Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2013 13:35 - Житен кръг от 15 юли 2013 - Енергиите на годината по календара на маите - Част 1
Автор: lucecita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1806 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.09.2013 13:37


ЖИТЕН КРЪГ в Англия от 15 юли 2013 - Hackpen Hill, Wiltshire

 

Основните енергии на годината на Жълтото Галактическо Семе !!

 

Тълкувание по календара на маите Цолкин

Първоначално този житен кръг се появи на 7 юли, но беше ожънат. После същият житен кръг се появи отново на 15 юли. При тълкуванието са взети предвид енергиите за деня, в който житният кръг се появи първоначално – 7 юли, макар че повечето енергии важат и за двете дати.


image

Множество снимки на житния кръг могат да се видят тук:

http://www.cropcircleconnector.com/2013/hackpenhill/hackpenhill2013a.html

Забележителното на този житен кръг е, че на него символично са изобразени енергиите на деня 7 юли 2013, на Вълната на Жълтото Семе (6 юли - 18 юли 2013) и на годината на Жълтото Галактическо Семе, която по календара на маите е от 26 юли 2013 до 24 юли 2014 г.

В календара на маите Цолкин всеки ден (както и всяка година) има Слънчев печат и Тон на Творението.

Тоновете на Творението са общо 13. Тринадесетте числа представляват първичната структура на лъчистата енергия, която на пулсации идва от центъра на нашата Галактика, който маите са наричали Хунаб Ку. Всяко число съответства на определена функция на радиорезонанса и представлява едновременно и пулсация, и лъч.

Слънчевите печати са Свещени знаци-символи, определящи циклите на честотните диапазони, по които преминават пулсациите на Галактическите Тонове на Творението. Символите представляват резонансна структура, вибрационна форма, позволяваща на първичните хармонични пулсации да се проявят в нашата Слънчева система.

И така, този житен кръг се появи по време на Вълната на Жълтото Семе. Една вълна е цикъл от 13 дни, от Тон 1 до Тон 13. Вълната на Слънчевия печат “Жълто Семе” беше от 6 до 18 юли 2013 г.

“Жълтото Семе” е четвъртият Слънчев печат и означава Осъзнаване, Целеустременост, Цъфтеж.

 

7 юли беше вторият ден от Вълната на Семето и беше ден със Слънчев печат “Змия”, който означава Жизнена сила, Жизнена устойчивост, Инстинкт и Сексуалност.

Енергии на годината на Жълтото Галактическо семе (26 юли 2013 – 24 юли 2014):
 

 

Водеща
енергия:

ЗВЕЗДА

 

Предизвикваща
енергия:

ВЪЛШЕБНИК

СЛЪНЧЕВ
ПЕЧАТ:

СЕМЕ

Поддържаща
енергия:

ОРЕЛ

 

Окултен
учител:

ЗЕМЯ

 


Енергиите на Вълната на Жълтото Семе (6 юли – 18 юли) са същите, с изключение на това, че Вълната няма Водеща енергия.

 

Енергии на деня 7 юли 2013:

 

 

Водеща енергия:

ЗЕМЯ

 


Предизвикваща
енергия:

ОРЕЛ


 СЛЪНЧЕВ ПЕЧАТ:
 

ЗМИЯ


Поддържаща
енергия:

ВЪЛШЕБНИК

 

Окултен
учител:

ВОИН

 

 


Ето едно чудесно цветно изображение на житния кръг, което ни дава по-добра представа за него:


image

Благодаря от сърце на Heinrich der Glьckliche за тази прекрасна илюстрация!!

На средния кръг на пиктограмата са изобразени 4 малки кръгчета. Те символизират 4-я Слънчев печат “Жълто семе”. Житният кръг се появи по време на Вълната на Жълтото Семе. Тук тази вълна символично е изобразена от 4 семена, свързани в един общ кръг.

В центъра на житния кръг е изобразена звезда с 8 върха. Звездата е специално с 8 върха, за да се потвърди, че наистина се има предвид звезда. В календара на маите Цолкин Слънчевият печат “Звезда” е 8-ят Слънчев печат. Енергията “Звезда" е Водещата енергия на Жълтото Галактическо Семе.

Изобразената тук звезда освен звезда в най-общия смисъл, символизира и нашето Слънце, което също е звезда. Може да се каже, че тук звездата същевременно наподобява и “зъбно колело”, създавайки алюзия за задвижващ механизъм. Слънцето е движещата сила на нашия “Звезден кораб ЗЕМЯ” ;-).

Земята е изобразена като плътен кръг след Слънцето. Тук на цветната илюстрация тя е оцветена в кафяво.

 

Житният кръг се появи на 7 юли – ден със Слънчев печат “Змия”. Змията символично е представена чрез “окото на змията”, изобразено в центъра на Слънцето, в непосредствена близост и до Земята.


image



image

Слънчевият печат “Змия” олицетворява Жизнената енергия. Тук символично е показано, че Слънцето и Земята са основните източници на Жизнена енергия за всички същества на Земята. Слънцето и Земята са изобразени тук тясно свързани помежду си, сякаш в една обща структура “Слънце и Земя”.

Четирите Семена символизират всички Семена на Съзнание, посяти на Земята – растения, животни, хора и представителите на всички останали царства.

Всяко едно от четирите Семена е свързано със структурата “Слънце и Земя”, за да се покаже, че всички Семена получават Жизнена енергия от Слънцето и Земята. Тази енергия превръща Семето в растение и го издига от Земята към Небето. Енергията на Живота е най-важната енергия в Творението. Най-скъпото, което има всяко живо същество, това е Животът! Животът, който дава неограничени възможности и най-широка палитра от потенциали.

Получавайки тези енергии, семената на растенията покълват, израстват, разцъфват, дават плодове. В тези плодове има семена, които отново попадат в Земята, покълват, израстват ... и тези процеси продължават в един вечен кръговрат... Всички тези връзки и процеси са представени в пиктограмата много образно. Осемте външни листчета символизират красиво разцъфнало цвете.

Също като растенията, всеки човек получава жизнени енергии от Слънцето и Земята, израства и разцъфва ;-). Жълтото Семе означава Осъзнаване, Целеустременост, Цъфтеж. Получавайки енергиите на Слънцето и Земята, хората стават все по-съзнателни и разцъфват като прекрасни цветя !!

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2573528
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол