Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 16:08 - Украйна и отчаяните усилия на САЩ по спасяването на долара
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 2691 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Доктор Джим Уилли: Украйна и отчаяните усилия на САЩ по спасяването на долара

17 март 2014, резюме

Според американския писател и аналитик по маркетингови изследвания доктор Джим Уили днешната украинска криза е борба между Запада и Изтока за финансово превъзходство.

Според Уили САЩ са се оказали в отчаяна ситуация. Американското правителство не може да допусне Украйна да стане централен транзитен пункт, през който ще преминават тръбопроводите на бързо развиващата се Евразийска търговска зона. Те искат да спрат това развитие, защото САЩ и Англия в такъв случай ще останат извън борда.

Според Уили последните събития са третото настъпление срещу руския Газпром.

Първото настъпление срещу тази най-голяма руска компания беше завоалирано под кипърските събития. Най-голямата дъщерна компания на “Газпромбанк” се намираше в Кипър. Освен това Русия използваше Кипър като клирингова палата за покупки на златни слитъци.

Второто настъпление срещу Газпром беше Сирия. Иранският тръбопровод трябваше да мине към сирийските пристанища. Войната попречи на това. Ето какво всъщност правят САЩ. Това е третото им настъпление срещу руския Газпром. Америка и Европа са уверени, че ако под техния контрол се окажат крановете на тръбопроводите, то те ще могат да контролират потоците, които водят към Румъния, Полша и Унгария.

Доктор Уили смята, че изкуствено създадената украинска криза е акт на отчаяние на САЩ. Той пояснява: “Виждали ли сте как отчаяният, притиснат в ъгъла човек започва да извършва безумни неща? Точно това наблюдаваме сега.”

Доктор Уили продължава: “Ролята на САЩ все повече напомня трагикомедия. Когато чух, че държавният секретар Кери заплашва да изключи Русия от Голямата Осморка, аз казах, че в резултат от това именно Америка ще остане в изолация. Казах, че G-8 ще загуби своето значение, че на нейно място ще дойде G-20, а Китай ще се окаже в опозиция на САЩ и Британия. През последната година се случва точно това. На последната среща на G-20 в Австралия Китай обърна гръб на САЩ. Китай смята, че Америка живее за сметка на печатницата за пари и че не може да си позволи такива разходи. Нейната икономика е фалшива.”

Истински проблем за Запада ще стане необходимостта да се разплаща за нефта и газа не с долари.

Доктор Уили предупреждава: «Много скоро може да се получи така, че Русия ще поиска да й се заплаща за нейния нефт и газ с рубли или със злато. Америка с нейните огромни дългове не се намира в такова положение, че да управлява ситуацията«.

По повод на реалната стойност на американския долар доктор Уили казва:
«В отговор на натиска на НАЩ ще има стъпки по отказ от нефтения долар, което ще принуди банковите системи по целия свят спешно да продават държавните облицагии на САЩ заради тяхната безполезност".

По отношение на златото доктор Уили казва: “Не мисля, че за някой ще е шок, ако руснаците кажат, че имат над 20 хиляди тона злато и че смятат да се върнат към рублата и златото. И че не признават долара. Мисля, че тази година или догодина руснаците и китайците могат да осъществят това, като имаме предвид, че те заедно имат над 40 хиляди тона злато. Те ще имат истинска валута и ще извършат истински глобален рестарт, като се върнат към златния стандарт и се откажат от долара с неговите токсични суверенни облигации".

Според прогнозите на доктор Уили в течение на следващите три години доларът на САЩ ще загуби 80% от стойността си.

 http://nashaplaneta.su/blog/doktor_dzhim_uilli_ukraina_i_otchajannye_usilija_ssha_po_spaseniju_dollara/2014-03-17-19543

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2581602
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол