Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 21:55 - ПИРАМИДИ на дъното на БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4631 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПИРАМИДИ на дъното на БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК

Статии за подводните пирамиди в Бермудския триъгълник. Статиите не са нови, но може да представляват интерес за тези, които не са ги чели...

В Царството на дявола - тайнствени пирамиди от стъкло

 

Мистерията около Бермудския триъгълник става все по-голяма, само изследвания на дъното на океана биха хвърлили светлина върху непонятните обекти там

 

 

17 септември 2011
Автор: ст.н.с. Николай Котев, д-р по история

Едно от най-тайнствените места на нашата планета е Бермудският триъгълник. В този район на света стават много необясними събития, които всяка година се увеличават и са причина за различни загадъчни произшествия. Голяма част от тях са загадъчни природни аномалии, изчезване на морски съдове и самолети, загуба на памет у хора, посетили региона, т.е. събития, които едновременно предизвикват ужас и в същото време привличат вниманието на учени и изследователи.

Като термин Бермудски триъгълник се появява на бял свят преди около 50-60 г., но тайните му все още не са разгадани, независимо от свидетелствата на стотици очевидци, наблюдавали аномалиите там.

Самият триъгълник се намира недалеч от югоизточното крайбрежие на САЩ. Върховете му лежат върху Бермудските острови, Маями в щата Флорида и Сан Хуан (Пуерто Рико), като общата му площ е някъде около 925 000 квадратни километра.

Своето название той получава от името на един от неговите върхове - Островът на дявола. Този остров е заобиколен от множество скрити подводни рифове, които потопяват десетки кораби.

Любопитен е също и фактът, че Бермудският триъгълник не е отбелязан официално в географските карти на САЩ! Всичко, на което се опират изследванията на учените, се гради върху разказите на многобройните свидетели.
Само през втората половина на ХХ век тук загиват над 1000 човека. Независимо от прекрасното време постоянно изчезват яхти, кораби, самолети.

Заснето навлизане на НЛО във водите в района

Напоследък вниманието на учените се насочва към изследване на... пирамиди тук!
Съобщения за съществуването на пирамиди в района на Бермудския триъгълник постъпват постоянно.

В документите на хидрографската служба на ВМФ на САЩ през август 1948 г. за първи път се споменава за планината “Американски разузнавач”.

Тази грамадна планина уж се издигала от дълбочина 4400 м и достигала до 37 м от повърхността на океана. Обаче старателните измервания, направени през септември 1964 г. от американския научноизследователски кораб "Атлантис-11", показват, че подобна планина не съществува. Геолозите стигат до заключението, че сведенията за тази подводна планина са получени в резултат на т.нар. лъжливо дъно.

В средата на 80-те години на ХХ век известният американски атлантолог Чарлз Белитз организира специална експедиция за изучаването на феномените, възникващи периодично в т.нар. Бермудски триъгълник.

От своя изследователски кораб, с помощта на ехолот, те регистрират на дълбочина от 400 м  релефно образувание, което прилича удивително на пирамида.
Вследствие на по-нататъшни изследвания членовете на експедицията стигат до удивителния факт, че това образувание е точно копие на пирамидата на Хеопс в Египет!!!  
Височината й достига 150 м и са съхранени равните дължини на страните й.

За откриването на различни пирамиди в региона на Бермудския триъгълник се пише в пресата доста често.

И ето, през лятото на 1991 г. американските океанографи, при изследванията си на океанското дъно, откриват нова пирамида, която се намира приблизително в средата на триъгълника и чиито размери са три пъти по-големи от размерите на пирамидата на Хеопс !

След обработването на постъпващите от апаратурата данни те стигат до извода, че повърхността й е идеално гладка и прилича на нещо подобно на стъкло или лед.

Тази новина става истинска сензация, която е обсъдена на специална пресконференция във Флорида. Присъстващите на нея журналисти от различни американски и латиноамерикански печатни издания получават многобройни фотографии и ехограми с резултати от изследванията. Какво виждат те? 

Според хидролокаторите и чувствителните компютърни анализатори, монтирани от учените на изследователския кораб, се виждат обемни и идеално гладки, не обраснали с водорасли стени на пирамида.

Самата тя няма никакви шевове, нито вдлъбнатини или пукнатини.

