Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2013 22:27 - РУСАЛКИ. Открито е тяло
Автор: lucecita Категория: Видео   
Прочетен: 7812 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

РУСАЛКИ. Открито е тяло

 

(MERMAIDS. The body found)

Вълнуващ филм на Discovery за човекоподобните същества, които живеят във водата. През 2005 г. учени в Южна Африка откриват останки от такова същество в тялото на уловена акула.

Учени говорят пред камера за пръв път.


Видео от 10 октомври 2013, озвучено на руски, 83 минути:

http://discovery.org.ua/118-rusalki-obnaruzheno-telo.html

 


Същият филм на английски, линк за част 1:

http://www.vbox7.com/play:0bed291eaf

 

Резюме:


През 2004 г. има масово изхвърляне на китове по целия свят, включително на плажа на Вашингтон..


Д-р Браян Маккормик започва изследвания на масовите изхвърляния на китове и установява, че китовете най-вероятно са загинали вследствие на звукови удари, причинени при тестване на сонарни оръжия.


Още през 1997 г. е записан звук на същество, и този звук не прилича на звуците, издавани от делфини или други морски същества.


По-рано са намирали копия в телата на риби, уловени в открито море.

Така например, рибарят Hans Bauer, от Sassnitz, Германия, работил също в Бремерхафен, Балтийско море. Твърди, че са хващали риби, току-що убити, с копия в телата. Виждал такова нещо няколко пъти в живота си.


Заедно с Маккормик в изследванията участват д-р Paul Robertson (Пол Робъртсън), работил в Рибарската агенция NOAA Fisheries Department през периода 1996-2005 и Dr. Rebecca Davis (Ребека Дейвис), работила в NOAA Fisheries Dept. в периода 1999-2005.
Опитват се да установят дали тестовете на военните убиват китовете и други морски същества.


Южна Африка, 2005:

Dr. Gavin Dittmar, от Университета в Кейптаун, Южна Африка, директор на отдела за акустични изследвания в Центъра за изследване на морската биология разказва, че имат подводна антена и са открили същите звуци като американските колеги.

Южноафриканското изхвърляне на китове е най-голямото след вашингтонското. При аутопсията на китовете се виждат същите следи от звуково поражение. На звуковия запис явно се забелязвал “разговор” между виещите същества и делфините.

 

Юли 2005, Южна Африка:
Откриват бяла акула и вътре в нея същество от нов, неизвестен досега вид.

В Университета в Кейптаун изследват останките, намерени в акулата. Около 30% от тялото е запазено. Правят и ДНК анализ.
При рентгеновото изследване на плавника откриват кости, каквито няма при другите морски животни.
Установяват и дълги бедрени кости, което също не е типично за морските животни.
Съществото е достатъчно умно, за да общува с делфините.

Dr. Stephen Pearsall, от Институцията Смитсон, специалист по биомеханика:
Той открива, че съществото, намерено в акулата, някога е ходело на два крака, съдейки по конструкцията на костите на таза. Има само едно същество, което ходи изправено на два крака...

Dr. Stephen Pearsall: Аз не се съмнявам, че това беше хуманоидно същество, с което имаме общи предци...


Д-р Пол Робъртсън: Откритието, че това същество някога е ходело изправено на два крака, че е било едно от нас, това измени всичко!...

А това е обработена кост, рязали са я на ръка. Това е оръдие за ловуване!


Пол си спомня историите, разказвани от рибари, за намерени риби, уловени убити в открития океан.

Значи това е същество, което прави оръдия за улов на риба. Знаещо как да обезоръжи скат и да убива риби с неговата опашка. Значи тези ловци са разумни. Но как са успели да преживеят редом с най-страшните хищници в океана?

Тялото беше важна антропологична находка! Може би най-важната в най-новата история на човечеството! Разумно същество, произвеждащо оръдия за лов, с ръце с пет пръста, еволюционирало от примат, който е ходел на два крака. Съществото вероятно е част от семейното дърво на човека.


Dr. Leanne Visser (д-р Леане Висър), Witwatersrand University, антрополог-криминалист от Отдела за еволюция на човека:
Съществото явно е било с големи очи. Те са необходими на животни, живеещи в тъмнина. На черепа имаше костен гребен. Такива гребени са имали някои наши предци, но няма при съвременния човек. Среща се при приматите и ранните ни предци.


Съществото явно е било с уникални акустични способности.

На челото е открит отвор, който при делфините отговаря за ехолокацията. Той се използва не за дишане, а за предаване на звук. Явно това същество е издавало тези звуци, този “вой”, който не е могъл да бъде идентифициран.

Ехолокацията е вид биосонар, способност да се издават високочестотни звуци, които се отразяват в околните предмети и това служи за ориентация на животното.


Д-р Пол Робъртсън: Вече нямахме никакво съмнение, че това е съществото, което издава звуците, записани през 1997, 2004 г. във Вашингтон и на записите в Южна Африка. То разговаря с делфините.

Ние намерихме същество от приказките. Това, което бяхме намерили, беше русалка.

Но как това същество е могло да се крие толкова дълго време? И сега се сещам, че през последните 10 години са открити гигантски морски животни от семейството на китовете, които досега не са били описвани.

