Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 22:34 - Земните духове- защо не е добре да се застроява Пирин?
Автор: anansar Категория: Туризъм   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.01.2018 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В момента темата за застрояването на Пирин планина, прокарването  прокарването на лифтове и строежа на хотели, както и пътища до тях е много болезнено на дневен ред. И двете страни имат своите аргументи- бизнесмените и местните хора търсят печалби, природозащитниците искат да опазят горите и биоразнообразието там.
Аз, като изследовател на Другите също имам своите съображения в полза на приридозащитниците. 
Основния проблем при застрояване, особено когато това се извършва по варварския, безчовечен и мръсен начин на съвременните технологии, когато говорим за света на Невидимото е прогонването и унищожаването на феите, ландваетирите, земните духове и други симбионтни с природата енергийни същества. Както и техните обиталища. 
image
Дори в древността, когато хората са били по-близо до Природата и са общували по-често с такива същества , към строителство и заселване се е преминавало след дълъг и тежък процес по постигане на разбирателство и предлагане на откуп към духовете. 
Запазените и до днес в някои части на Западна Европа обичаи да се оставят сладкиши и мляко на праговете или на прозорците като дар за феите е останка от тези времена. Както и обичаят в Исландия когато захвърляш огризка от плод, изяден по време на разходка в гората да извикаш; "Пази се". 
Всъщност, като стана дума за Исландия- там отдаването на почит към феите и ландваетирите е особено силно. Дори неотдавна, когато в страната се строеше важен път, маршрутът беше променен , понеже се прецени, че може би трасето ще мине в близост до обиталище на ландваетири.
Като се има предвид, че тези земни духове освен всичко имат и силата да влияят върху материалното ни състояние и да управляват енергията на Проявлението- нима е чудно, че Исландия е най-добрата страна за живеене в целия Стар свят?  А може би изобщо на планетата?
И друго- като се юрнат по гората "туристи" от кол и въже- не причиняват нищо хубаво. Нагледал съм се на тракийски светилища, където "родолюбиви" българи старателно са облекчавали червата и мехурите си.  Как мислите Старите богове и духовете , които обитават тези места се чувстват от това?
А кат се завъртят чевермета и започнат да се леят кючеци? 
Знаете ли как се променя енергията на тези места? Усещате ли?
Всеки път като отида на някое свещено място- без значение християнско, мюсюлманско, тракийско или друго виждам тълпи от хора- всеки понесъл надежда за изцеление. Моли се там на своя си Бог или просто чака на енергиите на природата.
Е, от кладенец в който хиляда души преди теб са се изпикали- каква вода ще пиеш? Та ако ще и най-лековитата да е...
image



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anansar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 43572
Постинги: 19
Коментари: 12
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031