Отговорът на тази загадка най-вероятно се крие в това, че в този район се наблюдават излитания на различни НЛО-та направо от водата или пък навлизането им в морските дълбини.

Отбелязано е, че спецслужбите водят наблюдение на тези полети на НЛО-та, които са доста често явление там.
Те се появяват даже през деня с регулярността на самолетно разписание!

Разузнаването на ВМС на САЩ смята, че в района на Бахамските острови, разположени между южната част на триъгълника и Пуерто Рико, НЛО-тата водят наблюдение на пусковете на изкуствените космически апарати на САЩ и на маневрите на техните атомни подводници.

Едновременно с това, по мнението на учените и различните сътрудници на спецслужбите на САЩ, имащи достъп до специфичната по въпроса информация, аномалиите в региона на Бермудския триъгълник стават заради работата на много мощен по количество на енергията, разположен под водата неизвестен комплекс.

Те стигат до извода, че е възможно точно "стъклената пирамида" да представлява част от подобен енергиен комплекс, построен неизвестно кога и неизвестно от кого.

Подобна група съоръжения във вид на светещи пирамиди наскоро е открита около южната част на крайбрежието на Чили, в падината Белингсхаузен, на дълбочина от 6000 метра. 

В началото на 2003 г. светът узна за откриването на още две пирамиди в района на Бермудския триъгълник.

Този път океанологът Верлаг Майер с помощта на специално оборудване се опитва да разбере от какво вещество са построени пирамидите.
Той стига до парадоксалния извод, че те са от стъкло, като технологията на изпълнението им остава тайна за учените и до днес.

Сравнявайки данните от предишни и настоящи изследвания, учените стигат до извода че т.нар. стъклени пирамиди са построени приблизително преди 500 години.

Така че цялото човечество с нетърпение очаква да бъде открита тайната на този Бермудски феномен, като се изясни кога, от кой и с каква цел са били построени пирамидите. И най-вероятно именно това откритие ще помогне за изясняването на много от природните аномалии на Бермудския триъгълник, загадъчните изчезвания на морски съдове и самолети и т.н.

Верлаг Майер все пак смята, че разкриването на тайните на странните пирамидални формирования на дъното на океана и то по-специално в центъра на условния триъгълник, ще хвърли нова и при това страшна светлина върху загадъчния Бермудски триъгълник. Нещо повече, на своята специална пресконференция, проведена на Бахамите, ученият предоставил на желаещите своя отчет, карти с точните координати на пирамидите и графики с изображенията им. Забележително е твърдението на учения, че на съвременната наука е неизвестна технологията, по която са създадени тези пирамиди и че само подводното им изучаване ще позволи да се приемат или отхвърлят редица факти, за които е трудно да си помислим. 
Още, още, още... по-странно!

Има ли все пак щастливци, които са се измъкнали от това страшно място, за да разкажат какво всъщност става там?

Капитан Ден Хенри преди време трябвало да закара на буксир празна баржа от Лодърдейл до Пуерто Рико.

- Моят кораб беше с дължина 160 фута и с двигател с мощност от 2000 к.с. - разказва той. - Дълбочината в това място на океана, съдейки по показанията на ехолота и картите, достигаше 1000-1200 метра. Беше по обяд, времето ясно и топло. Аз бях в каютата, когато чух ужасните вопли на моряците. Изскочих на капитанския мостик и погледнах компаса - стрелката му се въртеше. Не можех да разбера какво става. Дяволска работа. Като че ли водата се движеше във всички направления. Хоризонтът изчезна - не го виждахме, водата и небето се сляха. Електрическите генератори престанаха да дават енергия. Ние се опитахме да пуснем резервния генератор, но запалването му не проработи. Аз дадох команда "Пълен напред!", за да се измъкнем колкото се може по-бързо от този ад...

http://www.duma.bg/duma/node/20433/taxonomy/term/taxonomy/term/63

 

 

 


Още статии за подводните пирамиди в областта на Бермудския триъгълник:

Статия на английски език от март 2012:

http://www.apparentlyapparel.com/2/post/2012/03/pyramids-of-glass-submerged-in-the-bermuda-triangle.html

 

 

 

Статия на руски език:

http://forum.ocean.ru/index.php?topic=41.0


Видео на сръбски език от юли 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=fMK8TRKzT84&feature=related

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2580954
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол