Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2014 08:33 - Treeson - изворна вода в бутилка от листа
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 1522 Коментари: 0 Гласове:
0



Treeson - изворна вода в бутилка от листа

17.03.2014

Водата в пластмасовите бутилки може да донесе облекчение при прекъсване на водоснабдяването, но от екологична гледна точка едва ли може да се нарече благо. Не стига, че фирмите обикновено бутилират вода от водопровода, макар и леко облагородена, ами и добавят проблеми, продавайки заедно с нея пластмасови бутилки, които не се разлагат по естествен начин. В света те вече се натрупаха в огромно количество и никой не си представя какво да правим с този боклук.

Но има нов вид бутилирана вода, която си пробива път в живота с помощта на краудфъндинга (обществено финансиране) на Kickstarter. Изворната вода “Treeson Spring Water” използва като материал за бутилките растителна суровина, която не съдържа ГМО. Такава опаковка може би ще помогне да се реши проблемът с пластмасовите отпадъци.

Тези бутилки се наричат “бутилки от листа” (Leaf Bottles). Може да се предположи, че названието отразява растителния произход на опаковката, но отчасти конструкцията на бутилките ги прави приличащи на листа. След употреба бутилките могат да се свият като сухи есенни листа. Това облекчава тяхното обратно транспортиране до производителя.

Фирмата-производител смята да доставя безплатно водата при условие, че се връщат опаковките. Използваните бутилки след това ще се преработват, ще се използват за производството на нови бутилки и на електричество.

Днес в употреба постепенно се връщат бутилките за многократна употреба, като по-приятелски за околната среда. Все повече хора, които се отнасят отговорно към бъдещето на планетата, предпочитат да използват такива бутилки.

Но Treeson все пак отчитат, че пластмасата е по-удобна за ползване и повечето хора продължават да купуват вода в пластмасови бутилки. Новият продукт ще стане зелена алтернатива за тези, които не желаят да се разделят с удобствата. "Бутилките от листа" ще направят водата екологично чисто решение.

Изворната вода Treeson е от натурален източник в Коста Рика и е допълнително обогатена с полезни вещества и кислород. Транспортирането на водата от Коста Рика в други страни не е рационално, затова фирмата смята да локализира производството там, където ще се продава водата.

Фирмата дава своя принос в борбата за чистота на въздуха и водата на цялата планета. Заедно с всяка продадена бутилка вода Treeson обещава да засажда по едно дърво в свой парк. В бъдеще се планира пускането на мобилно приложение, което ще позволи на купувачите да следят дървото (с посочване на GPS координатите), посадено с техните пари.

 

Видео:

http://www.youtube.com/watch?v=COAf09-KZck

 


На илюстрацията:
Празната бутилка може да се изпрати безплатно по пощата обратно до производителя.

 

Източник:

http://www.facepla.net/index.php/the-news/4375-treeson-klyuchevaya-voda-v-butylke-iz-listev

 

Много подробна информация на английски с още снимки:

https://www.kickstarter.com/projects/carltonsolle/treeson-the-bottle-that-can-save-the-planet




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2573525
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол