Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 14:27 - ЗА КРЪСТЮ МУТАФЧИЕВ, АННА ЗОГРАФОВА И БОГИНЯТА БАСТЕТ
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 12529 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2013 17:53


ЗА КРЪСТЮ МУТАФЧИЕВ,
 АННА ЗОГРАФОВА
И
БОГИНЯТА БАСТЕТ 
Богинята Бастет и тайнствената Странджа
КУЛТЪТ КЪМ ВААЛ И АСТАРТА - ИЩАР /АЩОРЕТ/ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ Е БИЛ ПОЗНАТ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ - В СЛУЧАЯ НА БАЛКАНИТЕ СЕ ПРЕДПОЛАГА,
ЧЕ Е ИМАЛО ДРЕВНО МИСТЕРИОЗНО ПОГРЕБЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА НЕВЕРОЯТНАТА СТРАНДЖА ПЛАНИНА - СВЪРЗАНА С ТОЛКОВА МНОГО ТАЙНСТВЕНИ МИСТЕРИИ И ЗАГАДКИ. СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЕКТА КРАЙ ГРАД МАЛКО ТЪРНОВО!

imageimage  
 
Информация на Таня Динева   ПО КНИГАТА НА КРЪСТЮ МУТАФЧИЕВ "ХОМО САПИЕНС ЗА ПРОИЗХОДА НА ХОМОСАПИЕНС" 

С ПРЪВ РЕДАКТОР АННА ЗОГРАФОВА ,
КОЯТО ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ПИСАНЕТО НА КНИГАТА БЕ ПОКАНЕНА ОТ НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ Г-Н КУБРАТ ТОМОВ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНГРЕС ПО ПСИХОТРОНИКА ПРЕЗ ЮНИ 1991 Г. В СОФИЯ, ПО ВРЕМЕ НА КОЙТО ЗАЩИТИ ТЕЗА ЗА ДРЕВНО БИБЛЕЙСКО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ. ТОГАВА ДОКЛАДЪТ Й БЕШЕ ОЗАГЛАВЕН "БИБЛЕЙСКИЯТ КИВОТ В ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ"   !         
Бастет (Баст) е богиня от Египетския пантеон. Тя е покровителка на радостта, любовта, плодородието и веселието. Покровителка е на бременните жени. Според едни източници тя е Слънчево божество, сестра-близнак на Хор, и следователно дъщеря на Озирис и Изида.
Според други е дъщеря и жена на бога на Слънцето Ра. Обикновено е изобразявана с тяло на жена и глава на котка. На Баст е дадено и едно от божествените очи на Ра във формата на Урей – змията на мъдростта.

Център на култа към Бастет бил град Бубастис, намиращ се на изток от делтата на река Нил. Там според Херодот се намира и един от най-хубавите храмове със статуя на богинята.

Името на тази богиня се свързва с една област в седловината Градище, близо до Малко Търново, в Странджа.

Всичко започва в началото на 1981 година с една карта, незнайно как попаднала в ръцете на иманяр от района. Според Красимира Стоянова, Ванга проявила интерес към тази карта и споделила някои неща, свързани с нея. Пророчицата разказва за каменен ковчег от черен гранит, скрит дълбоко под земята и изписан с непозната за нас писменост. Донесен е приди хиляди години.
"Дори и да намерят този саркофаг, няма да могат да разчетат писмото. А то е много важно! Защото с него е записана историята на света - две хиляди години преди нашето време и две хиляди години след него.
Този саркофаг е скрит по нашите земи от хора, които са дошли по вода от Египет. Вървели са с камили. Имало е роби, войници и висши началници. Една нощ при пълна тъмнина и при пълно мълчание ковчегът е бил спуснат надълбоко и зарит с огромно количество пръст, а хората, които са участвали в тази работа, до един са избити на мястото. Така тайната е запечатана с потоци невинна кръв, за да дочака времето, когато ще бъде открита, показана на бял свят и разгадана от хората. Това е едно хилядолетно послание с безценна стойност."- добавя Ванга.
Тя описва мястото, където трябва да отидат – близо до Малко Търново в седловината Градище в Странджа планина. Красимира Стоянова, с още четирима спътници, намира това място и го посещава на 4-ти и 5-ти май, както и казва Ванга. Там през нощта срещу 5-ти май, с появата на първия лунен лъч те имат мистично преживяване. На скалата пред тях се появява холографско изображение на две големи човешки фигури, които те определят като мъже. Единият е застанал прав, а другият, който и прилича на фараон, е седнал. Картината е изумителна и се запечатва дълбоко в съзнанието и.
Това е скалата, на която в определена нощ от годината се виждат странните фигури. Някои хора твърдят, че на мястото, за което говорим, има гробница на богинята Бастет и нейно изображение може да види. Пенсионираният учител по история Янко Харбалиев разказва:
"Това е богинята Бастет. Изобразена е като жена с всички атрибути - седнала, краката до коленете се виждат. С дълги коси, сплетени, както египетските фараони са си слагали косите. Главата й е на котка. Сега тук може да се види, но трябва човек да съзерцава много. И изображението й не всеки може да го види. Тук горе това габрово клонче е спуснато до земята, с една педя надолу и една на дясно. Като се загледа човек , може да види главата на богинята Бастет".
Според писателя Н.Фъртунов, Людмила Живкова още по време на специализацията си в Оксфорд през 70-те години се среща с висш представител на британското разузнаване МИ6. Той и съобщава, че с помощта на британските СДВ станции (станции за сканиране със свръхдълги вълни), в близост до седловината Градище в Странджа планина са открили кухина с удивително правилна кубична форма, което навежда на мисълта, че е от естествен произход.
В началото на април 1981 година под покровителството на Людмила Живкова е сформирана експедиция от петима души, между които ръководителя на служба "Културно наследство" Кръстю Мутафчиев и племенницата на Ванга - Красимира Стоянова. Скоро след това Людмила Живкова почива при странни обстоятелства и работата по разкопките е прекратена. Красимира Стоянова прави повторен опит да продължат с разкопките, но за съжаление - неуспешен. Скоро след това Кръстю Мутафчиев е осъден за злоупотреби и всичко приключва. След години двамата с Красимира Стоянова издават книги, но версиите им доста се различават. Според автора на "Хомо сапиенс за хомо сапиенс" по време на разкопките са открили находки с извънземен произход. Той лансира и идеята за гробницата на богинята Бастет на това място. Говори за ръкопис, наречен "Ребусът". Според Красимира Стаянова пък никога не е ставало въпрос за подобна гробница и за извънземни находки. Тя твърди, че са изкопали само една дупка и нищо повече. Казва, че истината за онова, което се намира скрито дълбоко под земята, ще излезе наяве тогава, когато му дойде времето. Когато хората са готови да приемат тази информация.
Сега вече почти всички участници в тази експедиция не са сред нас. Дали седловината Градище е свързана по някакъв начин с египетската богиня Бастет и дали и какво са открили участниците в злополучната експедиция, няма как да разберем. Тайнствената планина Странджа продължава да крие своите тайни.
ИМА!  ИМА Я!
 DI4
Странджа е една от наи-големите таини.живял съм там 10 години,познавам раиона и да ви кажа 4е наистина има доста забележителни места,от самата природа до разказите на местните за заровени съкровища от турско време и не само...за самото място и за съркофага аз също съм на мнение 4е си по4ива в околноста но още не му е време да бъде намерен.тва си е сериозна хава.........
Всеки древен еиптянин, вярващ в Бастет, би казал, че ако Бастет желаеше - щеше да си разкрие тайната пред нас. Коато някой заслужаваш, според боинята, влезе, ще открие нужното!!!
Към Ани - ТЯ Е ТУК ! ВИДЯХ Я!
Написано от КетАйя
Здравейте! Мога ли да получа малко по-подробна информация за една жена от Бургас, която се подвизава като Бастет?Не е ли това еврейката Марлена Ливио... Обожавам котки ,а и от скоро започнах да се интересувам от Бастет ,така че би ми било ужасно интересно да разбера нещо повече за нея!
 Към Ани -  ТЯ Е ТУК ! ВИДЯХ Я!
D:
Елате не в Бургас, а във Варна - квартал чайка - жената котка наистина съществува. Преродената богиня БАСТЕТ е тя И със сигурност познава езика на котките
БАСТЕТ
 fifins аз съм от малко търново носят се различни легенди за богинята бастет.Даже вратата на предполагаемата гробница съществува но всички ги е страх и никои не смее да я отвори.Защото ги е страх
Историята Й звучи доста фантастично, но това не означава задължително, че тя е невярна. Има много неизвестни и фантастични неща, чието съществуване е неопровержимо. Онези, които не ги разбират, ги отричат, но това не означава, че тези неща не съществуват.Човечеството все още не е подготвено за тях - неговото сънание все още стои близо до животинското такова. Хората прекарват почти целия си живот в грижа за телата си, без да се досетят да се погрижат за душата си, която не умира заедно с физическото тяло, както мнозина си мислят. Много хора мислят, че живеят, но колко от тях се замислят над думата живот? Нима мислите, че хората живеят само докато са тук, долу на земята? Опитайте да си отговорите на всички тези въпроси и едва тогава казвайте, че Бастет е измислица. Има неща, които не могат да бъдат видяни,тъй като са скрити,но това не обезмисля ни най-малко тяхното съществуване. Ако не сте задали въпрос, няма как да получите и отговор...Не се страхувайте да питате...Не се страхувайте да мислите... Не се страхувайте от неизвестното, само защото в момента то изглежда страшно неизвестно за вас...
 ТЯ Е ТУК ! ВИДЯХ Я!
Ани: тА Е жена от Бургас,тя е БАСТЕТ наистина е тя познава езика на котките,общува с тях дори дива котка отива при нея видях го с очите си това!!Това е преродената Богиня БАСТЕТ а е толкова красива а очите и са като на котка магнетични,ако щете ми вярвайте това е тя,от дълго време се занимавам с египетските тайни и сега съм щастлива че я намерих тази изтория наново.
за изследванията на Кръстю Мутафчиев
Написано от анонимен, на 20-06-2007 00:28
Лично познавах бай Кръстю.Когато пишеше книгата за Бастет, надълго и нашироко разказваше преживелиците си, свързани с онова място и това, което е там. На тези разговори, освен мен, синът му Ивайло, присъстваше и Анна Зографова - журналист. Тя също е доста запозната с тази мистерия. Дори помагаше на бай Кръстю да редактира черновата на книгата си.
За Кръстю Мутафчиев
Никой днес не смее да разследва защо лежа в затвора Кръстю Мутафчиев и защо се наложи да гледа фасул в Правешко през последните си години и умря в немотия, въпреки че беше дълги години дипломат в Лондон и в Делхи - Индия и той донесе от там посланието на Махатмите от Кулу по нареждане на Людмила Живкова

 

 
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466376
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634