ще им дойде справедливо възмездие за цялото сторено зло ! Вярвам в Българите ,че ще осъзнаят пагубната роля в ЕС и НАТО ! Благодаря Ви , че милеете за България и отваряте очите на българите ! Бог да Ви закриля !
цитирай
5. jelezov - Изцяло подкрепям идеитe, изложени ...
14.01.2015 13:17
Изцяло подкрепям идеитe, изложени в постинга. Тяхното пропагандиране е благородно дело. За подсилване на силата им на въздействие, ще допълня два момента.
Първо. Печалбите, които чуждестранните собственици на средства за производство и концесии в България, по моя приблизителна оценка, надхвърлят 12 млрд. евро годишно.
Второ. Същността и причините за това политико-икономическо състояние на страната може да се разберат чрез фундаментална съвременна марксистка теория. Такава вече съществува като творческо развитие на Марксовото учение. Според нея, след разпадането на класическата колониална система на капитализма Светът се раздели на Център, в който влязоха развитите капиталистически държави и на Периферия и Полупериферия. Това делене на бедни експлоатирани и богати експлоататори е валидно както за индивидите и класите вътре в отделната национална държава, така също и между държавите. То е иманентна специфика на капитализма. Без него съществуванието му е невъзможно.
След 1989 г. България изпадна в Периферията на капиталистическата свят-система (по И. Уълърстейн). Приемането й в ЕС институционализира това й качество. Днес и в близкото бъдеще единствено условие България да тръгне по пътя на бърз икономически, социален и културен просперитет е излизането й от ЕС и присъединяването й към някое от новите междудържавни обединения с изразена антикапиталистическа и антиамериканска насоченост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gumnerov
Категория: Политика
Прочетен: 19570
Постинги: 9
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031