Но съществото, което ние открихме, вече се е появявало в различни записи. Разказите на моряци от цял свят. Описвали са ги гръцките моряци, и викингите, и китайците. Има записи в средновековните ръкописи - виждали са ги да плуват сред китовете. В истории на народите от цял свят се описва едно и също митично същество. За русалки са споменавали и Христофор Колумб, и Хенри Хъдсън, които са виждали човекообразни същества и с опашки във формата на весло.


Август 2005, Кейптаун, Южна Африка. Полицията конфискува всичко – тялото, лабораторните изследвания и всичко останало. Явно по поръчка на американските военни, които експериментират със сонарни оръжия. Браян Маккормик и всички други учени са потресени. Но останали аудио записите на “воя” на тези същества.

Д-р Пол Робъртсън: Ние се върнахме в САЩ в състояние на шок!.. Протестирахме пред американското и южноафриканското правителство... От Южна Африка ни изпратиха резултатите от ДНК анализа, който показва, че ДНК на съществото прилича на човешката ДНК... А южноафриканските учени заявили, че ДНК на съществото е смесена с човешката ДНК... Полицията унищожила образците... Те зачеркнали това същество от историята, сякаш то не съществува! Защо те защитават тестването на сонарното оръжие?...
Открихме момчетата, които бяха направили първите заявления при откриването на мъртвите китове на плажа на Вашингтон. Едното момче нарисува това, което беше видяло. Картинките съвпаднаха. Момчето беше видяло същото същество...


68 минута: Момчето ни показа и видео, записано на неговия мобилен телефон...

(На видеото ясно се вижда, че на плажа лежи тяло с ръка с пет пръста и с ципи между тях. В един момент съществото се изправя и се нахвърля върху момчето, което побягва. За момент се вижда и лицето на това същество, което определено прилича на човек...)


Д-р Пол Робъртсън: Ние искахме да установим контакт с тези същества...

Отправят се с кораб и записват звуците, стараейки се да открият тези същества по звуците. Но военните ги наблюдават и взимат записите.
Скоро след това Браян Маккормик, Пол Робъртсън и Ребека Дейвис напускат работа. Браян продължава да търси тези същества. Пол се съмнява, че може да им помогне.

Пол: Ние не умеем да съществуваме заедно с други същества. Моята цел е да заставя военните да прекратят тестването на сонарите. Надявам се, че русалките ще успеят да се скрият. Аз не искам да ги търся, защото те не искат да бъдат открити.


4 април 2004, крайбрежието на Вашингтон. Русалките се движат заедно с китовете на север. Китовете ги защитават от косатките и акулите. Дълбоките води на океана са тяхното последно убежище. Но сега и тук не могат да се спасят. Китовете не могат да ги опазят от новите заплахи. Те плуват в северозападната част на Тихия океан, но там са корабите на американския военноморски флот.


Д-р Ребека Дейвис: Ние знаехме, че тези същества биват изхвърляни на брега заедно с китовете.


Анонимен участник във военните експерименти разказва:

За пръв път сонарното оръжие се проверяваше близо до Вашингтон. Това беше катастрофа. Две момчета видели нещо на брега и разказали за това. Военните ги принудиха да си променят заявлението и момчетата замълчали.

Аз знаех какво са разказали момчетата... Как ще реагират хората, когато разберат, че ние убиваме същества от вид, родствен на човека? Ако хората узнаят за това същество, би имало голям скандал....

Повече не ги намирахме живи, поне докато аз служех във флота... Съществото, което взехме от плажа на щата Вашингтон, умря през 2007 г. Надявам се, че моят разказ ще защити тези от тях, които все още са оцелели...

Те не просто общуваха с китовете, те мигрираха с тях.


Видео от 2005 г., заснето на Адриатическото крайбрежие – в мрежата рибари са хванали същество, вижда се ръка с пет пръста и ципи между тях...


55-та минута: Египет. В днешно време са открити пещери, които някога са били под водата. На стените на пещерите има рисунки. Може би това са най-древните образи, нарисувани от човек. Виждат се човекоподобни същества с опашки като на риби, плаващи след риби, с копия и с мрежи в ръце.


Dr. Rodney Webster, от Университета на Южна Флорида, специалист по акустика:
Слушам отново и отново тези аудио записи. Единственото същество, което притежава такъв сложен език, е човекът...


Преди 150 000 години кафявата мечка е отишла във водата и се е превърнала в бялата полярна мечка, която може да плува под водата.


Хипотеза:
Преди около 6,5 милиона години група от нашите предци постепенно се е приспособила да живее във водата.

Преди 6 милиона години водните примати са се адаптирали към новия си свят.

Преди 4,5 милиона години: приматите излизат в открито море. Общуват с делфините, заедно с тях ловуват.

Преди 1,6 милиона години: примати живеят във водата, Северна Америка.

Преди 100 000 години, в Индийския океан: съществата и делфините се викат едни други за лов.

Преди 150 години, в южната част на Тихия океан. Изчезващият вид се бори за съществуването си.

 

Още едно видео:

Гренландия, 6 март 2013, 3:47 минути:

http://animal.discovery.com/tv-shows/mermaids/videos/camera-captures-mermaid-on-diving-vessel.htm#mkcpgn=snag1

 


 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2572626
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол