Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2014 17:26 - Какво представлява QEG – генераторът на квантова енергия
Автор: lucecita Категория: Технологии   
Прочетен: 2510 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво представлява QEG – генераторът на квантова енергия

От изобретателя на QEG - James M. Robitaille

http://www.fixtheworldproject.net/what-is-the-qeg-.html

Генераторът на квантова енергия QEG (Quantum Energy Generator) е ефективно и екологично изобретение, което се базира на публично достъпните схеми на Тесла. Устройството се изработва с максимална прецизност и се състои между другото от 300 стоманени пластини, всяка с дебелина по-малко от 0,5mm. QEG е преносим, има големината на среден домашен генератор, може лесно да се свърже с електрическата система на дома и тежи около 55 кг. QEG може да захрани цяла къща с електричество, а с няколко такива генератора може да се захрани многоетажен дом или круизен кораб, без да е необходимо да се плащат сметки за ток.

Изграждането на прототип на QEG беше финансирано чрез Crowdfunding (обществено финансиране) от над 600 души. Схеми и ръководството за изграждане бяха публикувани през март 2014. Производството и разпространението на QEG ще се извършва в независими местни общества от типа Cottage Industry Community Units в над 20 страни по света.

Моля прочетете също “Упътването за разпространение на QEG”:

http://hopegirl2012.files.wordpress.com/2014/02/ftw-qeg-new-paradigm-distribution-guidelines.pdf

и “Очакванията за мениджмънт на QEG”

http://hopegirl2012.wordpress.com/2014/02/20/managing-expectations-for-qeg-distribution-important-information/

издадени от организацията “Fix The World”.

Генераторът QEG е адаптация на патентованата от Никола Тесла конструкция на електрически генератор/динамо. Точният патент от 2 октомври 1888 г. има сериен номер 390.414 и се нарича "Динамо - електрическа машина".

Прототипът на QEG произвежда непрекъснато 10-15kW мощност и може да генерира или 120 V или 230-240 V променлив ток. За в бъдеще планираме да произвеждаме и модел за трифазен променлив ток.

Експлоатационният срок на това устройство се ограничава само от някои сменяеми елементи като сачмени лагери, ремъци и кондензатори. Самата машина би трябвало да работи без проблеми и с минимална поддръжка толкова дълго, колкото и други висококачествени електромеханични устройства, като например качествена пералня или хладилник.

За да се повиши надеждността, при производството се използват висококачествени части. QEG не е сложно устройство, защото като другите изобретения на Тесла работи в хармония с природните закони, а не с енергоемък симетричен двигател или генератор, каквито днес се използват широко в промишлеността.

Лесен начин да се разбере принципът на действие на QEG е да си представите високопроизводителен осцилатор със собствен резонанс или това, което досега се наричаше мултивибратор. Този принцип е адаптиран, за да се трансформира силен ток от 15-25kV в променливотоково мрежово напрежение до 120А. По терминологията на днешната алтернативна енергийна сцена това би било един вид резонансна машина.

Веригата, която произвежда тази голяма мощност, се базира на съществуваща, но почти неизползвана досега конфигурация на осцилатор. “Квантът” в названието на устройството се отнася за метода, по който то се стартира. Традиционните променливотокови генератори имат обикновено така наречена възбудителна бобина - малка отделна бобина, която произвежда променлив ток, за да се захранят бобините на генератора.

В QEG няма вътрешна възбудителна бобина. В схемата не се вижда как се стартира устройството. Възбудителната бобина на QEG е външна, използва се енергията на квантовото поле (нулевата точка), за да се задвижи сърцевината на генератора и да се пусне осцилацията. Щом машината достигне резонансна честота, тя се захранва по-нататък непрекъснато сама с енергия.

http://www.fixtheworldproject.net/what-is-the-qeg-.html

http://www.we-are-change.de/2014/04/09/freie-energie-durchbruch-der-quantum-energy-generator/

 

http://be-do.com/index.php/en/qeg-non-english

http://be-do.com/index.php/en/qeg-communities

http://qeg.lu/index.php/2-uncategorised/13-cicu-eu

http://www.minotech.de/forschung/raumenergiekonverter/qeg/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2582201
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол