Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2020 15:10 - Какво се случва в Италия?
Автор: lucecita Категория: Новини   
Прочетен: 1528 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво се случва в Италия?

Към 6 май 2020 г. :

351 Общини са забранили технологията 5
G на своята територия.

***********************************


Италия:
Вече има многобройни присъди на Касационния съд в полза на хора, поискали обезщетение за заболявания, причинени от облъчване. В този случай отговорностите падат върху кметовете и техническите служби, с тежки последствия върху общинските каси.

6 май 2020

В град Pieve a Nievole: Движението „5 звезди” представя предложение за прилагане на принципа за „предпазливост“ по отношение на 5G антените  „Всеки, който използва мобилен телефон, страда от електромагнитните вълни на различни технологии (2G, 3G, 4G, wi-fi и сега 5G). Движението „5 звезди” предложи за следващия градски съвет решение, което ако бъде прието, налага принципа на предпазливост в нашата община.  5G технологията, все още във фазата на тестване, бързо замества съществуващите 2G, 3G и 4G стандарти и съответните им антени. Новите ще работят на по-високи честоти от използваните досега от радиосистемите.


ISS (Висшият институт по здравеопазване) пише както за дългосрочните, така и за краткосрочните ефекти. Сред най-лесно откриваемите са тези от термичен характер, причинени от взаимодействието между полета и биологични организми, това са нашите органи. "Електромагнитната енергия, погълната от тъканите на човешкото тяло, се превръща в топлина. Многобройни източници установяват опасност от дългосрочните ефекти, изучаването на които все още продължава". Тук не съобщаваме описанието на видовете заболявания, които се считат за свързани.

Вече има многобройни присъди на Касационния съд в полза на хора, поискали обезщетение за заболявания, причинени от облъчване. В този случай отговорностите падат върху кметовете и техническите служби, с тежки последствия върху общинските каси.

Някои общини от нашата провинция вече се изразиха в това отношение, като определено защитиха здравето на гражданите според принципите на предпазливостта. Също така за Pieve a Nievole смятаме, че е подходящо да се проведе внимателен дебат в Общинския съвет по тази тема ".


http://www.valdinievoleoggi.it/a82686-il-movimento-5-stelle-presenta-una-mozione-per-imporre-il-principio-di-precauzione-sulle-antenne-5g.html


***********************************

Италия: Кметът на община Cervarese Santa Croce забранява тестване на 5G на територията на общината

6 май 2020 г.
Слу
хът, че 5G технологично оборудване ще бъде монтирано на новата базова станция на оператора Wind-3 предизвика кмета Команьоло да издаде на 4 май наредба, с която забранява тестване на тези устройства от ново поколение в цялата област на общината.
Както много други кметове в цяла Италия, Кампаньоло също се опитва да блокира инсталирането на тези ретранслатори, чиито ефекти върху здравето все още не са много ясни.

Градоначалникът се позовава на епидемиологични проучвания, които показаха, че при някои електрочувствителни хора електромагнитните вълни създават високи нива на оксидативен стрес.

https://mattinopadova.gelocal.it/padova/cronaca/2020/05/06/news/sperimentazione-del-5g-vietata-da-campagnolo-1.38812447

***********************************

Италия: Кметът на Bedizzole спира инсталирането на 5G система: "Първо оценете въздействието"!


6 май 2020 г.

 

Гражданите трябва да се предпазват от възможните рискове от излагане на 5G електромагнитни вълни, докато няма надеждни данни за въздействието на новата технология върху здравето и околната среда.

Кметът на Бедицоле, в района на Бреша, реши да спре работата по инсталирането на системите, като припомни връзката, която науката установи между електромагнитното замърсяване на околната среда и разпространението на коронавируса.
 

https://www.telecolor.net/2020/05/5g-a-bedizzole-prima-valutare-limpatto

 

***********************************

Днес, 4 май 2020 г., кметът на град Виченца е издал заповед, с която забранява 5G в града.

Това е четвъртата столица на провинция в Италия, която забранява 5
G. Другите три са Месина, Сиракуза и Гросето 

***********************************

ИТАЛИЯ: Със заповед от 4 май 2020 г. кметът на община Vermezzo con Zelo от района на Милано забранява 5G на територията на общината.  

Ето кратко резюме на тази заповед.

"Кметът на общината НАРЕЖДА забрана за експериментиране и разпространение на 5G,както и инсталиране на антените й върху територията на общината ,в очакване на нови резултати от Международната агенция по изучаване на раковите заболявания.
Имат в предвид,че същата тази агенция за изследвания на туморите през 2011 г. е определила тези електромагнитни полета с радиовълни като възможни причинители на рак. На 01.11.2018 г. Националната програма по технологиите обявява крайния резултат на едно изследване с опитни животни, което видимо показва,че при 2G и 3G са се образували редки видове тумори на сърцето и мозъка.Притесненията идват от факта,че щом са толкова големи вредите при 2G и 3G,,какво остава да се очаква при 5G." 

Линк за заповедта на кмета:

https://www.comune.vermezzoconzelo.mi.it/images/Ordinanza_n.7.pdf

 

***********************************
Кротоне: група граждани иска от члена на Комисията гаранция и разпоредби относно 5G  7 май 2020
Crotone - Група граждани и екологични асоциации са изпратили писмо до комисаря на префектурата на град Кротоне Тициана Костантино.
  Уважаема г-жо член на Комисията,
докато всички сме затворени в къщи, се носят слухове, че работата по свързване на нашия град към 5G мрежата, върви с голяма скорост.

 

Това ни притеснява, като се има предвид, че не е доказана безвредността на тази технология.  Както знаете, около 300 общини в Италия, от които 16 само в Калабрия, са пристъпили към блокиране на тази технология, защото от проведените досега научни изследвания не е доказана липсата на рискове. Ние бихме предпочели тези, които имат институционални позиции на национално или регионално равнище, да се справят с тези въпроси. Но поради незаинтересоваността на тези институции, група граждани на Кротоне и екологични асоциации, чиито подписи следват по-долу, реши да се погрижи за опазването на своята територия. Прилагаме писмото, изпратено до кмета на Реджо Калабрия от VOX ITALIA, движението, оглавявано от философа Диего Фусаро, тъй като съдържа всички препратки, които могат да ръководят вашето решение - за максимална предпазливост. По-долу са подписите и името на сдруженията и писмото с всички приложени документи, както и списъкът на калабрийските общини, които са блокирали 5G.

https://www.crotoneok.it/crotone-un-gruppo-di-cittadini-chiede-al-commissario-garanzie-e-provvedimenti-sul-5g/

***********************************

Как реагират в Италия при инсталиране на антена в град Viareggio:

„Ние не сме склонни да толерираме на нашата територия нито една антена, която заплашва здравето на гражданството“


6
май 2020 г. 

Вестник „Repubblica Viareggina” публикува съобщение за пресата относно ситуацията с 5G:
 „Нека се върнем към работата по 5G и го правим, за да предупредим общинската администрация на Viareggio че продължава с инсталацията, без предварително да се консултира с комисиите, които действат в района от години. Неведнъж сме повтаряли, че се противопоставяме на технология, която много учени определиха, след внимателни проучвания, като вредни за здравето.
Екологичната мрежа на Версилия, комитетът Via Matteotti, комитетът Марко Поло и комитетът Pedona Ambiente и здравеопазването, поради неотложната ситуация за здравето от covid не можаха да проведат среща, както беше определено по-рано за 6 април, чрез пресата изпратиха на кмета отворено писмо с точни искания (на което все още не са получили отговор) за информация какъв тип технология е инсталирана на антената и защо високите дървета бяха отсечени наблизо. Вярваме, че всички граждани трябва да изискват максимална прозрачност по този въпрос и относно всичко, което се отнася до околната среда и здравето на гражданите.
Има много общински администрации, които са поели ангажимент да не инсталират 5G технология и молим общинската администрация на Viareggio да направи същото, като демонстрира, че има здрав разум и в съответствие с Резолюция № на Съвета. 21 от 29/04/2019 г., гласувано единодушно, срещу инсталирането на 5G технологични антени на наша територия.
Ако това не се случи, от наша страна опозицията ще бъде много твърда. Ние не сме склонни да толерираме една антена на нашата територия, която заплашва здравето на гражданите. Ние не сме склонни да станем морски свинчета с цел печалба за мултинационалните компании, които искат да преминат през главите и кожата на гражданите "
https://www.lagazzettadiviareggio.it/politica/2020/05/non-siamo-disposti-a-tollerare-sul-nostro-territorio-una-sola-antenna-che-minacci-la-salute-della-cittadinanza/

***********************************

 



Тагове:   5g италия,


Гласувай:
3



1. panazea - Здравей !
07.05.2020 21:33
Ще се усетят италианците !
Имаше няколко филма от лекари , изследвали влиянието на електромагнитното поле върху човека .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lucecita
Категория: Новини
Прочетен: 2572911
Постинги: 995
Коментари: 99
Гласове: 914
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол