Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 18:50 - Мини-НЛО от Кера, Япония
Автор: lucecita Категория: Други   
Прочетен: 4197 Коментари: 1 Гласове:
2



Мини-НЛО от Кера, Япония

Група японски ученици от градчето Кера през 1972 г. успели не само многократно да се срещнат с миниатюрно НЛО и да го снимат, но и да го вземат за известно време “в плен”.

Всичко започнало на 25 август 1972 г., когато 13-годишният ученик Мичио Сео се връщал от училище. По пътя за в къщи той забелязал малък метален предмет, който летял над оризовото поле. Мичио наблюдавал, как мини-НЛО-то във формата на сребриста шапка с плоско дъно се движи като прилеп, който търси насекоми. Момчето започнало да се приближава, но обектът насочил към него ярък лъч. Сео разбрал, че не трябва да се приближава повече и избягал.

В Кера Мичио разказал на приятелите си за случилото се: Хироши Мори, Ясуо Фуджимото, Кацуока Коджима и Юджи. Те решили да отидат на оризовото поле и да видят дали обектът е още там.

Към 19.00 ч. петте момчета пристигнали на полето. Там нямало никакво НЛО, но след около час обектът се върнал. Сега и петимата наблюдавали как той лети на около 20 метра от тях. Слънцето залязвало, започвало да се здрачава. Обектът започнал да изпуска пулсиращо разноцветно излъчване. Едно от момчетата тръгнало да гони “чинийката”, но когато се приближило до НЛО-то, се раздал много силен трясък и обектът започнал да излъчва синкава светлина. Децата се уплашили и избягали.

През следващите дни учениците няколко пъти се връщали на полето. На 4 септември към 21.30 ч. те отново видели НЛО, летящо на метър от земята. Този път то се засилило към момчетата, като ги накарало да отстъпят. Момчетата разбрали, че им трябва фотоапарат, иначе никой няма да им повярва.

Вечерта на 6 септември те вече били готови да снимат. Приближили се към полето и видели мини-НЛО-то, лежащо на земята. Щом блеснала светкавицата, обектът започнал да се върти и бързо излетял във въздуха.

На втората снимка, направена от Хироши, обектът вече е в полет. НЛО-то светнало по-ярко от светкавицата на фотоапарата и отново паднало на земята. То се въртяло, сакаш искало да се зарови в земята, и накрая спряло. Хироши рискувал да се приближи и взел обекта с голи ръце. Момчето почувствало, че вътре в корпуса “нещо мърда”. Този момент също бил заснет.

Хироши окончателно се осмелил, увил “чинийката” в пластмасов пакет и го сложил в раницата си. У дома момчетата разгледали внимателно плененото НЛО – неговият диаметър бил около 20 см, височина 10 см, тежал около 1,5 килограма.

На корпуса на НЛО-то отдолу се виждали 31 дупчици и три символа или рисунки.

После отнесли НЛО-то в дома на Ясуо Фуджимото, защото баща му Мицуо бил директор на Център за научна просвета на град Кечи. Фуджимото-старши повъртял в ръце “чинийката”, но не взел насериозно разказа на момчетата. НЛО-то се върнало обратно в раницата на Мори, но на следващия ден вече го нямало там.

През следващите две седмицци момчетата виждали този или такъв обект шест пъти и отново успели да го вземат в плен! Те забелязали, че мини-НЛО-то никога не се появява в дъжд, значи "се бои" от водата. На 19 септември момчетата дошли на полето с кофа вода и парцали. Като намерили НЛО-то на земята, те хвърлили върху него парцалите и излели там повечето вода от кофата. След това обърнали НЛО-то и започнали да наливат вода в дупките от долната част на корпуса. Когато водата проникнала в него, нобектът започнал силно да жужи и вътрешната му част започнала да свети. За да затвърдят успеха си, момчетата започнали да хвърлят по него камъни. Когато звукът и светенето спрели, момчетата отнесли НЛО-то в дома на Коцуоки.

Там те се опитали да отворят корпуса, като мушкали тел в дупчиците и я въртели вътре. В края на краищата между дъното и купола се появила цепнатина. Поглеждайки вътре, момчетата видели “сложна електроника” и “някакво лепкаво вещество”. Може би това са били останките от пилота на НЛО-то? Опитали се да разбият корпуса с чук, но не успели – металът не се поддавал на грубите усилия. Тогава те решили да пъхнат НЛО-то във фурната и да я включат, но майката на Коцуоки решително се възпротивила. Не позволила да използват и хладилника, за да сложат там НЛО-то – момчетата смятали, че металните стени на хладилника няма да позволят на НЛО-то да изчезне или да подаде сигнал за местонахождението си.

Принудили се да оставят обекта в стаята на Сео, като го загърнали в парцали. Когато момчетата решили отново да го вземат, открили че под парцалите няма нищо! НЛО-то изчезнало, без да развързва възлите, сякаш се изпарило.

Няколко часа по-късно Коджима и Мори играели на топка до дома на Хироши. Като изтичал за топката към оградата, Коджима видял неподвижно лежащото на земята НЛО. Отново го отнесли в къщи. Момчетата решили да го сложат в пластмасов плик с вода и да запоят краищата, за да не изчезне пак.

На 22 септември момчетата решили да отнесат находката в Кечи. Понеже пътували дотам с велосипеди, те омотали плика с връвчица, а свободния край намотали на ръката на този, който го возел, за да не изчезне обектът. По пътя този, който карал с обекта, почувствал дръпване на ръката. Пликът лежал на багажника, но когато момчетата го разопаковали, вътре нямало нищо. Водата не помогнала. Те повече не се срещали със загадъчния апарат.

През 2007 г. японските уфолози Шиничиро Намики и Кацуо Хаяши отново разпитали всички участници в събитията и се убедили, че техните показания за това време не са се променили.

Източници: The Kera, Japan, UFO Encounters Revisited. Can ATS Identify This Object? http://www.abovetopsecret.com/forum/thread739351/pg1;
The Bizarre Case of the Kera UFO Encounters: http://mysteriousuniverse.org/2011/07/the-bizarre-case-of-the-kera-ufo-encounters; http://www.youneeds.com/xfiles/ufo/kela_ufo_catcher.htm;
Kera Kouchishi Kouchiken Japan:
http://giga.world.coocan.jp/ufo/history/kera.html

 


М. Б. Герштейн

 

 

Свободен превод: Лусесита

 

 

 

Цялата статия на руски език със снимки на мини-НЛО-то:
http://www.kosmopoisk.ru/artefacts/70/



Тагове:   Япония,   мини-нло,   кера,


Гласувай:
2



1. audan - Снимки
23.07.2013 19:44
http://3.bp.blogspot.com/-db3XAyFPS6I/ThkRw5NmMnI/AAAAAAAAFDY/Y81WGJAq018/s1600/udo+Hiroshi-Mori-300x284.jpg

http://mysteriousuniverse.org/wp-content/uploads/2011/07/kera_ufo.jpg

http://mysteriousuniverse.org/wp-content/uploads/2011/07/kera_ufo_base.jpg

http://files.abovetopsecret.com/images/member/5aafad12dd5a.jpg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2581208
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол