Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 22:45 - КОСМИЧЕСКИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ - ЧАСТ 2
Автор: lucecita Категория: Технологии   
Прочетен: 1905 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОСМИЧЕСКИ  ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ - ЧАСТ 2

Документален филм на руската телевизия РЕН:

http://www.youtube.com/watch?v=sMy6aE2LcyU&feature=player_embedded

Линк за първа част на превода:

 http://lucecita.blog.bg/technology/2013/01/15/.1042569

 

Съдържание на филма, свободен съкратен превод, втора част:

 
Илобранд фон Людвигер, астрофизик:

 «От времето на Айнщайн ние знаем и това, че пространството и времето са тясно свързани в пространство-време. Но и това не е всичко. Според мнението на много математици и физици съществуват още две допълнителни измерения, т.е. общо 6 измерения.

 За да е по-лесно за разбиране, капнете в чаша с вода капка мастило. Мастилото ще започне да се разтваря във водата. Ако снимате този процес, а после пуснете видеото в обратна посока, по-лесно ще си представите взаимодействието на измерение 5 и измерение 6, ако бихме ги наблюдавали в природата. И така, вие ще видите как се прибира синьото мастилено облаче - това е влиянието на петото измерение. А шестото измерение сочи точката на повърхността на водата - това място, на което ще падне мастилената капка. Т.е. те си взаимодействат винаги взаимно свързано. За да си ги представите, е нужна силата на въображението, защото те не могат да се измерят с нищо. Но те много приличат на времето.»

 Нещо повече, някои научни теории говорят за това, че в други вселени пространствено-времевите измерения може да са не 3 и дори не 4, а много повече, до 21. Колко удивителен може да е този свят, можем само да се досещаме.

Да се доберем до черна дупка, а значи да преодолеем тунела между вселените за човека от техническа гледна точка засега е абсолютно недостижимо.

Вячеслав Докучаев:

«Най-често тези проходи водят в една посока, т.е. през тази черна дупка вие можете да отидете в другата вселена и, ако там намерите друга черна дупка, която води към нашата вселена, можете през нея да се върнете обратно. Но ще се върнете, когато в нашата вселена ще минат не една година и не две, а примерно 100 милиарда години. И е трудно да си представим, какво ще видите, като се върнете тук. "

Но докато засега човечеството само мечтае да осъществи такова грандиозно пътешествие във времето и във вселените, не е изключено, че някой вече е успял да постигне това.

Учените не изключват, че неидентифицираните летящи обекти (НЛО), които се появяват в небето над земята, са междузвездни кораби на високо развита цивилизация, която се е научила не само да преодолява огромните космически пространства, но и да се премества във времето.

Андрей Тюняев, президент на Академията за фундаментални науки:

«Такива летателни апарати се наблюдават все повече и повече. Може би това са просто проявления на физическата реалност, като например някаква кълбовидна мълния – триъгълна? А може би това са някакви пътешественици във времето и пространството, например наши съседи, които са долетели тук на гости. Или може би това сме ние, но в състояние, когато летим в миналото, за да половуваме мамути, кой знае...»

Нещо повече, изследователите не изключват версията, че НЛО управляват не пришълци от други планети, а наши потомци, които ни наблюдават от бъдещето, и технологиите, които им позволяват да правят това, може би в скоро време ще разработи някой от нашите съвременници?

Вадим Чернобров:

«Може би те са ярко доказателство за това, че с времето може да се манипулира толкова лесно, колкото и с пространството и те са ярко доказателство за това, че нашите потомци вече са направили това, и не е важно кога те ще получат в ръцете си машина на времето – утре или след хиляда години – важното е, че те с тези машини на времето се появяват тук и сега, и в миналото, и в настоящето, и в бъдещето.

Но защо загадъчните пътешественици във времето само ни наблюдават и не установяват контакт? Опитвайки се да отговорят на този въпрос, експертите стигнали до невероятен извод: ако това са наши потомци, те спазват”принципа за ненамеса в миналото. Защото изменението дори на едно събитие в миналото по веригата ще причини и други изменения. И ако предположим, че човек се е оказал в миналото и се е намесил, например, в процеса на запознанството на своите родители, това може да доведе до това, че той изобщо няма да се роди.


Вячеслав Докучаев, доктор на физико-математическите науки:

"Машината на времето, която сега е овладяло човечеството и знае механизма как тя работи, работи само в една посока: може всяко нещо – от частицата до живо същество да го изпрати в бъдещето. Но не бива да го връща обратно. Това нарушава закона за причинността. Това е известният парадокс, че ако това би било възможно, то човек би се върнал в миналото си и може да убие баба си и дядо си. Тогава няма да я има майката, и тогава откъде съм аз?”

Ако пътешествениците във времето не са наши потомци, а представители на други цивилизации, то вероятно те са заинтересовани не от общуване с човешката раса, а само от нашата планета, като източник на ресурси или място на възможно преселване. Защото техните чуждопланетни бази по мнение на авторитетни учени нямат ресурсите, необходими за продължително пребиваване.


Илобранд фон Людвигер, астрофизик:

“Техните бази явно не се намират на планетите от нашата слънчева система. Ние сме добре осведомени за условията, които съществуват на тези планети, и знаем колко са враждебни тези условия за всяка форма на живот. Там има или много високи, или много ниски температури. И там не може да се развива никакъв живот. В същото време не е изключено, че в други слънчеви системи също има планети и на тези планети има живот. Това дори е много вероятно при толкова много обекти в нашата вселена.”

Ако това е така, то за такава напреднала цивилизация земляните са само примитивни същества, а нашите най-напреднали достижения на науката и техниката за пришълците са като детски играчки. И да се приближим до тях по ниво на развитието ние ще можем едва когато се научим да правим гигантски скокове във времето.

Вадим Чернобров:

“Как е възможно да летят с огромна скорост, как е възможно мигновено да спират и мигновено да тръгват под прав или под остър ъгъл и да променят траекторията си ... Прекрасно знаем, че такива ускорения и забавяния не са възможни в нашия свят. Но в този свят, където могат да забавят и да ускоряват времето и да манипулират с времето толкова лесно, колкото ние с пространството, е възможно всичко - могат да летят между звездите и тези полети няма да продължават хиляди години, а може би минути.”

Притежавайки такива свръхтехнологии, цивилизациите не само имат практически неограничени възможности, но и се намират на максимално ниво на безопасност. Те са способни да предотвратят или да избегнат всяка приближаваща се опасност  а можи летят между звездите и тези полети няма да продължават хиляди години  ао съществуват на тези планети

Вячеслав Докучаев:

“Ние живеем и се надяваме, че ще ни провърви, че няма да падне астероидът Апофис през 2036 г., питаме се дали няма да има страшно земетресение, дали няма да има глобална война или някаква екологична катастрофа, страшно изригване на вулкани, т.е. ние не контролираме ситуацията. А напредналите цивилизации напълно контролират ситуацията. Те могат да изменят орбитата на своята планета, могат да се преселят на друга звезда, могат да си направят изкуствена планета. Ние все още сме много далече от това.”

Но истинското пътешествие в бъдещето е реално още сега. То вече се осъществява в много институти по ядрена физика по целия свят. Нима човечеството все пак е изобретило машина на времето? 

 Това, което виждате, е наистина исторически момент. Това е реална машина на времето, създадена от руските физици. Наистина, експерименти за преместване във времето с участие на хора засега не се извършват.

 Вячеслав Докучаев:

 «Тези машини на времето са ускорители на частици. Всички са чували за големия андронен колайдер в ЦЕРН – той може да удължава живота хиляди пъти. Той реално прави това. По какъв начин? Ускорява частици - протони - до много големи енергии, и като ги сблъсква, се раждат частици, които в собствената си система, в собствения си живот живеят много кратко. Но понеже ускорителят ги ражда движещи се със скорости, близки до скоростта на светлината, техният реален живот за нас се увеличава хиляди пъти. Т.е. машината на времето, пътешествие в бъдещето – това е реална физика, на съвременното ниво на технологиите.»

 С други думи, пътешествието във времето ще бъде достъпно в случай, че човекът успее да създаде машина, която може да се движи с колосална скорост, може би по-голяма от скоростта на светлината. Принципът на работата на тази машина ще се основава на теорията на относителността на Айнщайн - колкото по-бързо се движи обектът, толкова по-бавно тече времето около него

 Вячеслав Докучаев:

 «Може да се направи космически кораб, който е способен да развива скорост, близка до скоростта на светлината, и да се създаде специална агенция за пътешествия във времето. Т.е. вие си купувате билет и на този космически кораб отивате на курорт, за 3 дена. Там, където ви отведат, всичко ще е чудесно, а като се върнете, ще са минали толкова години, за колкото сте платили. Ако искате, ще са минали сто години, ако искате – 5 хиляди, ако искате – 1 година. Това е свързано с това, че времето тече по-бавно при бързо движение.»

 Ако този сценарий се осъществи, самият космически пътешественик ще преживее толкова години, колкото са му отмерени от неговия биологичен часовник, но при това той ще може, така да се каже, да прескочи през всеки времеви отрязък и да се окаже в най-далечното бъдеще.

 Вячеслав Докучаев:

 «Не е възможно да се излъже природата. Времето може да се разтегля, устроено е много хитро. Вие не можете реално да живеете милион години. Но можете да попаднете в епоха след милион години.»

 Но изследователите предупреждават, че билетът за бъдещето е еднопосочен. Няма да можете да се върнете обратно. И в това отношение в научния свят има твърдо правило – пътешествие обратно в миналото е табу, защото може да доведе до най-катастрофални последствия.

 Николай Черкашин, автор на исторически изследвания:

 «Тук има сериозни опасения, че ще започнат пътувания в миналото на хакери, които ще изменят там нещо, специално за да получат нужен само на тях резултат за настоящето или бъдещето. Тогава всички ще се обърка, ето защо това трябва да е забранена зона."

 Днес разработката на апарати, които могат да преместват човек във времето, се извършва във всички развити страни. По своето значение усвояването на времевото пространство не отстъпва на покоряването на Космоса от човека. Но някои учени си представят съвсем друг начин за пътешествие във времето. За него не са необходими ускорители, но е нужен друг, не по-малко сложен апарат, за прототип на който може да послужи обикновеният факс. Но ако обикновените факсове предават информация в пространството, в която и да е част на планетата, факсът на бъдещето трябва да може да изпраща обектите през времето, в това число и човека.

 Андрей Тюняев, президент на Академията за фундаментални науки:

 «Т.е. вие трябва например да застанете в някакъв апарат, той ще ви сканира напълно, все едно ще ви разглоби на информационни тухлички, после този сигнал ще бъде изпратен някъде далече, и там някъде той трябва да ви сглоби отново от местен материал. Защото иначе трябва да се пренесе вашият днешен материал оттук дотам, това би било обикновена доставка.»

 Но такъв начин на преместване предизвиква немалко съмнения и въпроси. Защото при изпращането на всеки факс се получават два екземпляра: оригинал при изпращача и копие при получателя. Но тогава кой ще бъде изпратеният и сглобеният в бъдещето човек? Само копие от оригинала, по същество клонинг? И ще бъде ли той толкова жизнеспособен като оригиналният екземпляр?

 Андрей Тюняев:

 «Възможно е транспониране и сглобяване от същия материал. Т.е. във всяка точка от пространството има еднакви електрони, протони и всички останали елементи. Те по нищо не се отличават един от друг. Т.е. ако някъде пристигне сигнал за вашата структура и там има апарат, такъв своеобразен принтер, който ще може да ви «отпечата», вие сякаш можете да се преместите със скоростта на светлината. Но естествено възниква въпросът: това вие ли ще сте това или това ще е друг организъм?»

 Какво ще стане, ако, получавайки възможност за пътешествие във времето, ние създадем цели светове, които ще се населяват от наши клонинги? И ако този сценарий стане реалност, ще възникне още един въпрос: какво ще стане с единственото, което не може да се премести във времето - с душата на човека?

 Андрей Тюняев:

 «От събитията, които показват, че съществува връзка между обектите или субектите, които се намират във времеви и пространствени рамки, някакви други, с които не сме свикнали, например вариантът, когато някои ясновидци общуват с дух, който помага да се намери съкровище или нещо друго, може да се допусне, че те си измислят всичко, но нали има резултат? И това ни кара да се замислим – на каква основа се прави всичко това?»

 Последните изследвания дават на учените възможност да изложат невероятна теория: ами ако душата на човека е главната пътешественица във времето? И след смъртта на човека тя се премества в друго времево пространство? Досега на науката не е известно какво представлява душата. Защо човек умира, а душата остава? Откъде знае тя за миналото и бъдещето? Нали именно към душите на умрелите хора ясновидците и екстрасенсите най-често се обръщат за помощ, за да получат информация, недостъпна на обикновените смъртни?

 
 Андрей Тюняев:

 «Може би действително съществува някаква субстанция, която наричаме «душа», която може да съществува отделно от тялото и за нейното съществуване има друг свят, сформиран от нещо друго? Т.е. не от електрони, протони и всякакви молекули, а от някакви свои кванти. Може би тези кванти са кванти във времето, никой не знае точно, защото още никой не е успял да «разглоби» душата на човека на съставните й части.»

 Ако за преместването на душата във времето изследователите имат повече въпроси, отколкото отговори, то да извърши човек пътешествие във времето и да се види след 20 години, може и сега. Така твърди ученият Виктор Булаев. Той е изобретил уникални апарати, с помощта на които съзнанието на човека може да скочи години напред. При това човек няма нужда да притежава никакви специални навици. Достатъчно е просто да седне вътре в такъв "апарат".

 Виктор Булаев:

 «Тук са сложени огледала и определени пластини от различни метали, в дадения случай от мед. Но ако се използват други метали, ще има други ефекти. Това е шестостенна пирамида, тя създава оздравителен ефект.”

 Ето така изглежда машината на времето на Виктор Булаев. По външен вид тя е точно копие на креслото-яйце на Нострадамус, в което според легендата великият пророк е извършвал своите пътешествия във времето. Тук вместо кресло има обикновен пластмасов стол. Но попадналите в апарата на Булаев подобно на Нострадамус стават участници в съвършено уникални опити.

 Виктор Булаев:

 “След като човек поседи в този апарат, той може да отвори очи и да погледне в огледалата. Според нашата статистика мнозина могат да видят бъдещето, миналото, да видят себе си или да не видят никого. Има много интересни ефекти.”

 Своите апарати инженер Булаев създавал за оздравителни цели. Но в действителност се оказало, че машината на времето има редица допълнителни ефекти. При това те са подкрепени със свидетелствата на хиляди хора. При хората, оказали се вътре в апарата, сред металните пластини, насаме с Космоса, изчезва болката, тялото се подмладява, те виждат миналото и бъдещето. Нещо повече, Вселената отговаря на зададените й въпроси. Но най-удивителното е това, че в момента на експеримента хората отбелязват, че времето сякаш изменя своето течение.

 Альона Коротеева, участничка в експеримента:

 “Аз ясно видях моменти от детството си. Видях подробности, които не си спомнях и не съм си мислела, че ще си спомня някога. А след това започнах да си планирам бъдещето, възникна образът на моя мъж, с възрастови изменения, след 20 години, а до него някакво момченце, може би дете, не знам, нещо в бъдещето. Усещането е за загубване на времето. Мислех си, че съм 50 минути в апарата, а като излязох, се оказа, че съм била 5-10 минути...”

 Изпитването на апаратите Виктор Булаев започнал още през 2004 г. Отначало участниците виждали само картинки, после към тях се добавили звуци, а сега и мирис. Т.е. човек практически изпитва пълния спектър на усещанията, на потопяване в това време и пространство, в което го насочва апаратът на инженер Булаев. Ученият счита, че това е по-безопасно, отколкото реалното преместване във времето.

 Но учените са убедени, че много скоро пътешествията във времето, преходите от една вселена в друга ще станат за нашата цивилизация въпрос на живот и смърт. Неспособността за такива придвижвания ще означава само едно: гибел на цялото човечество.

 Вячеслав Докучаев:

 “Животът на Земята също има край. Защото нашето Слънце е преживяло повече от половината от своя живот. И, като преживее още толкова, Слънцето ще започне да се разширява и Земята ще се окаже вътре в Слънцето. Слънцето ще се превърне в червен гигант и неговите размери ще достигнат почти до орбитата на Марс. И всичките вътрешни планети - Меркурий, Земята, Венера и Марс – ще изгорят вътре в Слънцето. Ние ще изчезнем. И затова, ако нашите потомци доживеят до тези времена, те ще бъдат принудени да си търсят друго пристанище."

 Но какво пречи на съвременната наука да създаде пълноценна машина на времето, която да премества човека във всяка точка на планетата или на Вселената? Или в която и да е епоха? Изследователите не изключват, че някои висши сили засега не позволяват на човечеството да си прокара път в миналото и в бъдещето.

 Николай Черкашин:

 “Когато казваме, че времето лекува, времето ще накаже, времето ще отмъсти и пр., ние под понятието “време” волно или  неволно подразбираме “бог”. Защото, ако се задълбочим в понятието “време”, ние ще достигнем до понятието за “бог”. А това навярно е недопустимо за нас, смъртните хора.”

 Може би ние просто не сме готови за такива  пътешествия и нас ни предпазват от грешки, които могат да доведат до катастрофа.

 Превод: Лусесита




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2583044
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол